SPORTMINUTE

Ελβετική ανατροπή στο 90′ με Σακίρι! (pics+vid)

Ο 27χρονος μεσοεπιθετικός πέτυχε το νικητήριο γκολ στο 90' και χάρισε στην ομάδα του ένα υπερπολύτιμο τρίποντο με 2-1 κόντρα στη Σερβία που αυτοκτόνησε
Ελβετική ανατροπή στο 90′ με Σακίρι! (pics+vid)

Με γκολ του Σακίρι στο 90′ η Ελβετία επικράτησε με 2-1 της Σερβίας με ανατροπή από ημίχρονο και πλέον, είναι με το 1,5 πόδι στους “16” του Παγκοσμίου κυπέλλου.

Η ομάδα του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς έδειξε σοβαρότητα στο δεύτερο μέρος, έφερε γρήγορα το ματς στα ίσια και στο φινάλε “έκλεψε” το τρίποντο. Το οποίο πλέον, την τοποθετεί πρώτη στον όμιλο και με δεδομένο πως στο φινάλε θα αντιμετωπίσει την Κόστα Ρίκα, ο βαθμός πρόκρισης που της αρκεί δεν μπορεί να χαθεί.

Αντίθετα, ο Σέρβοι έμπλεξαν και πάνε στον τελικό με την Βραζιλία ως αουτσάιντερ. Χρειάζονται πλέον, μόνο τη νίκη για να πάρουν το δεύτερο εισιτήριο πρόκρισης.

Οι Σέρβοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και στην πρώτη τους ουσιαστικά φάση βρήκαν τον τρόπο να «ξεκλειδώσουν» την αντίπαλη άμυνα. Στο 5′ ύστερα από σέντρα που βγήκε από τα δεξιά από τον Τάντιτς, ο Μίτροβιτς με υπέροχη κεφαλιά δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Ζόμερ και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Και έψαξαν μάλιστα, και το δεύτερο γκολ, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως ακριβώς το πρώτο. Με γρήγορο γκολ, αλλά αυτή τη φορά από τους Ελβετούς. Στο 52’ το τρομερό σουτ του Τζάκα έξω από την περιοχή και αφού η μπάλα πήρε φάλτσα, κατέληξε στην αριστερή γωνία του Στοΐκοβιτς για το 1-1.

Η ομάδα του Πέτκοβιτς συνέχισε να έχει τον έλεγχο του αγώνα και τις ευκαιρίες να πετύχει το γκολ της νίκης με τους Σακίρι και Γκαβράνοβιτς.

Το οποίο και τελικά ήρθε στο 90’. Ο 27χρονος βραχύσωμος μεσοεπιθετικός έφυγε στην κόντρα, πλάσαρε τον Στοΐκοβιτς και χάρισε τη νίκη στην Ελβετία, η οποία την στέλνει κατά πάσα πιθανότητα στους «16» του θεσμού.

MVP: Ο Σερντάν Σακίρι. Εντυπωσιακή εμφάνιση του 27χρονου μεσοεπιθετικού στον δεύτερο μέρος. Σμπαριάλασε την άμυνα των Σέρβων, έφτασε τουλάχιστον δύο φορές στην πηγή και τελικά… ήπιε νερό στο φινάλε της αναμέτρησης. Με ένα ωραίο, προσωπικό γκολ και με όπλο την ταχύτητα του.

UP: Η απίστευτη παρουσία της Ελβετίας στο δεύτερο μέρος. Μπορεί και η ισοπαλία να “βόλευε” την ομάδα του Πέτκοβιτς, αλλά ουδέποτε κλείστηκε στην άμυνα της και μέχρι το φινάλε κυνήγησε το γκολ της νίκης, το οποίο και τελικά πέτυχε.

DOWN: Θύμα της πρώτης ανατροπής σκορ από ημίχρονο έπεσε η Σερβία. Και με βάσει την εικόνα της στο πρώτο μέρος, ουδείς είναι η αλήθεια πως το περίμενε. Πραγματικά πολύ κακή στην επανάληψη, το γκολ στο φινάλε του Σακίρι ενδεχομένως να της κοστίσει και έρθει ο αποκλεισμός.

Η ΣΤΙΓΜΗ: Το γκολ του Σακίρι στο 90′. Ο 27χρονος βραχύσωμος μεσοεπιθετικός έκανε άνω-κάτω την άμυνα της Σερβίας και με ένα εξαιρετικό προσωπικό τέρμα άλλαξε τα δεδομένα στον όμιλο και στέλνει την Ελβετία στην επόμενη φάση.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)

ΓΚΟΛ: 5’ Μίτροβιτς, 52’ Τσάκα, 90’ Σακίρι

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 34’ Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, 39’ Μιλοβόγιεβιτς, 45’ Μάτιτς, 87’ Μίτροβιτς

ΣΕΡΒΙΑ (Μλάντεν Κρστάιτς): Στοΐκοβιτς, Ιβάνοβιτς, Μιλένκοβιτς, Τόσιτς, Κολάροφ, Μιλιβόγεβιτς (81’ Ράντονιτς), Μάτιτς, Τάντιτς, Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Κόστιτς (64’ Λιάλιτς), Μίτροβιτς.

ΕΛΒΕΤΙΑ (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Λίχτσταϊνερ, Σαρ, Ακαντζί, Ροντρίγκες, Μπεχράμι, Τσάκα, Σακίρι, Τζεμαϊλί (73’ Εμπολό), Ζούμπερ (93′ Ντρμιτς), Σεφέροβιτς (46’ Γκαβράνοβιτς).

https://www.youtube.com/watch?v=2r__blP-P_k

Μεγάλος διαγωνισμός του Sportime για 15 Subbuteo!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελβετική ανατροπή στο 90′ με Σακίρι! (pics+vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Λάππας

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.