SPECIALS

Παναθηναϊκός- Λώτσος, από οργή σε… στοργή!

Από ανεπιθύμητος έγινε καλοδεχούμενος. Από persona non grata έγινε άξιος συνομιλητής. Και από την… απομόνωση βρέθηκε να έχει τέσσερις, ΝΑΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ, παίκτες στον Παναθηναϊκό!!! Ο λόγος φυσικά για τον Ελληνα ατζέντη, Νίκο Λώτσο, ο οποίος το καλοκαίρι του 2012 βρέθηκε στο στόχαστρο του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και 6 χρόνια μετά έχει τους περισσότερους παίκτες...
Παναθηναϊκός- Λώτσος, από οργή σε… στοργή!

Από ανεπιθύμητος έγινε καλοδεχούμενος. Από persona non grata έγινε άξιος συνομιλητής. Και από την… απομόνωση βρέθηκε να έχει τέσσερις, ΝΑΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ, παίκτες στον Παναθηναϊκό!!!

Ο λόγος φυσικά για τον Ελληνα ατζέντη, Νίκο Λώτσο, ο οποίος το καλοκαίρι του 2012 βρέθηκε στο στόχαστρο του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και 6 χρόνια μετά έχει τους περισσότερους παίκτες στους «πράσινους» από κάθε άλλο ατζέντη.

Ο Λώτσος που μέχρι το 2012 ήταν πολύ συχνός συνεργάτης της «πράσινης» ΚΑΕ σε θέματα παικτών, πέρασε στο περιθώριο αλλά επανήλθε δριμύτερος. Εστω κι αν προηγήθηκαν σκληρές επιθέσεις από πλευράς Παναθηναϊκού στην διάρκεια των οποίων ο Ελληνας ατζέντης έμεινε σιωπηλός και περίμενε τα πράγματα να ηρεμήσουν από μόνα τους. Αλλωστε το πελατολόγιό του είναι ελκυστικό και κάποια στιγμή δεν θα μπορούσε ο Παναθηναϊκός να απορρίπτει παίκτες επ αόριστο!

Ας δούμε όμως την ιστορία του Νίκου Λώτσου με τον Παναθηναϊκό που αρχίζει σχετικά αργά καθώς κατά την δεκαετία του ’90 δεν είχε την παραμικρή σχέση με τους «πράσινους». Ποιος έκανε την αρχή;

Αρχή με Χατζηβρέττα

Μέχρι το καλοκαίρι του 2003 όταν και ο Νίκος Χατζηβρέττας έκανε την αρχή, ο Νίκος Λώτσος δεν είχε απολύτως καμία επαφή με τον Παναθηναϊκό! Μάλιστα οι «πράσινοι» παράγοντες τον θεωρούσαν άνθρωπο του Ολυμπιακού με δεδομένο ότι έκανε συνεχώς δουλειές με τους Πειραιώτες. Η μεταγραφή του Χατζηβρέττα άνοιξε τον δρόμο της συνεργασίας ενώ την ίδια χρονιά ακολούθησε και ο Μάικ Μπατίστ που έμελλε να παραμείνει στον Παναθηναϊκό πάρα πολλά χρόνια. Συγκεκριμένα, μέχρι το καλοκαίρι που έγινε το «μεγάλο μπαμ»! Εκείνη τη χρονιά ο Παναθηναϊκός πήρε από τον Λώτσο και τον (μακαρίτη) Κένιον Τζόουνς ο οποίος όμως αποχώρησε νωρίς.

