Sportime

Τόκιο 2020: Ξημερώματα ο μαραθώνιος γιατί φοβούνται θανάτους!

Γιατροί φοβούνται καρδιακά προβλήματα των αθλητών λόγω του κλίματος

Sportime Team 2 λεπτά ανάγνωσης
Τόκιο 2020: Ξημερώματα ο μαραθώνιος γιατί φοβούνται θανάτους!
Πρόσθεσε το Sportime στις αγαπημένες σου πηγές

Σε μία σοκαριστική αποκάλυψη προχώρησαν Ιάπωνες επιστήμονες που με επιστολή τους ζήτησαν από τον Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο το 2020, να βάλουν στις 5:30 τα ξημερώματα τον μαραθώνιο, επειδή φοβούνται μην υπάρξουν απώλειες ανθρώπινης ζωής!

Σύμφωνα με την έρευνα που έκαναν, η ατμόσφαιρα την περίοδο που θα γίνουν οι αγώνες, σε σχέση με την ρύπανση της ατμόσφαιρας, είναι άκρως απαγορευτική για να γίνει σε φυσιολογική ώρα ο μαραθώνιος.

Με το να πάει στις 5:30 τα ξημερώματα, θεωρούν πως θα μειωθεί δραστικά ο κίνδυνος για ανακοπή καρδιάς στους αθλητές, οι οποίοι αν έτρεχαν αργότερα, θα καλούνταν να κάνουν τον αγώνα τους με 42 βαθμούς κελσίου (που είναι συνήθως η θερμοκρασία στα τέλη Αυγούστου στο Τόκιο), έχοντας παράλληλα και σημαντικό ποσοστό υγρασίας.

Είναι χαρακτηριστικό πως φέτος τον Ιούλιο πέθαναν 46 άνθρωποι από αυτή την αιτία και φοβούνται πως ο κίνδυνος θα είναι ακόμη μεγαλύτερος την περίοδο των αγώνων.

«Σκεφτόμαστε σοβαρά την έρευνα και εξετάζουμε το θέμα. Το ρίσκο να πάθουν ανακοπή είναι μεγάλο όχι μόνο για τους αθλητές και τους εργαζόμενους στον αγώνα, αλλά και για το κοινό. Θα είναι αναγκαία η μεγάλη ζήτηση στα επείγοντα περιστατικά και αυτό θα δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα», είπε ο επικεφαλής του Οργανισμού γιατρών στην Ιαπωνία, Κιμιούκι Ναγκασίμα.

http://www.sportime.gr/spor/stivos/182803/i-elliniki-pneymonologiki-etaireia-stirizei-ton-36o-ama/

http://www.sportime.gr/spor/stivos/181798/klasikos-marathonios-athinas-emeinan-100-theseis-gia-to-5ari/

Επίσης σε κατηγορίες: Σπορ

Σχετικά άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία

Πρόσφατα νέα

Περισσότερα από Sportime Team

Από άλλη κατηγορία

Τελευταία νέα