ΒΟΛΕΪ

Ο Ολυμπιακός δια πυρός και σιδήρου στους «16» του CEV Cup

Κέρδισε με 3-2 σετ στην έδρα της Σαχτιόρ Σόλιγκορσκ
Ο Ολυμπιακός δια πυρός και σιδήρου στους «16» του CEV Cup

Παρά τα πολλά λάθη στο σερβίς και την πίεση που δέχτηκε στο δεύτερο και τρίτο σετ, ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στην φάση των «16» του CEV Cup στο βόλεϊ.

Οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν με 3-2 σετ την Σαχτιόρ Σόλιγκορσκ, αλλά τα…χρειάστηκαν για να προκριθούν.

Μετά το 3-0 στου Ρέντη, η ομάδα του Φερνάντο Μουνιόθ ήθελε απλά δύο σετ. Έχασε εύκολα το πρώτο, ενώ τα άλλα δύο τα κέρδισε οριακά στους εξτρά πόντους, παίρνοντας έτσι την πρόκριση. Απαλλαγμένοι από το άγχος, οι παίκτες των πρωταθλητών Ελλάδος, κατέβασαν λίγο ρυθμούς και πήραν τη νίκη στο τάι μπρέικ, απέναντι σε μια ομάδα που πάλεψε στα ίσια για την πρόκριση.

Πλέον, ο Ολυμπιακός στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει την BBSK Κωνσταντινούπολης, την οποία ο ΠΑΟΚ είχε αποκλείσει στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Τούρκοι αν και κέρδισαν το πρώτο ματς στη Γαλλία κόντρα στην Αζαξιό με 3-0, έχασαν με το ίδιο σκορ στην έδρα τους και προκρίθηκαν χάρη στο «χρυσό σετ». Το πρώτο ματς θα γίνει στην Τουρκία και η ρεβάνς στου Ρέντη (δεν έχουν οριστεί ημερομηνίες).

Τα σετ: 25-18, 27-29, 24-26, 25-20, 8-15

** Οι πόντοι της Σαχτιόρ προήλθαν από 4 άσους, 63 επιθέσεις, 8 μπλοκ και 34 λάθη αντιπάλων και του Ολυμπιακού από 4 άσους, 57 επιθέσεις, 10 μπλοκ και 37 λάθη αντιπάλων.

ΣΑΧΤΙΟΡ: Σματ 14, Αντάνοβιτς 18, Βοϊνάου 4, Τέβκουν 21, Κμιαλέφσκι 8, Κούρας 1 / Μπουτζιούκιν (λ. 13%υπ., 7%αρ.), Μάκινεν 4, Μαρτσένκο (λ.), Σκρεντάου 4.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πετρέας 5, Μπέμε 9, Φράγκος 13, Σμιτ 15, Τερβαπόρτι, Ράουβερντινκ 9 / Στεφάνου (59%υπ., 50%αρ.), Χριστοφιδέλης 1, Ζουπάνης 12, Στιβαχτής, Δαρίδης (λ.), Ανδρεάδης 2, Κουμεντάκης 5.

Volley League Γυναικών: Έπιασε κορυφή ο Ολυμπιακός

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Ολυμπιακός δια πυρός και σιδήρου στους «16» του CEV Cup», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.