SPORTIME BET

Πριμέρα Ντιβισιόν- Σπύρος Γιαννόπουλος: Το “πιστόλι” της Σεβίλλης

Με τον Γάλλο ως αιχμή του δόρατος, οι Ανδαλουσιάνοι στοχεύουν να "λαβώσουν" τη Ρεάλ
Πριμέρα Ντιβισιόν- Σπύρος Γιαννόπουλος: Το “πιστόλι” της Σεβίλλης

Οι μεταξύ τους αναμετρήσεις, προσφέρουν συγκινήσεις, γκολ, θέαμα και ίντριγκα. Ειδικά όταν ο Σέρχιο Ράμος μετακόμισε από την Ανδαλουσία στη Μαδρίτη, το κλίμα σε ένα Σεβίλλη- Ρεάλ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ακόμα και πολεμικό.

Μια μάχη που θα αναβιώσει, με τους παίκτες του Ματσίν να έχουν παραδώσει επιθετικά μαθήματα την αμέσως προηγούμενη αγωνιστική, κόντρα στη Λεβάντε. Το 6-2 στη Βαλένθια ήταν αρκετό για να φτάσει την ψυχολογία των Σεβιγιάνων στο ζενίθ, με το 5-1 επί της Σταντάρ Λιέγης να έχει ήδη βάλει το.. χεράκι του σ’αυτό.

Πλέον, με αντίπαλο την πρωταθλήτρια Ευρώπης, η ομάδα  του Νερβιόν καλείται να κάνει μια μεγάλη εμφάνιση συνεχίζοντας το νικηφόρο της σερί. Γι’αυτόν τον σκοπό θα χρειαστούν δεδομένα το πιο γρήγορο «πιστόλι» του συλλόγου τον 21ο αιώνα. Ο Ουισάμ Μπεν Γεντέρ είναι βάση στατιστικών ο πιο αποτελεσματικός φορ της Σεβίλλης τα τελευταία 18 χρόνια σκοράροντας ένα γκολ κάθε 119 λεπτά. Μια επίδοση που ξεπερνά μεγάλα ονόματα όπως του Λουίς Φαμπιάνο (ένα ανά 144), του Φρεντερίκ Κανουτέ (1 ανά 149), καθώς και του Κάρλος Μπάκα (1 ανά 143).

Με τον Γαλλομαροκινό λοιπόν ως αιχμή του δόρατος, η Σεβίλλη φιλοδοξεί να διατηρήσει την θετική παράδοση στο «σπίτι» της και να «λαβώσει» ξανά τη «Βασίλισσα». Στα τελευταία έξι εντός έδρας ματς πρωταθλήματος άλλωστε, οι Ανδαλουσιάνοι μετρούν πέντε νίκες κόντρα στους «μερένγκες».

ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

1009    ΣΕΒΙΛΛΗ – ΡΕΑΛ Μ.        ΔΕ 1Χ             2,10

Η ΔΥΑΔΑ

795      ΕΣΠΑΝΙΟΛ – ΕΪΜΠΑΡ      1          1,85

Παρά τις ευκαιρίες στο «Μπερναμπέου», οι «περίκος» έφυγαν με κατεβασμένο κεφάλι, μιας και το VAR απεφάνθη ορθώς πως το γκολ του Ασένσιο έπρεπε να μετρήσει. Πάντως, ο Ρούμπι έχει κάνει… δουλίτσα στην ομάδα της Βαρκελώνεις και η αναμέτρηση κόντρα στην ανεβασμένη Εϊμπαρ προσφέρεται για επιστροφή στις νίκες. Το καλύτερο ξεκίνημα εδώ και χρόνι για την Εσπανιόλ.

1051    ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ – ΛΕΒΑΝΤΕ           ΟVER 2,5      1,77

Τα έξι γκολ από τη Σεβίλλη (2-6) δεν χωνεύονται εύκολα για τη Λεβάντε, η οποία έχει δύσκολο έργο στην έδρα της επιθετικά σταθερής και αμυντικά ασυνεπούς Βαγιαδολίδ. Το αποδεικνύουν άλλωστε τα τρία γκολ που δέχτηκε από τη Θέλτα. Κι ας πήρε την ισοπαλία τελικώς (3-3). Ενα τέρμα χρειάζεται για να ανάψει “φωτιά” το παιχνίδι.

Θάνος Λακιώτης: Μιλάει η έδρα στη Λάρνακα, ξεσπάει ο Απόλλων

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πριμέρα Ντιβισιόν- Σπύρος Γιαννόπουλος: Το “πιστόλι” της Σεβίλλης», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.