ΒΟΛΕΪ

Ποινή σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό για επεισόδια εκτός γηπέδου!

Η ΕΟΠΕ τιμωρεί με κεκλεισμένων τις ομάδες για επεισόδια που έγιναν σε… δρόμους της Καλλιθέας
Ποινή σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό για επεισόδια εκτός γηπέδου!

Πραγματικά… πρωτότυπη απόφαση από την αθλητική δικαστή της ΕΟΠΕ. Μετά την προειδοποιητική τιμωρία (με πρόστιμο) για τα επεισόδια που είχαν γίνει έξω από το ΜΕΤΣ στο παιχνίδι πρωταθλήματος του Παναθηναϊκού με τον Εθνικό, με οπαδούς των ερυθρολεύκων (έγινε «ντου» όπου τους έκαψαν μηχανάκια), έρχεται μια απόφαση που σίγουρα ξαφνιάζει και δημιουργεί νέα δεδομένα για το μέλλον.

Εθνικός και Παναθηναϊκός συναντήθηκαν ξανά τον Φεβρουάριο στην Καλλιθέα. Στο κέντρο της πόλης υπάρχει σύνδεσμος του Ολυμπιακού και οι οπαδοί των «πρασίνων» επιτέθηκαν, δημιουργώντας πανικό στους περαστικούς. Οι οπαδοί των δύο ομάδων πετούσαν ότι έβρισκαν μπροστά τους, δημιουργώντας υλικές ζημιές στα μαγαζιά, αλλά όλα αυτά μακριά απ’ όπου διεξάγονταν ο αγώνας.

Κι όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να σταματήσει την ΕΟΠΕ από το να τιμωρήσει τις ομάδες με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών από την επόμενη σεζόν! Απόφαση που δεν έχει γίνει… παγκοσμίως να τιμωρούνται ομάδες για επεισόδια που έγιναν μακριά από το γήπεδο και φυσικά δεν φέρουν την ευθύνη τα τμήματα βόλεϊ των δύο ομάδων καθώς όλοι γνωρίζουν ότι αυτό το κακό ξεκινά από οργανωμένους οπαδούς που «δρουν» κυρίως στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά οι αποφάσεις από τον αθλητικό δικαστή:

«1. Σχετικώς με την κλήση σε απολογία υπ.αριθμ. 531 προς το σωματείο ΑΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ επιβάλλει την πειθαρχική ποινή της τέλεσης αγώνα χωρίς θεατές (κεκλεισμένων των θυρών) για τον επόμενο εντός έδρας αγώνα της αγωνιστικής περιόδου που θα ακολουθήσει.
2. Σχετικώς με την κλήση σε απολογία υπ.αριθμ. 532 προς το σωματείο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ επιβάλλει την πειθαρχική ποινή της τέλεσης αγώνα χωρίς θεατές (κεκλεισμένων των θυρών) για τον επόμενο εντός έδρας αγώνα της αγωνιστικής περιόδου που θα ακολουθήσει.
3. Σχετικώς με την κλήση σε απολογία υπ.αριθμ. 538 προς το σωματείο ΑΟ ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ επιβάλλει χρηματική ποινή ύψους 200€.
4. Σχετικώς με την κλήση σε απολογία υπ. αριθμ. 539 προς το σωματείο ΑΕΚ επιβάλλει την ποινή της έγγραφης επίπληξης.
5. Σχετικώς με την κλήση σε απολογία υπ. αριθμ. 540 προς το σωματείο ΑΣ ΑΡΗΣ υπεβλήθη αίτημα αναβολής το οποίο έγινε αποδεκτό. Η Αθλητική Δικαστής ανέβαλε αορίστως την εκδίκαση της υπόθεσης και οι εγκαλούμενοι θα κληθούν εκ νέου.

Και φυσικά μια τέτοια ποινή δημιουργεί καταστάσεις που μπορεί να βγουν εκτός ελέγχου με τις τιμωρίες και το κατά πόσο σχετίζονται τα επεισόδια που γίνονται μακριά από τα γήπεδα, με το συγκεκριμένο άθλημα. Η υπόθεση θα έχει συνέχεια καθώς δεν υπάρχει περίπτωση Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός να μην κάνουν έφεση».

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ποινή σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό για επεισόδια εκτός γηπέδου!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Ευθυμιάδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.