ΤΕΝΙΣ

Τσιτσιπάς: «Όταν νευριάζω, παίζω καλύτερα»

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας ετοιμάζεται για τον τελικό με τον Ντε Μινόρ απόψε το βράδυ (10/11, 22:00)
Τσιτσιπάς: «Όταν νευριάζω, παίζω καλύτερα»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να επικρατήσει του Αντρέι Ρούμπλεφ με 3-2 σετ και να πάρει την πρόκριση στον τελικό του Next Gen, που ήταν και ένας από τους μεγάλους του στόχους για φέτος. Εκεί απόψε (10/11) κόντρα στον Άλεξ Ντε Μινόρ (22:00) θα διεκδικήσει το τρόπαιο και τα 407.000 δολάρια που δίνεται ως έπαθλο.

Αυτό θα είναι και το τελευταίο ματς της σεζόν για τον Τσιτσιπά, που δήλωσε πως δεν έχει άλλη επιλογή, από το να μείνει συγκεντρωμένος και να τα δώσει όλα.

Με τον Ντε Μινόρ έχει παίξει επτά φορές και τον έχει κερδίσει τις πέντε από αυτές, όμως ο Αυστραλός είναι σε εξαιρετική φόρμα αυτή τη περίοδο.

«Είναι διαφορετικός παίκτης τώρα, έχει δουλέψει πάρα πολύ σκληρά για να φτάσει εδώ που έχει φτάσει. Θα είναι ένας διαφορετικός αγώνας. Θα πρέπει να μείνω ταπεινός και να μη σκέφτομαι την προϊστορία μας, γιατί θα μου κάνει σίγουρα τη ζωή δύσκολη. Είναι πολύ γρήγορος, καλύπτει το γήπεδο πολύ καλά, οπότε θα πρέπει να είμαι υπομονετικός, να πιέζω αλλά να πιέζω σωστά, να μην το παρακάνω, και το πιο σημαντικό να σερβίρω καλά. Ανεβαίνει πιο συχνά στο φιλέ οπότε θα πρέπει να είμαι έτοιμος και γι’ αυτό. Η μπάλα του είναι πολύ flat, είναι δύσκολο να την περάσεις. Είναι το τελευταίο ματς της χρονιάς οπότε πρέπει να τα δώσω όλα, δεν έχω άλλη επιλογή», είπε για τον αντίπαλό του.

Ο Τσιτσιπάς αναφέρθηκε και στο περιστατικό όπου έσπασε τα ακουστικά του στον ημιτελικό από τα νεύρα του. Δικαιολόγησε την πράξη του, λέγοντας πως τον βοηθά πολύ όταν ξεσπά, να παίζει καλύτερα.

«Τα νεύρα είναι μέρος του παιχνιδιού. Έκανα μερικές κουταμάρες στο παιχνίδι μου, δεν ήμουν υπομονετικός όταν έπρεπε. Σέρβιρα στο 2-0 στο 5ο σετ και δέχτηκα break, το οποίο με εκνεύρισε πάρα πολύ. Αλλά σκεφτόμουν ότι ήθελα πάρα πολύ να κερδίσω αυτόν τον αγώνα, έμεινα ψύχραιμος και έκανα το καλύτερό μου παιχνίδι στο tie-break», είπε αρχικά στο tennisnews.gr και πρόσθεσε:

«Νεύρα υπάρχουν πολλές φορές. Είναι σημαντικό να τα διαχειριστείς σωστά, να τα χρησιμοποιήσεις προς όφελός σου και να μην αφήσεις να σε επηρεάσουν. Πολλές φορές νευριάζω, αλλά συνήθως αυτό με κάνει να παίζω καλύτερα μετά. Η διαχείριση νεύρων είναι όμως πολύ σημαντική, γιατί όπως βλέπουμε top παίκτες όπως είναι ο Φέντερερ και ο Ναδάλ, το μεγαλύτερό τους όπλο είναι η ψυχραιμία τους και το καθαρό μυαλό».

Ο Τσιτσιπάς το βραβείο του πιο βελτιωμένου παίκτη της χρονιάς!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τσιτσιπάς: «Όταν νευριάζω, παίζω καλύτερα»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.