TOPS

Οι καλύτεροι ελεύθεροι Έλληνες παίκτες

Το Sportime.gr βρήκε 25 ποδοσφαιριστές που ενδέχεται να απασχολήσουν τις επόμενες μέρες σε Super League και Football League
Οι καλύτεροι ελεύθεροι Έλληνες παίκτες

Της τελευταίας στιγμής είμαστε οι Έλληνες… Γι’ αυτό και στο παρά πέντε υπάρχουν ομάδες που ψάχνονται. Ελεύθεροι παίκτες είναι αρκετοί και το Sportime.gr βρήκε κάποιες εγχώριες περιπτώσεις που θα μπορούσαν να απασχολήσουν.

Ανάμεσά τους υπάρχουν και ονόματα που θα προκαλούσαν αίσθηση αν πήγαιναν σε μικρομεσαίες ομάδες. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν οι Στέφανος Αθανασιάδης, Χάρης Μαυρίας και Σωτήρης Νίνης. Θα λέγαμε και τον Γιώργο Κουτρουμπή, αλλά εκείνος συνεχίζει να ψάχνεται στο εξωτερικό.

Αναλυτικά η λίστα:

Τερματοφύλακες

Γιάννης Ανέστης (26 ετών): Έμεινε ελεύθερος από την ΑΕΚ και πήγε στη Χαποέλ Μπερ Σεβά. Μία κακή εμφάνιση ήταν αρκετή για να τελειώσει. Μετά το εφιαλτικό 5-0 από τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ μπήκε στο περιθώριο και λίγο αργότερα έλυσε το συμβόλαιό του. Αναζητά την επόμενη πρόκληση πλέον.

Κώστας Θεοδωρόπουλος (28 ετών): Την προηγούμενη σεζόν ήταν στην ΑΕΛ. Εκεί ξεκίνησε και φέτος, αλλά κόπηκε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και λύθηκε το συμβόλαιό του.

Γεννάδιος Ξενοδόχοφ (30 ετών): Ένας ακόμη που έμεινε ελεύθερος από την ΑΕΛ. Τελείωσε το συμβόλαιό του και χαιρέτησε…

Μιχάλης Σηφάκης (33 ετών): Τα τελευταία χρόνια βρίσκεται εκτός συνόρων. Τον ήθελε φέτος η Λαμία, αλλά δεν πήγε. Τελευταία του ομάδα η Σάμσουνσπορ, στην οποία έκανε 7 ματς.

Γιώργος Μπαντής (33 ετών): Πέρυσι ήταν στον Πανιώνιο. Έχοντας μπροστά του τον Μάτιτς Κότνικ, δεν ήταν εύκολο να παίξει. Το συμβόλαιό του ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο και δεν του έγινε πρόταση ανανέωσης.

Αμυντικοί

Τάκης Σπυρόπουλος (26 ετών): Μετά την άνοδο με τη Λαμία, πήγε στη Δόξα Δράμας. Εκεί ήταν βασικός, αλλά το όνομά του δεν μπήκε στη λίστα των παικτών που ανανέωσαν. Πρόσφατα πήγε στον Εργοτέλη, αλλά μετά από λίγες μέρες έφυγε.

Χρήστος Μπούρμπος (35ετών): Πανηγύρισε ως παίκτης του Άρη την άνοδο την περσινή σεζόν. Είχε ενεργό ρόλο και γι’ αυτό σε πρώτη φάση υπήρχαν σκέψεις να ανανεώσει. Τελικά ο Πάκο Ερέρα έκρινε πως δεν τον χρειάζεται.

Μανώλης Μπέρτος (29 ετών): Ο κύκλος του στον Αστέρα Τρίπολης έκλεισε με το φινάλε της προηγούμενης σεζόν. Πέρυσι είχε μόλις 10 συμμετοχές στη Super League και τώρα αναζητά νέα… στέγη.

Γιώργος Κουτρουμπής (27 ετών): Άρχισε την περσινή σεζόν στον Παναθηναϊκό, την τελείωσε στη Σταντάρ Λιέγης. Εκεί είχε συνολικά επτά ματς, ενώ κατέκτησε και το Κύπελλο.

Γιώργος Σαρρής (28 ετών): Μετά από δύο χρόνια, αποχώρησε από τη Χάμιλτον. Γεμάτες και οι δύο. Πέρυσι έπαιξε σε 20 ματς. Το καλοκαίρι είχε επαφές με τον ΟΦΗ, αλλά δεν προχώρησε η περίπτωσή του.

