ΣΤΙΒΟΣ

36ος Μαραθώνιος Αθήνας: Ο Κώστας Γκελαούζος ο πρώτος Έλληνας με ατομικό ρεκόρ!

Σπουδαίες εμφανίσεις πραγματοποίησαν και οι Ελληνες πρωταθλητές, που για μία ακόμη φορά επιβεβαίωσαν πως οι μεγάλες αποστάσεις βρίσκονται σε ανοδική πορεία. Ο Κώστας Γκελαούζος (ΠΑΟ) όπως και πέρυσι έτσι και φέτος τερμάτισε πρώτος, μόνο που τη φετινή σεζόν συνδύασε τη νίκη με νέο ατομικό ρεκόρ. Ο πρωταθλητής μας τερμάτισε σε 2.21.54 και άφησε στην ιστορία...
36ος Μαραθώνιος Αθήνας: Ο Κώστας Γκελαούζος ο πρώτος Έλληνας με ατομικό ρεκόρ!

Σπουδαίες εμφανίσεις πραγματοποίησαν και οι Ελληνες πρωταθλητές, που για μία ακόμη φορά επιβεβαίωσαν πως οι μεγάλες αποστάσεις βρίσκονται σε ανοδική πορεία.

Ο Κώστας Γκελαούζος (ΠΑΟ) όπως και πέρυσι έτσι και φέτος τερμάτισε πρώτος, μόνο που τη φετινή σεζόν συνδύασε τη νίκη με νέο ατομικό ρεκόρ. Ο πρωταθλητής μας τερμάτισε σε 2.21.54 και άφησε στην ιστορία το 2.21.55, που είχε το 2016 στο Ντίσελνοτρφ. Ο Γκελαούζος κατάφερε να πετύχει ατομικό ρεκόρ στην αυθεντική διαδρομή, που θεωρείται αν όχι η δυσκολότερη, μία από τις δυσκολότερες στον πλανήτη.

Ο Χριστόφορος Μερούσης, σταθερή αξία στο αγώνισμα, κατάφερε και φέτος να είναι πρωταγωνιστείς και με να καταλάβει την δεύτερη θέση. Ατομικό ρεκόρ πέτυχε και ο τρίτος της κατάταξης, Παναγιώτης Καραϊσκος, ο οποίος τερμάτισε σε 2.23.53 και πέτυχε νέο ατομικό ρεκόρ, αφού βελτίωσε το 2.25.37 του Βερολίνου.

Εξαιρετικό ήταν το ντεμπούτο της Ελευθερίας Πετρουλάκη στον μαραθώνιο. Η αθλήτρια του ΑΟ Μυκόνου τερμάτισε σε 2.46.09, επίδοση που της έδωσε τη νίκη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και την τρίτη θέση στη γενική κατάταξη. Η Πετρουλάκη, παρά το γεγονός ότι δεν είχε εμπειρία στο αγώνισμα κατάφερε να κάνει καλή διαχείριση δυνάμεων και να φτάσει πρώτη στον τερματισμό. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Στεφανία Λεοντιάδου (ΑΟ Δρομέας Αμαρουσίου) με 2.48.54 και στην τρίτη η Φωτεινή Δαγκλή – Παγκότο (ΑΟ Κάλλιστος) με 2.50.09 και νέο ατομικό ρεκόρ.

36ος Μαραθώνιος Αθήνας: Πρώτος ο Κενυάτης Μπρίμιν Μισόι – Τα αποτελέσματα (Pics)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «36ος Μαραθώνιος Αθήνας: Ο Κώστας Γκελαούζος ο πρώτος Έλληνας με ατομικό ρεκόρ!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.