SPORTMINUTE

Αδειάζει το «Έμιρειτς»! (pics)

Η κακή πορεία της Άρσεναλ φέτος και το ενδεχόμενο να συνεχίσει ο Βενγκέρ έχουν προκαλέσει την αντίδραση των φιλάθλων, που απουσιάζουν μαζικά από τις εξέδρες
Αδειάζει το «Έμιρειτς»! (pics)

Η Άρσεναλ, όπως και οι υπόλοιπες ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ, είτε πιο πρωτοκλασάτες είτε οι πιο μικρές, έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Τα γεμάτα γήπεδα. Αυτό είναι το σήμα κατατεθέν των αγγλικών ομάδων. Το τελευταίο διάστημα όμως, η Άρσεναλ έχει χάσει αυτή τη… συνήθεια και σε όλο και περισσότερα παιχνίδια, εμφανίζονται άδειες θέσεις, οι οποίες μάλιστα σταδιακά αυξάνονται.

Σε σημείο μάλιστα να προκαλέσει και την απορία του αγγλικού Τύπου, που… αναρωτήθηκε για ποιο λόγο οι  φίλαθλοι της Άρσεναλ δεν πηγαίνουν πλέον τόσο μαζικά στο γήπεδο και δείχνουν ότι έχουν απολέσει την πίστη στους, στην ομάδα.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι μετά τη βαριά –ομολογουμένως- εντός έδρας ήττα από τη Μάντσεστερ Σίτι στις αρχές Μαρτίου με 3-0, οι φίλαθλοι με τις κάρτες διαρκείας για όλη τη σεζόν, άρχισαν να… απέχουν. Ακολούθησαν τα παιχνίδια με Γουότφορντ και Στόουκ, όπου το φαινόμενο εντάθηκε, αλλά και ο προημιτελικός του Europa League με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Το βρετανικό δίκτυο «Sky Sports» έκανε μία μεγάλη έρευνα και μίλησε με παλιές δόξες της Άρσεναλ, όπως οι Πολ Μέρσον και Άλαν Σμιθ, οι οποίοι έδωσαν τη δική τους ερμηνεία και σχεδόν συμφώνησαν ότι η κακή εικόνα της ομάδας και το γεγονός ότι δεν μπορεί να διεκδικήσει εγχώριους τίτλους, έχουν παίξει πολύ σημαντικό ρόλο.

Ο Πολ Μέρσον είπε μεταξύ άλλων: «Είδατε το πρώτο ημίχρονο με την Στόουκ (η Άρσεναλ νίκησε 3-0 με γκολ από το 76’ έως το 89’); Αυτός είναι ο λόγος που ο κόσμος δεν πηγαίνει στο γήπεδο. Η απόδοση της ομάδας δεν είναι καλή. Οι φίλαθλοι πληρώνουν πολλά λεφτά για τα εισιτήρια, αλλά δεν βλέπουν στο γήπεδο παίκτες αντίστοιχης αξίας. Αρκετοί από τους παίκτες δεν θα έπρεπε να παίζουν στην Άρσεναλ.

«Τότε Ανρί, Μπέργκαμπ, Βιεϊρά. Τώρα ποιοι;»

Η ομάδα είναι σε θέση να νικήσει στην έδρα της αντιπάλους όπως η Στόουκ, αλλά και οι φίλαθλοι στέλνουν το δικό τους μήνυμα με την απόφασή τους, να απέχουν. Πρέπει κάποιος να τους ρωτήσει, για ποιο λόγο δεν πηγαίνουν στο γήπεδο, ενώ έχουν πληρώσει ένα… σκασμό λεφτά (σ.σ. εννοεί τους κατόχους καρτών διαρκείας)!

Όταν η Άρσεναλ έπαιζε στο «Χάιμπουρι» είχε 38.000 κόσμο και το εισιτήριο κόστιζε 50 λίρες! Τότε όμως, οι φίλαθλοι έβλεπαν τον Τιερί Ανρί, τον Ντένις Μπέργκαμπ, τον Ρομπέρ Πιρές, τον Εμανουέλ Πετί, τον Πατρίκ Βιεϊρά, τον Μαρκ Όφερμαρς, τον Σολ Κάμπελ, τον Λορέν και τον Γιανς Λέμαν κι έχω ξεχάσει ένα σωρό πολύ καλούς παίκτες.

Και τι έγινε στη συνέχεια; Η ομάδα πήγε σε ένα γήπεδο με διπλάσια χωρητικότητα, με πολύ καλύτερες παροχές, αλλά πείτε μου εσείς, αν μπορεί να βρείτε περισσότερους από τρεις ποδοσφαιριστές παγκοσμίου φήμης στην ομάδα; Αυτό έχει συμβεί. Ανησυχώ πάρα πολύ για την Άρσεναλ, αλλά από την άλλη, αν κατακτήσει το Europa League θα μπορέσει να μετριάσει τη σεζόν».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και ο Άλαν Σμιθ: «Είναι αλήθεια ότι υπάρχει έλλειψη ενθουσιασμού στις τάξεις των φιλάθλων. Από την στιγμή που η ομάδα δεν έχει ένα ουσιαστικό στόχο να διεκδικήσει στο πρωτάθλημα, κανείς δεν μπορεί να είναι ενθουσιασμένος με παιχνίδια που θα κρίνουν την πέμπτη, την έκτη ή την έβδομη θέση.

«Δεν πήγαν ούτε με την ΤΣΣΚΑ!»

Υπάρχει μία στάση απάθειας. Αυτό το περίμενα για το πρωτάθλημα, αλλά ήλπιζα ότι στον προημιτελικό του Europa League με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα ήταν αλλιώς. Ο κόσμος δεν πήγε ούτε καν γι’ αυτό το παιχνίδι στο γήπεδο. Αυτό δείχνει ότι είναι πολύ δυσαρεστημένοι με την παρούσα κατάσταση.

Νομίζω ότι οι φίλαθλοι τηρούν μία στάση αναμονής γιατί περιμένουν να δουν τι θα γίνει με τον προπονητή. Αυτό είναι το μεγάλο ζήτημα και πολύ περισσότερο από την στιγμή, που ο ιδιοκτήτης, Σταν Κρόνκε έχει πολύ καλή σχέση με τον Βενγκέρ κι έχει εκφράσει την πρόθεσή του να τον κρατήσει».

Είναι προφανές ότι οι φίλαθλοι των «κανονιέρηδων» έχουν πάρει την απόφασή τους, σχετικά με τον Αρσέν Βενγκέρ και τώρα το δείχνουν αυτό με τη μαζική απουσία τους από τις εξέδρες του «Έμιρεϊτς».

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αδειάζει το «Έμιρειτς»! (pics)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Τάσος Τσόλκας

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.