ΤΕΝΙΣ

Ετοιμάζεται για τη νέα πρόκληση ο Τσιτσιπάς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς εντυπωσίασε άπαντες με τις εξαιρετικές εμφανίσεις του στο Rogers Cup, όπου έφτασε μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης. Μπορεί ο 20χρονος τενίστας να «σκαρφάλωσε» στο Νο15 της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά δεν επαναπαύεται και ήδη ετοιμάζεται για το όπεν του Σινσινάτι (11-19/08), στο οποίο θα αγωνιστεί όλη η ελίτ του τένις. Εκεί, ο «Στεφ»...
Ετοιμάζεται για τη νέα πρόκληση ο Τσιτσιπάς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς εντυπωσίασε άπαντες με τις εξαιρετικές εμφανίσεις του στο Rogers Cup, όπου έφτασε μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης.

Μπορεί ο 20χρονος τενίστας να «σκαρφάλωσε» στο Νο15 της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά δεν επαναπαύεται και ήδη ετοιμάζεται για το όπεν του Σινσινάτι (11-19/08), στο οποίο θα αγωνιστεί όλη η ελίτ του τένις.

Εκεί, ο «Στεφ» θα αντιμετωπίσει την Τρίτη (14/08, 18:00) για τον πρώτο γύρο το Νο11 του κόσμου, τον Νταβίντ Γκοφάν, τον οποίο τον είχε νικήσει στα προημιτελικά του τουρνουά της Γουάσινγκτον με 6-3, 6-4.

Αν ο Έλληνας τενίστας ξεπεράσει το εμπόδιο του 27χρονου Βέλγου, τότε στον δρόμο του θα βρεθεί ο νικητής της αναμέτρησης του έμπειρου Ισπανού Νταβίντ Φερέρ (Νο69) και του Γάλλου Μπενουά Περ. Στον τρίτο γύρο ο Τσιτσιπάς είναι πολύ πιθανό να διασταυρώσει και πάλι τις ρακέτες του με τον Νοτιοαφρικανό big server Κέβιν Άντερσον.

Ο 20χρονος Έλληνας θέλει στο τουρνουά του Οχάιο, το τελευταίο μεγάλο τουρνουά πριν από το US Open, να πραγματοποιήσει αντίστοιχη εμφάνιση με εκείνη της περασμένης εβδομάδας.

Μεγάλος στόχος του Τσιτσιπά, για τον οποίο θα χρειαστεί και τον παράγοντα τύχη, είναι να βρεθεί στο λαμπερό ATP Finals του Λονδίνου (11/11). Στο τουρνουά που αγωνίζονται οι οχτώ κορυφαίοι τενίστες της χρονιάς μόνο ο Ράφα Ναδάλ έχει κλείσει τη θέση του μέχρι στιγμής. Ο Τσιτσιπάς βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 11η θέση, με τον 8ο, Ντομινίκ Τιμ να έχει 1.278 βαθμούς περισσότερους. Όλα λοιπόν θα κριθούν στο Όπεν του Σινσινάτι, αλλά και στο τελευταίο grand slam της σεζόν, το US Open.

Από τη δική της μεριά, η Μαρία Σάκκαρη είχε κληρωθεί με τη Βίνους Γουίλιαμς, την οποία είχε νικήσει στα προημιτελικά του Σαν Χοσέ με 6-4, 7-6. Ωστόσο, η Αμερικανίδα αποσύρθηκε και η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια θα βρεθεί αντιμέτωπη με το Νο17 του κόσμου, τη Ναόμι Οσάκα την Τρίτη (14/08, 18:00).

Αν ξεπεράσει το εμπόδιο της τενίστριας από την Ιαπωνία, τότε θα βρεθεί κόντρα στη νικήτρια του αγώνα μεταξύ της Εσθονής Ανέτ Κονταβέιτ (Νο30) και της Τσέχας Μπαρμπόρα Στρίκοβα (Νο8).

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ετοιμάζεται για τη νέα πρόκληση ο Τσιτσιπάς», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.