Σωκράτης Φυτανίδης (34 ετών): Στο πρώτο μισό της σεζόν έμεινε ξεκρέμαστος λόγω της διαμάχης του με τον Ατρόμητο. Μετά πήγε στη Ρουμανία και έκανε εννιά ματς με τη φανέλα της Γκάζ Μετάν.

Νίκος Τσουμάνης (28): Δεν του πήγε η περσινή σεζόν. Έβγαλε τραυματισμούς και αρκετά προβλήματα. Από τη Γ’ Εθνική στον Άρη, πανηγύρισε δύο ανόδους. Ανανέωσε και το συμβόλαιό του αυτό το καλοκαίρι, αλλά αποχώρησε στη συνέχεια. Νωρίτερα είχε δεχτεί κρούση από τον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ προ ημερών βρέθηκε κοντά στην Κέρκυρα.

Μέσοι 

Τάσος Λαγός (26): Την προηγούμενη σεζόν ήταν στην ΑΕΛ. Έπαιξε σε 25 παιχνίδια συνολικά, αλλά στη συνέχεια το συμβόλαιό του ολοκληρώθηκε. Είχε κρούσεις από ομάδες, όπως ο Άρης, αλλά στο… παρασύνθημα δεν προχώρησε με κάποια.

Παναγιώτης Λινάδρος (27): Σε οκτώ ματς αγωνίστηκε πέρυσι με τη Λαμία σε όλες τις διοργανώσεις. Στην Κέρκυρα τον κοίταξαν αυτό το καλοκαίρι χωρίς να προχωρήσουν, ενώ υπήρχαν σκέψεις και από ομάδες της Κύπρου. Προς το παρόν περιμένει…

Στέλιος Μαραγκός (29): Πήγε στον Άρη πέρυσι και πανηγύρισε μαζί του την άνοδο. Έκανε συνολικά έντεκα παιχνίδια. Έπαιξε το σενάριο επιστροφής του στην Κέρκυρα, αλλά δεν προχώρησε.

Γρηγόρης Μάκος (31): Στο πρώτο μισό ήταν χωρίς ομάδα πέρυσι και μετά πήγε στα Τρίκαλα. Έκανε 19 παιχνίδια με τους Θεσσαλούς, αλλά αποχώρησε το καλοκαίρι. Ήταν σε επαφές με τον Αήττητο Σπατών, ενώ τώρα κάνει προπονήσεις στην Καλλιθέα.

Κυριάκος Σαββίδης (23): Γεμάτη η περσινή σεζόν. Έκανε 23 παιχνίδια με τον Πανιώνιο και πιθανότατα θα είχε μείνει εκεί, αν ζητούσε λιγότερα χρήματα στις συζητήσεις ανανέωσης του συμβολαίου του.

Βαλάντης Κοζορώνης (26 ετών): Το πέρασμά του από τον ΠΑΣ Γιάννινα ήταν θετικό. Το τελευταίο του εξάμηνο, όμως, όχι και το καλύτερο. Έκανε προσφυγή, πήγε στη Χάμιλτον τον Ιανουάριο, αλλά εκεί δεν αγωνίστηκε.

Σωτήρης Μπαλάφας (32 ετών): Στην Κέρκυρα τον βρήκε η περσινή σεζόν. Από τα βασικά στελέχη της, όπως δείχνουν και οι 20 συμμετοχές του. Η ομάδα υποβιβάστηκε, εκείνος ήθελε Super League, αλλά προς το παρόν τα πράγματα δεν έχουν πάει όπως θα τα περίμενε. Ξάνθη και ΑΕ Καραϊσκάκης Άρτας οι δύο ομάδες που ακούστηκαν.

Σταύρος Τσουκαλάς (30 ετών): Δεν ήταν από τις καλύτερες σεζόν για τον ίδιο η περσινή. Έφυγε από τον Αστέρα Τρίπολης τον Ιανουάριο. Είχε ως επιλογές Παναθηναϊκό και Πανιώνιο, αλλά προτίμησε τον Απόλλωνα Σμύρνης. Εκεί έπαιζε, αλλά τελικά δεν έμεινε. Το όνομά του συνδέθηκε με τον Άρη και με ομάδες της Κύπρου. Παρά τις φήμες, η επιστροφή του στον ΠΑΣ Γιάννινα δεν ήταν ένα ρεαλιστικό σενάριο.

