SPORTIME BET

Ο τελικός των τελικών αξίζει το ρίσκο

Σήμερα το βράδυ θα έχουμε πρωταθλητή και στοιχηματικά το πάθος των δύο ομάδων μπορεί να δημιουργήσει καλές ευκαιρίες για κέρδος
Ο τελικός των τελικών αξίζει το ρίσκο

Όταν βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο βρήκε λύσεις και απαντήσεις ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» στο πρώτο match ball του Παναθηναϊκού έδειξαν πάθος και μεγάλη διάθεση κι ενέργεια κατάφεραν να έχουν ακόμα μία ευκαιρία για να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα.

Οι Πειραιώτες από την αρχή είχαν τα ηνία στο σκορ και δεν τα έχασαν στιγμή, καθώς ευτύχισαν να δουν τους παίκτες που έρχονταν από τον πάγκο να συμμετέχουν ενεργά στην επίθεση. Πιο συγκεκριμένα ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ευτύχισε να δει τους… παγκίτες του να σκοράρουν 49 πόντους έναντι μόλις 27 των «πρασίνων».

Στον αντίποδα, ο Παναθηναϊκός πέραν του Μάικ Τζέιμς και ενός ξεσπάσματος του Ματ Λοτζέσκι δεν έδειχνε να έχει βρει απαντήσεις πάνω στην ενέργεια και στο υψηλό τέμπο που είχε επιβάλει ο Ολυμπιακός. Ειδικά από τη στιγμή που ο Νικ Καλάθης είχε περιοριστεί στο κομμάτι της δημιουργίας μοιράζοντας μόλις 2 ασίστ.

Στοιχηματικά ο τέταρτος τελικός δεν είναι κάτι που θα θέλαμε να θυμόμαστε, καθώς το ρίσκο και το κυνήγι αποδόσεων δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα στο σημείο που θα θέλαμε. Το over του Μάικ Τζέιμς και το under του Βαγγέλη Μάντζαρη μπορεί να βγήκαν, όμως προσωπικά με «πλήγωσε» ότι δεν πέρασε το over 1,5 τρίποντα του Σπανούλη, καθώς είχα αποφασίσει να στηριχτώ σε αυτό. Ο αρχηγός των «κόκκινων» έδειξε στον τρίτο τελικό να σπάει τον γόρδιο δεσμό πίσω από τα 6,75μ., όμως στο ΣΕΦ απογοήτευσε έχοντας 0/4.

Αυτόν τον… τελικό των τελικών θα το ξεκινήσω την ανάλυση από το under 75,5 πόντους του Παναθηναϊκού που βρίσκεται σε απόδοση 1.80 στην Interweetten. Φέτος οι δύο «αιώνιοι» μας έχουν συνηθίσει σε κλειστά παιχνίδια που το σκορ δεν ανεβαίνει ψηλά. Ο αγώνας στο ΣΕΦ μπορεί να κρίθηκε από την επίθεση, όμως αυτό έγινε για πολλούς λόγους που έχουν να κάνουν τόσο με το κομμάτι των βολών όσο και με τις άμυνες που αναγκαστικά έγιναν πιο soft. Άλλωστε, από καταβολής ΕΣΑΚΕ, αυτή ήταν μόλις η δεύτερη φορά που ο Ολυμπιακός σημείωσε περισσότερους από 90 πόντους σε ματς που κρίθηκε σε 40 λεπτά. Θεωρώντας, λοιπόν, ότι θα πάμε σε ένα low tempo παιχνίδι θα στηρίξω το «πράσινο» under 75,5.

Επόμενη επιλογή είναι ο Μπράιαν Ρόμπερτς και το over 6,5 στους πόντους του. Ο Αμερικανός αν και δεν παίρνει τον χρόνο που του αξίζει μέσα στο παρκέ, εντούτοις όταν μπαίνει δίνει μαχητικότητα και σκορ στην ομάδα του. Στο τελευταίο ματς πέτυχε 16 πόντους και εν πολλοίς ήταν από τους καταλύτες στην «ερυθρόλευκη» νίκη. Αν ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θέλει να βρει επιθετικές λύσεις τότε θα πρέπει να τον εμπιστευτεί κι έτσι πιστεύω θα περάσει το over που πληρώνει στο 1.80.

