SPORTMINUTE

Νέα δεδομένα από ΣτΕ για τις εισαγωγές σε ΤΕΙ

Πάγωσαν οι ομοσπονδίες, προβληματισμένος ο Βασιλειάδης με τη συγκεκριμένη απόφαση, έξαλλος ο Συναδινός
Νέα δεδομένα από ΣτΕ για τις εισαγωγές σε ΤΕΙ

Σε μία απόφαση που προκαλεί πολλές αντιδράσεις προχώρησε το Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο έκρινε παράνομη την εισαγωγή των αθλητών που διακρίνονται σε αγώνες σε ΤΕΙ και ΑΕΙ της προτίμησής τους. Σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, αυτό παραβιάζει τις συνταγματικές αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας.

Αυτό θα αλλάξει πολλά για τους αθλητές των μικρών ηλικιών που πλέον δε θα μπορούν να σπουδάσουν όπου θέλουν βάσει των επιτυχιών τους καθώς στο ΣτΕ θεωρούν πως δε θα πρέπει να λαμβάνεται η επιτυχία τους υπόψιν όταν σε ΤΕΙ και ΑΕΙ συγκεντρώνονται σε επιστημονικούς τομείς.

Επί του θέματος τοποθετήθηκε και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος είπε: «Είμαστε προβληματισμένοι και απογοητευμένοι. Θα μελετήσουμε το σκεπτικό της απόφασης για να δούμε ποια θα είναι τα επόμενα βήματα που θα κάνουμε».

Ακολούθησε και η σφοδρή αντίδραση του γγΑ Ιούλιου Συναδινού μέσω του λογαριασμού που διατηρεί στο facebook. Δείτε αναλυτικά τι πόσταρε:

https://www.facebook.com/julio.syn/posts/2130554246962366?pnref=story

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Νέα δεδομένα από ΣτΕ για τις εισαγωγές σε ΤΕΙ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.