ΣΤΙΒΟΣ

Κέντρο αστέρων η Πλατεία Συντάγματος

Για τον Athens Street Pole Vault, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος οι Στεφανίδη, Κυριακοπούλου
Κέντρο αστέρων η Πλατεία Συντάγματος

Το Protergia  θα γίνει την Παρασκευή (22/6) στην καρδιά της Αθήνας, την πλατεία Συντάγματος  (19.00)  και αναμένεται να συγκεντρώσει τα βλέμματα των φίλων του στίβου και όχι μόνο.

Το επίπεδο του αγωνίσματος θα είναι ιδιαίτερα υψηλό, αφού εκτός από την Κατερίνα Στεφανίδη και τη Νικόλ Κυριακοπούλου, το «παρών» θα δώσουν  και τρεις σπουδαίες ξένες πρωταθλήτριες.

Η Γιάρισλεϊ Σίλβα  (Κούβα) είναι μία από τις κορυφαίες άλτριες της τελευταίας οχταετίας με μετάλλια σε όλες τις μεγάλες διοργάνωσης και ατομικό ρεκόρ 4,91 μ., που την φέρνει – μαζί με τη Στεφανίδη – στην τέταρτη θέση όλων των εποχών για το αγώνισμα παγκοσμίως.

Η άλτρια αγωνίστηκε πριν λίγες ημέρες στο Filothei Women Gala, όπου ξεπέρασε τα 4,50 μ. και βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ και στο Σύνταγμα θα επιδιώξει το κάτι παραπάνω.

Η Σίλβα, η οποία το 2012 ήταν δεύτερη στους Ολυμπιακούς και το 2015 νικήτρια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, την περασμένη σεζόν ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου, στη διοργάνωση που η Στεφανίδη ήταν νικήτρια.

Η Κουβανή, στη διοργάνωση του Λονδίνου, δεν ήταν η μόνη που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, αφού στο βάθρο με την ίδια επίδοση (4,65 μ.) ανέβηκε και η 20χρονη Ρομπέιλις Πεινάδο (Βενεζουέλα).

Η ανερχόμενη άλτρια θα είναι στην Αθήνα, προκειμένου να συμμετάσχει στο Protergia Athens Street Pole Vault και να βελτιώσει το ατομικό της 4,70 μ., που πέτυχε πριν λίγες ημέρες και δείχνει πως πρόκειται για μία από τις πιο φορμαρισμένες αθλήτριες αυτή τη στιγμή στον πλανήτη.

Με υψηλές προσδοκίες θα πάρει μέρος στη διοργάνωση μία ακόμη σπουδαία άλτρια η Χόλι Μπράντσοου (Μ. Βρετανία), η πέμπτη πριν δύο χρόνια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και έκτη πέρυσι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου έχει ατομικό ρεκόρ 4,81 μ., ενώ στην Ντόχα, πριν από μερικές ημέρες ξεπέρασε τα 4,64 μέτρα.

Η συνέντευξη Τύπου θα δοθεί την Τετάρτη (20/6, 12.30) στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια (αίθουσα Royal room) και εκεί θα είναι οι Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου.

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κέντρο αστέρων η Πλατεία Συντάγματος», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.