SPORTMINUTE

Ο άνθρωπος που ισχυρίστηκε πως ήρθε από το μέλλον για να σώσει…τον κόσμο

Είπε πως μπορεί να ταξιδέψει στο χωροχρόνο και το έκανε για να σώσει τον κόσμο
Ο άνθρωπος που ισχυρίστηκε πως ήρθε από το μέλλον για να σώσει…τον κόσμο

Το 1998, ένας ραδιοφωνικός παραγωγός εκπομπής επιστημονικής φαντασίας, λαμβάνει φαξ από έναν Αμερικανό στρατιώτη, ο οποίος ισχυριζόταν πως γνώριζε λεπτομερώς τα ταξίδια στο χρόνο.

Τον Νοέμβριο του 2000, ο ίδιος Αμερικανός στρατιώτης «μπήκε» σ’ ένα φόρουμ.Το όνομά του ήταν John Titor και, όπως και όλοι οι άλλοι σχολιαστές στο φόρουμ, συμμετείχε σε συνομιλία σ σχετικά με την κατασκευή μιας μηχανής του χρόνου.

Ο στρατιώτης αντίθετα από τους υπόλοιπους σχολιαστές αναφέρθηκε σε έξι συνιστώσες που θα χρειάζονταν προκειμένου να δημιουργηθεί μία λειτουργική μηχανή του χρόνου, και όπως είπε ο ίδιος γνώριζε ποιες ήταν οι συνιστώσες αυτές καθώς προερχόταν από το έτος 2036.

Όπως είπε ο Αμερικανός στρατιώτης, ήταν στρατιωτικός με έδρα την Τάμπα της Φλόριντα και εργαζόταν στην κυβέρνηση σε ένα project μυστικό που αφορούσε τα ταξίδια στο χρόνο.

Αποτέλεσμα εικόνας για back to the future

Μεταξύ των όσων είπε μάλιστα, ανέφερε και τα αποτελέσματα των ευρημάτων του αλλά και στην έκταση ολόκληρου του έργου.

Ισχυρίστηκε ότι είχε επιλεγεί για το έργο λόγω πατρικής κληρονομιάς. Ο πατέρας του πατέρα του είχε εργαστεί για την IBM τη δεκαετία του 1970 για να δημιουργήσει το IBM 5100, ένα πρότυπο μοντέλο υπολογιστή. Ο Titor είπε ότι το έτος 2036, είχε επιλεγεί να ταξιδέψει πίσω στο 1975 και να αποκτήσει ένα IBM 5100, το οποίο θα βοηθούσε τους μελλοντικούς επιστήμονες να αποκωδικοποιήσουν ένα πρόγραμμα υπολογιστή.

Ibm Computer For John Titor

Ο John Titor περιέγραψε έναν εμφύλιο πόλεμο στις Ηνωμένες Πολιτείες, που θα είχε ως αποτέλεσμα τη διάρρηξη της χώρας σε πέντε αυτόνομες περιοχές.

Η Washington DC και το Τζάκσονβιλ της Φλόριντα  θα εξαφανίζονταν από τον εχθρό, αφήνοντας την Omaha, ως νέα αμερικανική πρωτεύουσα.Ένας εμφύλιος πόλεμος θα ξεκινούσε  το 2004 και θα τελείωνε το 2015 με έναν σύντομο αλλά έντονο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο οποίος θα οδηγούσε στην καταστροφή του παγκόσμιου περιβάλλοντος και των υποδομών του.

Ο στρατιώτης προειδοποίησε επίσης τους άλλους χρήστες στο forum για μία ασθένεια με το όνομα Creutzfeldt–Jakob,μια θανατηφόρα και ανίατη ασθένεια  που προκαλεί ταχεία εκφύλιση του νευρικού συστήματος και μεταδίδεται μέσω προϊόντων βοδινού.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες προβλέψεις του για το μέλλον, ο John Titor επιβεβαίωσε μια θεωρία. Το μοντέλο της κβαντικής φυσικής Everett-Wheeler, γνωστό και ως «η θεωρία πολλών κόσμων», είπε, πως ήταν η σωστή εξήγηση του σύμπαντος.

Με άλλα λόγια, ο Schrodinger είχε δίκιο για τη γάτα του.

Σύντομα, όμως, οι ιστορίες του Τζον Τίτορ άρχισαν να αμφισβητούνται. Η εγκυρότητά του τέθηκε υπό αμφισβήτηση όταν αποκαλύφθηκε ότι δεν υπήρχε κανένα αρχείο οποιουδήποτε ονόματός του John Titor ή οικογένειας Titor.

Εντός ενός έτους έγινε επίσης σαφές ότι οι προβλέψεις του ήταν  λάθος, καθώς δεν υπήρξε εμφύλιος πόλεμος και καμία αναταραχή στις προεδρικές εκλογές του 2004 .

Οι άνθρωποι στο φόρουμ άρχισαν επίσης να επισημαίνουν τις ομοιότητες στις προβλέψεις του με δημοφιλείς κινηματογραφικές ταινίες της εποχής.

Για παράδειγμα, σε μια θέση του αναφέρει ένα Chevrolet Corvette του 1967 ως το «σπίτι της θαυματουργής μηχανής του χρόνου», που αντανακλά το Delorean από το Back to the Future.

Αποτέλεσμα εικόνας για back to the future

Ο Τίτορ υποστήριξε ότι η αποστολή του ήταν να δημιουργήσει ένα χρονοδιάγραμμα στο οποίο δεν συνέβη ποτέ ο πόλεμος και ότι τελικά είχε πετύχει.

Και ποιος ξέρει;Μπορεί και να πέτυχε εν τέλει.

Το πιο εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο σόου (vid)

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο άνθρωπος που ισχυρίστηκε πως ήρθε από το μέλλον για να σώσει…τον κόσμο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.