SPORTMINUTE

Αυτογκόλ, πέναλτι και… νίκη η Κροατία

Η ομάδα του Ζλάτκο Ντάλιτς επικράτησε 2-0 της Νιγηρίας
Αυτογκόλ, πέναλτι και… νίκη η Κροατία

Η Κροατία προερχόταν από μόλις μία νίκη στα τελευταία επτά παιχνίδια της σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά το Σάββατο (16/6) επικράτησε 2-0 της Νιγηρίας.

Το α’ ημίχρονο είχε καλό ρυθμό, με την ομάδα του Ντάλιτς να έχει την κατοχή και εκείνη του Γκέρνοτ Ρορ να αποσκοπεί σε κόντρα επιθέσεις.

Η Κροατία πήρε το προβάδισμα στο 32ο λεπτό με αυτογκόλ του Ετέμπο, έπειτα από κόρνερ του Μόντριτς, γύρισμα του Ρέμπιτς και προσπάθεια του Μάντζουκιτς.

Η Νιγηρία είχε κάποια διαστήματα που πολιορκούσε τη βαλκανική ομάδα, αλλά όταν ο Μάντζουκιτς κέρδισε πέναλτι από τον Τροστ-Εκόνγκ στο 70’ και ο Μόντριτς ευστόχησε από την άσπρη βούλα, η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.

MVP: O Λούκα Μόντριτς. Κοντρόλαρε τον ρυθμό, αποδείχθηκε ψύχραιμος από την άσπρη βούλα και σκόραρε για πρώτη φορά σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου.

UP: H πολύ καλή ανάπτυξη και κυκλοφορία της Κροατίας. Έχει τη δυνατότητα να φτάσει πολύ ψηλά.

DOWN: Το γεγονός ότι οι Νιγηριανοί έτρεξαν 3 χιλιόμετρα λιγότερα από τους Κροάτες. Αν μία αφρικανική ομάδα υστερεί τόσο από μία ευρωπαϊκή σε αυτόν τον τομέα είναι πιθανό να μην έχει καμία τύχη.

H ΣΤΙΓΜΗ: Το αυτογκόλ της Νιγηρίας. Έδωσε την ευκαιρία στην Κροατία να πατήσει στο προβάδισμα και να διαχειριστεί πιο εύκολα το ματς.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σάντρο Ρίτσι (Βραζιλία)

ΓΚΟΛ: 32’ αυτ. Ετέμπο, 71’ πέν. Μόντριτς

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 30’ Ράκιτιτς, 89’ Μπρόζοβιτς  – 70’ Τροστ-Εκόνγκ

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΚΡΟΑΤΙΑ (Ζλάτκο Ντάλιτς): Σούμπασιτς, Βρσάλκο, Βίντα, Λόβρεν, Στρίνιτς, Ράκιτιτς, Μόντριτς, Κράμαριτς (60’ Μπρόζοβιτς), Πέρισιτς, Ρέμπιτς (78’ Κόβατσιτς), Μάντζουκιτς (86’ Πιάτσα).

ΝΙΓΗΡΙΑ (Γκέρνοτ Ρορ): Ουζόχο, Αμπντουλάχι, Μπαλογκάν, Τροστ-Εκόνγκ, Ιντόβου, Ντίντι, Ετέμπο, Μίκελ (88’ Νουάνκο), Μόουζες, Ιγουόμπι (62’ Μούσα), Ιγκάλο (73’ Ιχεανάτσο).

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αυτογκόλ, πέναλτι και… νίκη η Κροατία», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.