Ο Σπανούλης, ο Ραζνάτοβιτς και ο Λώτσος

Δύο καλοκαίρια μετά ο Νίκος Λώτσος συμφώνησε με τον Παναθηναϊκό για την μεταγραφή ενός 23χρονου Λαρισαίου που αγωνιζόταν στο Μαρούσι. Ναι, καλά καταλάβατε ότι πρόκειται για τον Βασίλη Σπανούλη ο οποίος στην συνέχεια συνεργάστηκε και με τον Μίσκο Ραζνάτοβιτς προκειμένου να γίνει η δουλειά για το ΝΒΑ, μέχρι που ο Σέρβος ατζέντης τον απέκτησε εξ ολοκλήρου. Από το καλοκαίρι του 2010 ο Ραζνάτοβιτς (όχι ο Λώτσος) ήταν κόκκινο πανί για τον Παναθηναϊκό καθώς ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς όπως και η διοίκηση τον θεώρησαν υπεύθυνο για την φυγή του Βασίλη Σπανούλη.

Το καλοκαίρι του 2012, όταν ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να συνέλθει από τα απανωτά χτυπήματα που δεχόταν,  ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, που έκανε δουλειές με τον Ραζνάτοβιτς (πχ Πάνκο) ξεκαθάρισε με δήλωσή του: «Ακόμα και για την φυγή του Σπανούλη το 2010 δεν ευθύνεται ο κύριος Ραζνάτοβιτς αλλά ο Ελληνας εκπρόσωπός του, ο Νίκος Λώτσος»!!!

Πριν από αυτό το ξέσπασμα οι καλές δουλειές με τον Λώτσο συνεχίζονταν. Το καλοκαίρι του 2006 ο Παναθηναϊκός συμφώνησε με τον Τόνι Ντελκ (του Λώτσου) εντί ενός ποσού που ξεπερνούσε τα 2 εκατομμύρια δολάρια. Την επόμενη σεζόν ο Ελληνας ατζέντης έφερε στον Παναθηναϊκό τον Στράτο Περπέρογλου και τον Κένεντι Ουίνστον.

Γενικά ο Νίκος Λώτσος είχε γίνει πρώτη επιλογή των ανθρώπων του Παναθηναϊκού και μάλιστα το καλοκαίρι του 2010 έφερε και τους δύο τελευταίους του παίκτες πριν την… μεγάλη έκρηξη: Τον Ιαν Βουγιούκα και τον Κώστα Καϊμακόγλου.

Το «μπαμ» του 2012

Τον Ιούνιο του 2012 ο Παναθηναϊκός μπήκε σε μια πολύ δύσκολη εποχή με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να αποχωρεί, τον Δημήτρη Ιτούδη να ακολουθεί και μια σειρά παικτών να είναι απρόθυμοι να παραμείνουν: Μπατίστ, Καϊμακόγλου, Βουγιούκας και Περπέρογλου ήταν πελάτες του Νίκου Λώτσου κι εκεί άρχισαν τα μεγάλα προβλήματα. Κανείς από τους τέσσερις παίκτες του Λώτσου δεν έμεινε στον Παναθηναϊκό: Ο Μπατίστ πήγε στην Φενέρμπαχτσε, ο Καϊμακόγλου και ο Βουγιούκας στην Ούνικς Καζάν και ο Περπέρογλου στον Ολυμπιακό… Ο Ελληνας ατζέντης έγινε κόκκινο πανί για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο ο οποίος με δημόσιες τοποθετήσεις του τον κατηγορούσε για απόπειρα αποδόμησης του Παναθηναϊκού και ξεκαθάριζε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ στο μέλλον συνεργασία μαζί του!

Μάλιστα είχε πει ότι «ο Λώτσος δεν ήθελε κανέναν παίκτη του στον Παναθηναϊκό»! Ο πόλεμος μόλις είχε αρχίσει.

