ΒΟΛΕΪ

Νεόφυτος στο Sportime.gr: «Όλα έγιναν βάσει σχεδίου»

Ο προπονητής της ΑΕΚ μιλά για τον χθεσινό θρίαμβο στο πρωτάθλημα επί του Παναθηναϊκού
Νεόφυτος στο Sportime.gr: «Όλα έγιναν βάσει σχεδίου»

Η χθεσινή (29/10) επικράτηση της ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού με 3-2 σετ, στην επιστροφή της στην Volley League, ήρθε με… αυστηρή τήρηση του πλάνου που είχε θέσει ο Νίκος Νεόφυτος.

Ο προπονητής του «δικεφάλου» έχει καταφέρει και στα δύο ματς με τον Παναθηναϊκό (Λιγκ Καπ και πρωτάθλημα) να βγάλει «λαγούς» από τον πάγκο, ενώ οι παίκτες του λειτούργησαν άψογα πάνω στο σχέδιο του παιχνιδιού, δυσκολεύοντας την υποδοχή των «πρασίνων».

Ο Νεόφυτος μίλησε στο Sportime.gr για την νίκη της ομάδας του στο πρωτάθλημα, τονίζοντας πως και την επόμενη αγωνιστική κόντρα στην Κομοτηνή, το μόνο που περιμένει είναι η νίκη.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το γεγονός ότι οι παίκτες του σημάδευαν στην υποδοχή τον νεαρό Ράπτη του Παναθηναϊκού: «Όλα ήταν σχεδιασμένα. Θέλαμε όσες περισσότερες μπάλες να πάνε πάνω του και κατά δεύτερο λόγο στον Ανδρεόπουλο. Ο Ράπτης είναι ένα πολύ ταλαντούχο παιδί, που όμως αγωνιζόταν ως διαγώνιος. Τώρα έγινε ακραίος και δεν είναι ο κλασικός υποδοχέας. Θέλαμε να το εκμεταλλευτούμε αυτό και το κάναμε, όπως και στο Λιγκ Καπ. Τον προβληματίσαμε στην υποδοχή, με αποτέλεσμα να τον βγάζουμε από την επίθεση όπου είναι εξαιρετικός».

Για το γεγονός ότι ο πάγκος της ΑΕΚ βοήθησε στα μέγιστα σε ένα ακόμη ματς: «Έχουμε βάθος ως ομάδα. Ακόμη και στα οικογενειακά διπλά, η πρώτη ομάδα κερδίζει δύσκολα την δεύτερη. Υπάρχει ανταγωνισμός και αυτό είναι πολύ καλό για έναν προπονητή. Είναι σημαντικό να έχεις 14 παίκτες έτοιμους και να έρχονται από τον πάγκο, αλλάζοντας το ματς».

Για την εκπληκτική εμφάνιση του Μάκη Κανέλλου: «Είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Είχε δώσει μια υπόσχεση στον εαυτό του πέρυσι, ότι θα κάνει ένα πρωτάθλημα αντάξιο της πορείας του στο βόλεϊ. Και ξεκίνησε ιδανικά. Ήταν αλάνθαστος στο ματς με τον Παναθηναϊκό. Μακάρι να συνεχίσει έτσι. Δεν είναι εύκολο να βγάζεις λαγούς από το καπέλο σε κάθε αγωνιστική. Ο Κανέλλος θα συνεχίσει να τα δίνει όλα σε κάθε ματς».

Για το επόμενο ματς με την Κομοτηνή: «Έχουμε μικρή εικόνα προς το παρόν, αλλά είδαμε τα αποτελέσματα με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Απέναντι στις δύο ομάδες αυτές, παίζεις πιο απελευθερωμένα πιστεύω. Εμείς θα πάμε για την νίκη γιατί θεωρώ πως είμαστε καλύτερη ομάδα».

VolleyLeague AEK-Παναθηναϊκός 3-2: Θρίαμβος με ανατροπή στο ντέρμπι

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Νεόφυτος στο Sportime.gr: «Όλα έγιναν βάσει σχεδίου»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Ευθυμιάδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.