SPORTMINUTE

Με τεχνητή νοημοσύνη που θα σου επιτρέπει να “μιλάς σε βιβλία” πειραματίζεται η Google

Όπως ανακοίνωσε επίσημα πριν από μερικές ώρες η Google, πειραματίζεται σε 2 νέα projects σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη.   Το πρώτο ονομάζεται Call The Books κι έχει ως στόχο να απαντά σε “δύσκολες” ερωτήσεις. Όπως σημειώνει η ομάδα των ερευνητών της Google, ο χρήστης κάνει μια ερώτηση και το Call The Books, του δίνει...
Με τεχνητή νοημοσύνη που θα σου επιτρέπει να “μιλάς σε βιβλία” πειραματίζεται η Google

Όπως ανακοίνωσε επίσημα πριν από μερικές ώρες η Google, πειραματίζεται σε 2 νέα projects σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη.

 

Το πρώτο ονομάζεται Call The Books κι έχει ως στόχο να απαντά σε “δύσκολες” ερωτήσεις. Όπως σημειώνει η ομάδα των ερευνητών της Google, ο χρήστης κάνει μια ερώτηση και το Call The Books, του δίνει την απάντηση μέσα από χωρία βιβλίων που αφορούν την ερώτησή του και μάλιστα χωρίς εξάρτηση από λέξεις κλειδιά. Μάλιστα μέσω αυτού του τρόπου πολλές φορές ο χρήστης καταλαβαίνει αν το βιβλίο από το οποίο πάρθηκε η απάντηση, θα ενδιαφέρει τον αναγνώστη για να το διαβάσει. Όπως φαντάζεσαι, οι απαντήσεις που μπορεί να πάρεις σε μια ερώτηση, είναι χιλιάδες  ωστόσο επειδή όλο αυτό βρίσκεται ακόμα υπό ανάπτυξη, η τεχνητή νοημοσύνη, μπορεί να απαντά μόνο σε απλές και σύντομες ερωτήσεις . Ωστόσο και μόνο αυτό αποτελεί μεγάλο και σημαντικό τεχνολογικό επίτευγμα.

To δεύτερο project, αφορά ένα παιχνίδι στο στυλ του Tetris που ονομάζεται Semantris και ο σκοπός του είναι να απαντά σε λέξεις που του δίνεις με άλλες σχετικές. Αν για παράδειγμα εσύ γράψεις την λέξη κρεβάτι θα πάρεις σαν απάντηση τη λέξη ύπνος κλπ,

Μετά μετράει τις λέξεις που έγραψες εσύ σε σχέση με τις απαντήσεις του και βαθμολογεί το αποτέλεσμα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι και τα 2 projects τρέχουν το ίδιο λογισμικό και πως μέσω αυτών η Google μπορεί να χρησιμοποιήσει πληροφορίες που λαμβάνει από τον χρήστη για να βελτιώσει το λεξιλόγιο και την συμπεριφορά τους! Σου ακούγεται τέλειο; Κι εμάς!    

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Με τεχνητή νοημοσύνη που θα σου επιτρέπει να “μιλάς σε βιβλία” πειραματίζεται η Google», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μίλτος Τσιμπούκης

Ο Μίλτος Τσιμπούκης, είναι 32 Μαρτίων και ναι, αυτό είναι το πραγματικό του επώνυμο. (Αν χρειαστεί δείχνει και ταυτότητα) Αγαπά πολύ το gaming, τα anime, τα manga, τις σειρές και τα βιβλία φαντασίας. Συχνάζει συνήθως στο Sportime Kids αλλά και στο Sportime.gr. επίσης το ότι γράφει για τον εαυτό του στο τρίτο πρόσωπο είναι ξεκάθαρο σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά. Επομένως μην πείτε ότι δεν ξέρατε... Τα λέμε στο διαδίκτυο!