ΣΤΙΒΟΣ

Επίθεση της Ισινμπάγιεβα στην IAAF

Η πρώην Ολυμπιονίκης έκανε λόγο για παιχνίδια κατά της Ρωσίας
Επίθεση της Ισινμπάγιεβα στην IAAF

Κάποτε ήταν η αγαπημένη αθλήτρια όχι μόνο του κόσμου, αλλά και της ίδιας της παγκόσμιας ομοσπονδίας. Η Γιέλενα Ισινμπάγιεβα πλέον, έχοντας αποχωρήσει από την ενεργό δράση, ασχολείται με άλλα πράγματα, ενώ παράλληλα μεγαλώνει και τα δύο της παιδιά.

Η Ρωσίδα πρώην ολυμπιονίκης του επί κοντώ, μετά τη γέννηση του πρώτου της παιδιού, έκανε μια απόπειρα να επιστρέψει στους αγώνες, αλλά η παγκόσμια ομοσπονδία στίβου της… έκοψε τη φόρα, καθώς τιμώρησε όλη την εθνική ομάδα της Ρωσίας και την ομοσπονδία της, για την περίφημη υπόθεση του ομοσπονδιακού ντόπινγκ.

Αυτό δεν τους το συγχώρεσε ποτέ η «τσαρίνα των αιθέρων» που σε δηλώσεις της στο πρακτορείο ειδήσεων της Κούβας, αλλά και στην Ρωσία, έκανε λόγο για πολιτικά παιχνίδια που παίζονται μέσα στους κόλπους της IAAF.

«Η IAAF αποφάσισε να διαλέξει έναν δικό της τρόπο να πολεμήσει το ντόπινγκ, που όμως δεν είναι αποτελεσματικός καθώς αφορά μόνο την δική μας ομοσπονδία (σ.σ. Ρωσική). Σίγουρα έχουμε θέματα με το ντόπινγκ, αλλά το ίδιο και άλλες χώρες όπου αθλητές αρνούνται να κατέβουν σε αγώνες για να περάσουν από ελέγχους από άλλα εργαστήρια του εξωτερικού.

Αν θέλουν πραγματικά να βοηθήσουν, θα έπρεπε να αλλάξουν τους κανονισμούς στο ντόπινγκ και να φέρονται ισότιμα σε όλες τις ομοσπονδίες και όχι να παίζουν πολιτικά παιχνίδια», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Η Ρωσική ομοσπονδία είναι όμηρος ενός σκανδάλου ντόπινγκ που άφησε την χώρα μας άφωνη. Είναι άδικο αθλητές που δεν εμπλέκονται στο σκάνδαλο, να πρέπει να αγωνίζονται ως ανεξάρτητοι, όταν άλλοι που έχουν εκτεθεί, παίρνουν την ευκαιρία και δε μας εξηγεί κανείς γιατί. Αυτό είναι βρώμικο».

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Επίθεση της Ισινμπάγιεβα στην IAAF», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.