Οι επόμενες επιλογές αφορούν δύο παίκτες και δύο στοιχήματα που μας δικαίωσαν και στον τέταρτο τελικό. Ο Μάικ Τζέιμς βρίσκεται σε καλή περίοδο και έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση. Ο Αμερικανός γκαρντ είναι ένα από τα μόνιμα «κλειδιά» του Πασκουάλ για να ξεκλειδώνει με την… τρέλα του και τη δημιουργία του την «ερυθρόλευκη» άμυνα. Μέχρι τώρα στους τελικούς έχει σημειώσει 23,17, 14 και 20 πόντους, οπότε δεν θεωρώ απαγορευτικό το over 15,5 στους πόντους του που βρίσκεται σε απόδοση 1.87. Ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί σκορ και η καλαθομηχανή Τζέιμς θα κληθεί να βοηθήσει.

Η επόμενη επιλογή έρχεται από το «στρατόπεδο» του Ολυμπιακού και αφορά τον Βαγγέλη Μάντζαρη. Σε ένα παιχνίδι όπως αυτό στο ΣΕΦ που οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τεράστια βοήθεια από τον πάγκο τους ο Έλληνας γκαρντ μέτρησε 7 πόντους και 1 ριμπάουντ. Γενικότερα δεν δείχνει να είναι σε καλή φόρμα οπότε θα στηρίξω και πάλι το under 10,5 στο άθροισμα των πόντων, ριμπάουντ,ασίστ που πληρώνει στο 1.80.

Ο Ματ Λοτζέσκι στο ΣΕΦ έδειξε ότι μπορεί να δηλώσει παρών όταν χρειάζεται η ομάδα του και δεν είναι τυχαίο ότι στο τρίτο δεκάλεπτο πήγε… μόνος του να γυρίσει το ματς. Ο Αμερικανός με βέλγικο διαβατήριο νιώθει καλά κι αυτό αυξάνει τις επιλογές του Πασκουάλ. Στο προηγούμενο ματς πέτυχε 4 τρίποντα, ενώ γενικότερα σε κάθε αγώνα οι συμπαίκτες του, του βγάζουν περίπου 3 με 4 μακρινά σουτ. Με αυτό το δεδομένο και συνυπολογίζοντας την καλή του ψυχολογία θα ακουμπήσω το over 1,5 τρίποντα που συμπεριλαμβάνει και ενδεχόμενη παράταση και πληρώνει στο 2.10.

Τελευταία επιλογή είναι και η πιο ρισκαδόρικη. Προσωπικά θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός είναι καλύτερη ομάδα και με περισσότερες επιλογές, καθώς ο Πασκουάλ βρίσκει τρόπο να παίρνει πράγματα ακόμα κι από παίκτες που ήταν εκτός αγωνιστικού κάδρου. Περιμένοντας η έδρα να παίξει τη ρόλο της, θα πάω στη νίκη του «τριφυλλιού», όμως επειδή οι αποδόσεις είναι μικρές στα μάτια γι αυτό θα επιλέξω να διακινδυνέψω περισσότερο επιλέγοντας μία νίκη του Παναθηναϊκού από 6 έως 10 πόντους που βρίσκεται σε απόδοση 4.45. Οι φετινοί τελικοί όλοι κρίθηκαν σε σχετικά μεγάλες διαφορές και δεν είχαμε ούτε ένα θρίλερ, οπότε το 6-10 δεν φαντάζει τόσο άπιαστο όνειρο.

Μακάρι να δούμε και τώρα έναν όμορφο αγώνα, χωρίς παρατράγουδα κι όσοι αποφασίσουν να ποντάρουν στο ματς… ούτε λέπι

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

– Παναθηναϊκός UNDER 75,5 πόντους στο 1.80 στην Interwetten

– OVER 6,5 πόντοι Μπράιαν Ρόμπερτς σε απόδοση 1.80

– Βαγγέλης Μάντζαρης UNDER 10,5 στο σύνολο πόντοι, ριμπάουντ, ασίστ στο 1.80

– OVER 15,5 πόντοι Μάικ Τζέιμς σε απόδοση 1.87

– OVER 1,5 τρίποντα Ματ Λοτζέσκι 2.10

– Νίκη Παναθηναϊκού από 6 έως 10 πόντους στο 4.45

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο τελικός των τελικών αξίζει το ρίσκο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αναστάσης Καραμουσαδάκης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.