SPORTIME BET

Αγγλία, στα… όρια!

Την ώρα που οι «τρεις λέοντες» θα μπουν στο γήπεδο του Βόλγκογκραντ, λογικά το Βέλγιο θα έχει πάρει τους 3 βαθμούς και κάποιας μορφής πίεση ήδη θα έχει αρχίσει να τους ασκείται.
Αγγλία, στα… όρια!

Την ώρα που οι «τρεις λέοντες» θα μπουν στο γήπεδο του Βόλγκογκραντ, λογικά το Βέλγιο θα έχει πάρει τους 3 βαθμούς και κάποιας μορφής πίεση ήδη θα έχει αρχίσει να τους ασκείται.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» αντιμετωπίζουν τον Παναμά σ’ ένα πλήρως αντιστοιχηματικό παιχνίδι, που δεν γίνεται να μας απασχολήσει σοβαρά. Η πρεμιέρα του 7ου Ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου κρύβει για την Αγγλία ματς όχι όμοιας δυσκολίας, διότι η Τυνησία θεωρητικά είναι ισχυρότερη, μα απολύτως όμοιου στόχου. Αν στραβώσει κάτι αρχικά, η ευμετάβλητη ψυχολογία αυτής της ομάδας είναι ικανός παράγοντας να τινάξει στον αέρα τη διοργάνωση σε επίπεδο στόχων.

Στα πιο πρόσφατα φιλικά παιχνίδια οι Βορειοαφρικανοί δεν σημείωσαν νίκες, αλλά πήραν καλό βαθμό κόντρα σε ισχυρούς αντιπάλους. 2-2 με Πορτογαλία και Τουρκία, ήττα 1-0 από την Ισπανία. Ο Ναμπίλ Μααλούλ θα παρουσιάσει μία μαχητική ομάδα, για την οποία όμως υπάρχουν ερωτηματικά όσον αφορά την ενδεκάδα. Με τον Μσακνί εκτός και τον Καζρί να έρχεται από τραυματισμό, η πιθανότητα να παίξει μοναδικός προωθημένος ο Φακχρεντίν Μπεν Γιουσέφ της Αλ Ιτιφάκ είναι σοβαρή. Δεν μιλάμε, βέβαια, για κανέναν γκολτζή ολκής.

Η Τυνησία θα παρουσιάσει ένα γρήγορο σύνολο με δυνατή ψυχολογία. Έως το 1-0 των Άγγλων, αν προηγηθούν… Εκεί πρέπει να «χτυπήσει» το φαβορί. Γρήγορο γκολ θ’ αλλάξει υπέρ του την εικόνα του αγώνα. Σε άλλη περίπτωση, με τον χρόνο να πιέζει, τα πάντα μπορεί να γίνουν και η αλήθεια είναι ότι μετά τις γκέλες Αργεντινής, Γερμανίας, Βραζιλίας και οι διοργανωτές στοιχημάτων αποφάσισαν να μην μοιράζουν απλόχερα αποδοσάρες στα αουτσάιντερ.

Η Αγγλία βρίσκεται στο καλύτερό της φεγγάρι τα τελευταία χρόνια. Σερί θετικά αποτελέσματα, σε επίσημα και φιλικά. Ρόστερ ικανό για μεγάλα πράγματα και προπονητή στον πάγκο (Σάουθγκεϊτ) που δεν είναι ο κορυφαίος, μα τουλάχιστον δεν λογίζεται αμφιλεγόμενος στην απαιτητική κοινή γνώμη στο Νησί. Ο, ομολογουμένως άπειρος, τεχνικός των «λιονταριών» καλείται να διασπάσει μία άμυνα που θα επιχειρήσει να «πνίξει» την Αγγλία από τον άξονα.

Ποια μπορεί να είναι η απάντηση; Τρεις στόπερ (Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ). Άλι και Λίνγκαρντ σε πιο επιτελικό ρόλο, με τον Χέντερσον μοναδικό αμυντικό μέσο και μπόλικο παιχνίδι από τα «φτερά» με Τρίπιερ και Γιανγκ. Στόχος η απόλυτη εκμετάλλευση των Κέιν και Στέρλινγκ. Πολύ Τότεναμ στην Εθνική κι αυτό ίσως είναι ένα πρόβλημα, όσο καλοδουλεμένη κι αν έχουν παρουσιαστεί οι «spurs» τα τελευταία χρόνια.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ο στόχος της Αγγλίας είναι οι 3 βαθμοί κι αυτό πιθανώς να την εγκλωβίσει τακτικά. Πολύ δυνατό ρόστερ, όμως στις μεγάλες διοργανώσεις (δεν είναι μακριά ο αποκλεισμός από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2016 στη φάση των ομίλων) παθαίνει… θάλασσα! Ένα bet αξίζει ως απόδοση κι αφορά το 0-1 ΓΚΟΛ. Πιθανώς το τέρμα που θα πετύχει το φαβορί για να νικήσει. Οι «τρεις λέοντες» δεν έχουν άλλον δρόμο πέραν της νίκης, ωστόσο θα βρουν έναν αντίπαλο… ταλιμπάν εμπρός που θ’ αγοράσει χρόνο ροκανίζοντάς τον και παίζοντας άμυνα. Συμπληρωματικά μπορεί να παιχτεί το 0-1 ΣΚΟΡ, επάνω στο φαβορί, για μεγαλύτερη απόδοση…

Η ΠΡΟΤΑΣΗ

ΤΥΝΗΣΙΑ – ΑΓΓΛΙΑ: 0-1 ΓΚΟΛ (2,90)

ΤΥΝΗΣΙΑ – ΑΓΓΛΙΑ: 0-1 ΣΚΟΡ (5,40)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αγγλία, στα… όρια!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λάμπρος Γκαραγκάνης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.