SPECIALS

Απόψε κάνεις μπαμ! Οι τρανταχτές μεταγραφές του ΠΑΣ Γιάννινα

Το Sportime.gr θυμάται πέντε προσθήκες του συλλόγου της Ηπείρου με αφορμή την έλευση του Στέφανου Αθανασιάδη
Απόψε κάνεις μπαμ! Οι τρανταχτές μεταγραφές του ΠΑΣ Γιάννινα

Ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν έχει συνηθίσει το κοινό του σε μεταγραφικά «μπαμ», ωστόσο εφέτος έκανε την εξαίρεση με την απόκτηση του Στέφανου Αθανασιάδη.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη κίνηση του συλλόγου της Ηπείρου, το Sportime.gr παραθέτει πέντε περιπτώσεις άσων που προκάλεσαν ντόρο.

Επισήμανση: Το θέμα δεν περιλαμβάνει ποδοσφαιριστές που έκαναν σπουδαία θητεία στον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ εξαίρεση αποτελούν οι έξι Αργεντινοί των 70s’, διότι πολύ απλά, όποιος και να ερχόταν τότε από το εξωτερικό χαρακτηριζόταν «μπαμ».

 

Κρίστιαν Τσάβες

Τεχνική ανάλογη με το… βάρος του είχε ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός. Στα 21 δοκίμασε την τύχη του στη Σαν Λορένσο και το 2011 η Νάπολι τον έφερε στην Ευρώπη, χωρίς ωστόσο να δικαιωθεί για την επιλογή της. Τότε μπήκε στο κόλπο ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος τον απέκτησε το 2013 και είχε τη χαρά να συμπορεύεται μαζί του μέχρι το 2016. Με 13 γκολ σε 58 συμμετοχές στην Α’ Εθνική, αλλά και ουκ ολίγες ασίστ, ο Τσάβες επαναπατρίστηκε και, πλέον, ανήκει στην Αλδοσίβι.

https://www.youtube.com/watch?v=9Cnga4Cbrrk

 

Ζαουάντ Ζαϊρί

Από τους κορυφαίους ντριμπλαδόρους των ελληνικών γηπέδων ο Μαροκινός εξτρέμ με τις 34 διεθνείς συμμετοχές και τα 6 γκολ. Ο Αστέρας Τρίπολης έκανε το πρώτο «μπαμ» με την απόκτησή του από την Μποαβίστα, ο Ολυμπιακός «ψήθηκε» το 2009, τον κράτησε για δύο χρόνια και το καλοκαίρι του 2011 ήταν η σειρά του ΠΑΣ Γιάννινα για να τον προτιμήσει. Εντούτοις, οι… βόλτες στη λίμνη δεν κράτησαν για πολύ, αφού τον Ιανουάριο του 2012 μετακόμισε στην Κύπρο για λογαριασμό της Ανόρθωσης.

 

Τζο Νάγκμπε

Μέγας γυρολόγος των γηπέδων ο Λιβεριανός άσος, μέχρι να έρθει στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 1997. Μεταξύ άλλων, είχε αγωνιστεί σε Μονακό και Νις, ενώ το 2000 μεταπήδησε στον Πανιώνιο και τη σεζόν 2001-02 ολοκλήρωσε την εν Ελλάδι θητεία του στον ΠΑΣ Γιάννινα (12 ματς). Ήταν σημαντική μεταγραφή, αν κρίνει κανείς από το γεγονός ότι τότε η ομάδα της Ηπείρου αγωνιζόταν στη Β’ Εθνική. Να σημειωθεί ότι είχε 97 διεθνείς εμφανίσεις και 20 γκολ.

 

Μίρνες Σίσιτς

Πολυετής και ανοδική ήταν η πορεία του διεθνούς Σλοβένου. Άρχισε αθόρυβα από τον Ηλυσιακό, συνέχισε σε ΑΕΛ, Λεβαδειακό, Ηρακλή (δανεικός) και στα μισά της σεζόν 2007-08 πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό, με τη φανέλα του οποίου κατέκτησε το νταμπλ. Σταδιακά, βέβαια, έχασε τη θέση του βασικού και μεταπήδησε στον Ερυθρό Αστέρα, προτού επιστρέψει στην Ελλάδα τον Ιανουάριο του 2010 για λογαριασμό του ΠΑΣ Γιάννινα. Δεκαπέντε συμμετοχές και δύο γκολ αργότερα έφυγε για τον Ηρακλή.

 

Iμπραϊμά Μπακαγιόκο

Με θητεία σε ομάδες, όπως οι Μονπελιέ, Έβερτον, Μαρσέιγ, Οσασούνα και Λιβόρνο, ο Ιμπραϊμά Μπακαγιόκο έβαλε 30 γκολ σε 45 συμμετοχές με την Ακτή Ελεφαντοστού. Όταν ήρθε στον ΠΑΣ Γιάννινα το 2009 ήταν 32 ετών, αλλά προερχόταν από μία… συμπαθητική σεζόν με τον ΠΑΟΚ (33 συμμετοχές-10 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις). Έμεινε τρεις σεζόν στην Ήπειρο και, μάλιστα, το 2010-11, όντας 35 ετών, αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της Super League με 19 γκολ σε 30 ματς!

Όλοι τον θυμούνται (και) για τη στιγμή που ξεκαρδίστηκε μπροστά στον τηλεοπτικό φακό και με αυτό το video θα κλείσουμε το θέμα, διότι πολύ απλά το γέλιο δίνει ζωή…

Στοίχημα για όλους…

Ανακοινώθηκε ο Αθανασιάδης από τον ΠΑΣ Γιάννινα (vid)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Απόψε κάνεις μπαμ! Οι τρανταχτές μεταγραφές του ΠΑΣ Γιάννινα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.