Κενάν Μπαργκάν (29 ετών): Ένας ακόμη παίκτης που βοήθησε ώστε να ανέβει ο Άρης. Με έξι γκολ και τρεις ασίστ σε 19 ματς έβαλε το λιθαράκι του. Είχε συμβόλαιο και για την επόμενη σεζόν, αλλά το έλυσε γιατί δεν τον ήθελε ο Πάκο Ερέρα.

Στέλιος Πόζογλου (22 ετών): Δεν σωζόταν πέρυσι ο Πανσερραϊκός. Στη γενική μετριότητα επηρεάστηκε και εκείνος, αν και ήταν από τους πιο ποιοτικούς παίκτες του. Έκανε συνολικά 26 ματς με τρία γκολ και τέσσερις ασίστ. Από τον ΠΑΟΚ έμεινε ελεύθερος και ψάχνεται. Η Παναχαϊκή τον κοίταξε, αλλά τελικά δεν… λόγω του κασέ του.

Γιώργος Φωτάκης (36): Μπορεί τα χρόνια να έχουν περάσει, αλλά εκείνος έδειξε πως στη Football League στέκεται για πλάκα. Βαρόμετρο ήταν πέρυσι για την Παναχαϊκή κάνοντας τη διαφορά πολλές φορές.

Γιώργος Γεωργιάδης (30 ετών): Στο πρώτο μισό της περσινής σεζόν ήταν στην Κύπρο παίζοντας για τον Ερμή Αραδίππου. Τον Ιανουάριο ήταν να κλείσει στον Απόλλωνα Σμύρνης. Η μεταγραφή χάλασε και πήγε στη Δόξα Δράμας. Εκεί έκανε δέκα παιχνίδια.

Επιθετικοί

Στέφανος Αθανασιάδης (29 ετών): Ήταν στη Μακάμπι Χάιφα πέρυσι και έκανε 12 παιχνίδια. Σκόραρε, όμως, μόλις μία φορά και δέχτηκε σφοδρή κριτική. Ακούστηκε για τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν προχώρησε η περίπτωσή του. Λέτε να κάνει το μπαμ κάποια μικρομεσαία ομάδα τώρα;

Παντελής Καπετάνος (35 ετών): Πέρυσι… ξεκουράστηκε. Ήταν να πάει στη Δόξα Δράμας, αλλά στο παρά πέντε το deal χάλασε. Το σενάριο επιστροφής του στον Ηρακλή έπαιξε δυνατά αυτό το καλοκαίρι, αλλά υπογραφές προς το παρόν δεν έχουν πέσει.

Αλέξανδρος Περογαμβράκης (30 ετών): Πανηγύρισε την άνοδο με τον ΟΦΗ αγωνιζόμενος σε έξι ματς. Λόγω τραυματισμών δεν κατάφερε να βοηθήσει περισσότερο. Το καλοκαίρι έπεσε το όνομά του στο τραπέζι στη Δόξα Δράμας, αλλά ως τώρα deal δεν έχουμε.

Αντώνης Πετρόπουλος (32 ετών): Στο πρώτο μισό της περσινής σεζόν ήταν στη Δόξα Δράμας. Στη συνέχεια πήγε στον Πλατανιά και με τις εμφανίσεις του έδειξε πως μια χαρά στέκεται στη Super League. Του χτύπησε την πόρτα ο Αλέξης Κούγιας όπως και τα Τρίκαλα.

Από τη Μίλαν στη Λαμία! Ο σύντομος επαγγελματικός βίος του Χασίμ Μαστούρ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Οι καλύτεροι ελεύθεροι Έλληνες παίκτες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αντώνης Τσιράκης

Το μόνο πιο δυνατό από το πάθος του για το ρεπορτάζ και την είδηση, είναι η αγάπη του για τη Λίβερπουλ. Από τα αμφιθέατρα του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μέχρι το… Πανεπιστήμιο των γηπέδων, μια ντρίμπλα δρόμος ήταν μόνο. Ξεκίνημα και «αγροτικό» στον Αδέσμευτο Τύπο, μετά Sport24 και a-sports, άλλου τύπου «Πανεπιστήμια» κι αυτά. Και το 2017, ήρθε το τηλεφώνημα που τα άλλαξε όλα. Έκτοτε βρίσκεται στην οικογένεια του Sportime.