Ο Μπατίστ… ήρθε μόνος του

Στο διάστημα της κρίσης ο Νίκος Λώτσος παρέμεινε σιωπηλός και ήταν μάλλον έξυπνο αυτό που έκανε. Με δεδομένο ότι είναι TOP ατζέντης στην αγορά δεν θα μπορούσε να τον αγνοεί επ αόριστο ο Παναθηναϊκός. Το καλοκαίρι του 2012 οι «πράσινοι» προσπάθησαν να αποκτήσουν τον Βασίλη Καββαδά αλλά του ξεκαθάρισαν ότι δεν θα γινόταν η δουλειά με τον εκπρόσωπό του, τον Λώτσο! Δεν έγινε η δουλειά. Την επόμενη χρονιά ο Μάικ Μπατίστ επέστρεψε στον Παναθηναϊκό αλλά χωρίς… μεσάζοντα καθώς ο ατζέντης του (ο Λώτσος δηλαδή) ήταν μη αποδεκτό πρόσωπο. Οι «πράσινοι» κορύφωναν την κόντρα τους με τον Ελληνα μάνατζερ.

Βεζένκοφ και Μποχωρίδης

Όταν ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αποκτήσει τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ, ήταν ρητή η εξήγηση: «Εχεις μάνατζερ τον Λώτσο, θα έρθεις μόνος σου, χωρίς ατζέντη»! Ο Βεζένκοφ δεν ήθελε κάτι τέτοιο αλλά έτσι κι αλλιώς η περίπτωση δεν προχώρησε.

Σε ό,τι αφορά στον Λευτέρη Μποχωρίδη, ο Νίκος Λώτσος έκανε μια «στρατηγική» κίνηση υποχωρώντας προκειμένου να γινει η μεταγραφή. Ειδικά για την μετακίνηση του Μποχωρίδη στον Παναθηναϊκό ανέλαβε ο Γιώργος Σφαιρόπουλος. Πλέον ο Μποχωρίδης είναι (και πάλι) πελάτης του Λώτσου.

Ο Θανάσης έσπασε τον πάγο!!!

Το καλοκαίρι του 2017 η μεγάλη μάχη έλαβε τέλος. Υπήρξε συνάντηση με τον Λώτσο και όλα ξεχάστηκαν αλλωστε ο Ελληνας ατζέντης, έμπειρος κι έξυπνος όπως είναι, δεν μπήκε ποτέ στην διαδικασία να απαντήσει σε οσα του καταλόγιζε ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Η υπογραφή του Θανάση Αντετοκούνμπο είναι… ιστορικής σημασίας καθώς 6 χρόνια μετά τους Βουγιούκα (που πλέον ανήκει στον Ισίδωρο Κούνουπα) και τον Καϊμακόγλου, ο Νίκος Λώτσος έβαζε παίκτη στον Παναθηναϊκό. Ακολούθησε ο Ντίνος Μήτογλου ενώ φέτος έχουν ήδη υπογράψει άλλοι δύο παίκτες του Ελληνα ατζέντη, ο Ιωάννης Παπαπέτρου και ο Κιθ Λάνγκφορντ!

Τι σημαίνει αυτό; Ότι αυτή την στιγμή ο Νίκος Λώτσος που ήταν για έξι χρόνια κόκκινο πανί για τον Παναθηναϊκό, έχει 4 παίκτες στην ομάδα: Αντετοκούνμπο, Μήτογλου, Λάνγκφορντ και Παπαπέτρου. Ποτέ μα ποτέ, ακόμα και στις εποχές που έκανε χρυσές δουλειές με τον Παναθηναϊκό δεν είχε τόσους παίκτες.

Εστω και μετά από χρόνια στον Παναθηναϊκό κατάλαβαν ότι δεν ωφελεί σε τίποτα να έχουν εκτός ατζέντας τον TOP Ελληνα μάνατζερ ενώ και ο Νίκος Λώτσος μάλλον δικαιώθηκε όταν αποφάσισε να μην μπει σε αντιπαράθεση με τους «πράσινους» και να περιμένει υπομονετικά…

[vc_row][vc_column width=”2/3″][td_block_14 custom_title=”SPORTIME TOPS” category_id=”5028″ limit=”6″ tdc_css=””][/vc_column][vc_column width=”1/3″][td_block_7 custom_title=”SPORTMINUTE” category_id=”90″ limit=”7″ tdc_css=””][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παναθηναϊκός- Λώτσος, από οργή σε… στοργή!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College