SPORTMINUTE

«Να αγαπήσουν την ομάδα» (vid)

Πολλοί θα φοβόντουσαν να πάνε σε μια ομάδα «άγνωστη» και πιο πολύ σε ένα αθλητικό σύλλογο που έχει έδρα ένα ακριτικό νησί. Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος ακολούθησε τις ρίζες του (έχει καταγωγή από την πλευρά του πατέρα του από το νησί), κατάλαβε τις προθέσει ς της οικογένειας Μπούμπουρα να φτιάξει μια πολύ ισχυρή ομάδα κι αποφάσισε...
«Να αγαπήσουν την ομάδα» (vid)

Πολλοί θα φοβόντουσαν να πάνε σε μια ομάδα «άγνωστη» και πιο πολύ σε ένα αθλητικό σύλλογο που έχει έδρα ένα ακριτικό νησί. Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος ακολούθησε τις ρίζες του (έχει καταγωγή από την πλευρά του πατέρα του από το νησί), κατάλαβε τις προθέσει ς της οικογένειας Μπούμπουρα να φτιάξει μια πολύ ισχυρή ομάδα κι αποφάσισε να πάρει την οικογένεια του στη Λήμνο και να αναλάβει τη θέση του προπονητή του Ηφαίστου.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης του συλλόγου, το Sportime.gr συνομίλησε με τον Μανωλόπουλο για τη νέα πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει, τους στόχους της ομάδας και κατά πόσο εύκολο είναι να «πείσει» τους παίκτες να έρθουν στην ομάδα της Λήμνου.

-Πόσο εύκολη ήταν η απόφαση σας να πάτε στην ομάδα της Λήμνου;

«Νομίζω είναι μια πολύ μεγάλη πρόκληση. Ξεκινάμε τα πάντα από το μηδέν, να στήσουμε την ομάδα. Είναι δύσκολο το project, πολλή μεγάλη πρόκληση αλλά νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε. Η οικογένεια Μπούμπουρα είναι έτοιμη να κάνει τα πάντα για να πετύχουν και νομίζω ότι θα τα καταφέρουν. Άλλαξα την απόφαση μου να φύγω στο εξωτερικό, γιατί νομίζω ότι αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να δώσουν στο μπάσκετ. Αυτά που άκουσα για την ομάδα που θέλουν να φτιάξουν και για το πως νιώθουν για το νησί, από την πρώτη στιγμή ήθελα να συνεργαστώ μαζί τους».

-Πόσο εύκολο είναι να πείσετε τους παίκτες να έρθουν στον  Ήφαιστο και να μείνουν σε ένα ακριτικό νησί όπως η Λήμνος;

«Αυτό είναι και το πιο δύσκολο κομμάτι. Δεν έχει να κάνει μόνο με τη Λήμνο. Γενικά οι ξένοι είναι λίγοι δύσπιστοι να έρθουν στην Ελλάδα. Με βοήθησε πάρα πολύ το ταξίδι που πραγματοποίησα με τον μάνατζερ της ομάδας, Κώστα Κώτση, στο Summer League του Λας Βέγκας. Ο στόχος μας δεν ήταν μόνο να βρούμε παίκτες, αλλά να μας γνωρίσουν οι ομάδες, οι προπονητές οι μάνατζερ και να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι φτιάχνουμε μια ομάδα που πιστεύουμε ότι θα έχει μέλλον».

Ποιο είναι το μήνυμα σας στην τοπική κοινωνία της Λήμνου;

«Ο στόχος μας είναι οι Λημνιοί να αγαπήσουν αυτή την ομάδα και να γεμίσουν το γήπεδο γιατί μόνο έτσι θα τα καταφέρουμε. Θέλουμε τη βοήθεια τους, θέλουμε να έρθουν στο γήπεδο, να βοηθούν τους παίκτες, να τους δίνουν θετική ενέργεια».

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη στο παρακάτω βίντεο:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο ««Να αγαπήσουν την ομάδα» (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μαντώ Καψάλη

Εργάζεται στο Sportime από το 2017 και από την πρώτη ημέρα της έκδοσης της εφημερίδας όπως κι από τότε που βγήκε στον αέρα η ιστοσελίδα Sportime.gr. Βασικό της αντικείμενο είναι το μπάσκετ χωρίς βέβαια να «κλείνεται» σε αυτό καθώς όσο ζεις, πρέπει να μαθαίνεις. Είναι τακτικό μέλος του ΠΣΑΤ και της ΕΣΗΕΑ