SPECIALS

Τα ερωτικά τρίγωνα που… σκανδάλισαν το ΝΒΑ

Θα ξεκινήσουμε με μία παλιά ιστορία. Διδακτική και άκρως διασκεδαστική. Αποτελεί τη μαρτυρία ενός συμπαίκτη του Ερβιν «Μάτζικ» Τζόνσον, στα χρόνια της παντοδυναμίας των Λος Αντζελες Λέικερς. Έπειτα από το τέλος κάθε αγώνα, ο «Μάτζικ» είχε μία ρουτίνα. Επέστρεφε στα αποδυτήρια, πήγαινε στη σάουνα, όπου τον περίμεναν δύο ή τρεις γυναίκες. Ο σκοπός του ήταν ...
Τα ερωτικά τρίγωνα που… σκανδάλισαν το ΝΒΑ

Θα ξεκινήσουμε με μία παλιά ιστορία. Διδακτική και άκρως διασκεδαστική. Αποτελεί τη μαρτυρία ενός συμπαίκτη του Ερβιν «Μάτζικ» Τζόνσον, στα χρόνια της παντοδυναμίας των Λος Αντζελες Λέικερς.

Έπειτα από το τέλος κάθε αγώνα, ο «Μάτζικ» είχε μία ρουτίνα. Επέστρεφε στα αποδυτήρια, πήγαινε στη σάουνα, όπου τον περίμεναν δύο ή τρεις γυναίκες. Ο σκοπός του ήταν  προφανής και οι εξηγήσεις περιττεύουν. Λίγο αργότερα, ο Τζόνσον ήταν έτοιμος να δεχτεί τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων…

Καλωσορίσατε στον μαγικό κόσμο της απιστίας. Το ΝΒΑ είναι γεμάτο από τέτοιες ιστορίες. Κάποιες έχουν μία χιουμοριστική χροιά. Άλλες περισσότερο τραγική. Μερικές κόστισαν πολλά χρήματα στους… μπερμπάντηδες αθλητές.

Η τελευταία ιστορία αφορά τον Τζίμι Μπάτλερ. Τον γκαρντ των Μινεσότα Τίμπεργουλφς. Και την αιτία που τον κάνει ανεπιθύμητο στην πόλη. Βλέπετε, ο… μύθος αναφέρει πως η σχέση του με τον άλλο σταρ της ομάδας, Καρλ – Άντονι Τάουνς δεν είναι καλή. Το ζήτημα δεν είναι μοναχά αγωνιστικό. Διαθέτει και… ροζ απόχρωση, αφού ο Μπάτλερ φαίνεται να κοιμήθηκε με τη σύντροφο του Τάουνς, Καουαίν Αντράντε!

Η Καουαίν Αντράντε.

Ακόμη μία ιστορία. Στα… κατάστιχα απομνημονευμάτων που μοιάζουν ατελείωτα. Και ας έχουν αλλάξει οι καιροί. Με τους παίκτες πλέον να αναζητούν την παράνομη σχέση, χρησιμοποιώντας την ασφάλεια που του παρέχει η τεχνολογία και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, όπως το Tinder.

Μία διαφοροποίηση των παλιών δεδομένων, αφού πλέον η… αμαρτία μπορεί να έρθει στο σπίτι τους με απόλυτη εχεμύθεια, προκειμένου να αποφευχθούν μερικές από τις παρακάτω απίθανες ιστορίες.

Κάντο όπως ο Κόμπι

Το καλοκαίρι του 2003 ήταν περίεργο για τον Κόμπε Μπράιαντ. Την ίδια στιγμή που είχε τον κόσμο στα πόδια του, αισθάνθηκε να τον χάνει. Αιτία η κατηγορία βιασμού από την 19χρονη, υπάλληλο σε ένα ξενοδοχείο το Κολοράντο, στο οποίο διέμεινε.

Η υπόθεση εγκαταλείφθηκε, επειδή το θύμα αρνήθηκε, τελικά, να καταθέσει. Αυτό δεν αλλάζει την ουσία της υπόθεσης. O Κόμπι παραδέχτηκε – σε μία δακρύβρεχτη συνέντευξη Τύπου και υπό το (άγριο) βλέμμα της συζύγου του, Βανέσα – την απιστία. Και για να την… ξεπληρώσει, σπατάλησε 4.000.000 δολάρια για να αγοράσει ένα δακτυλίδι στη συμβία του.

Ο Τζέιμς Γουόρθι

Το παράδειγμα του Τζέιμς Γουόρθι

Πάμε σε ένα διαφορετικό πάθημα. Αυτό του Τζέιμς Γουόρθι. Το 1990 ο σέντερ των Λος Αντζελες Λέικερς αποφάσισε να αναζητήσει τη συντροφιά δύο γυναικών. Επαγγελματιών του είδους. Μόνο που δεν υπολόγισε την αστυνομία!

Εκείνη την περίοδο είχε αποκαλυφθεί ένα κύκλωμα πορνείας και οι συνοδοί που εμφανίστηκαν στο δωμάτιο του Γουόρθι ήταν στην πραγματικότητα αστυνομικοί σε… αποστολή. Ο αθλητής συνελήφθη και έχασε την αναμέτρηση των Λέικερς με τους Χιούστον Ρόκετς.

 

Το Gold Club και οι επίτιμοι καλεσμένοι του

Ας ξεκινήσουμε συστάσεις. Το Gold Club έδρευε στην Ατλάντα και ο ιδιοκτήτης του, Στιβ Κάπλαν διέθετε μία απλή ιδέα για να το κάνει δημοφιλές. Θα προσκαλούσε διάσημους αθλητές του ΝΒΑ, με αντάλλαγμα σεξ! Ολοι κερδισμένοι. Και ο Κάπλαν θα έπαιρνε τον χώρο που του αναλογούσε στον Τύπο και στο (όποιο) διαδίκτυο του 2001, κάτι που σημαίνει ότι θα δημιουργούσε… φασαρία γύρω από το όνομα του κλαμπ και οι αθλητές θα έμεναν ικανοποιημένοι.

Ο Λάρι Τζόνσον, ο Ντικέμπε Μουτόμπο, ο Ρέτζι Μίλερ, ο Τζέρι Στακχάους, ο Ντένις Ρόντμαν και ο Πάτρικ Γιούινγκ είναι μερικοί από τους πιο διάσημους θαμώνες του καταστήματος. Σε όλους αυτούς προσθέστε τον Μαρκ Τζάκσον, άλλοτε γκαρντ των Πέισερς και των Νικς και τέως προπονητής των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, ο οποίος είναι ο μοναδικός που απαρνήθηκε το… έξτρα σέρβις του «χρυσού κλαμπ».

 Όταν ο Τόνι απάτησε την Εύα…

H Ευα Λονγκόρια

Ο τίτλος δε λέει όλη την αλήθεια. Ναι, ο Τόνι (Πάρκερ) απάτησε την Εύα (Λονγκόρια). Αλλά έχει σημασία με ποια.

Τη σύζυγο του συμπαίκτη του, Μπρεντ Μπάρι, Εριν! Οσα έκανε ο Πάρκερ αποκαλύφθηκαν όταν η Λονγκόρια… ψαχούλεψε το κινητό τηλέφωνό του και ανακάλυψε εκατοντάδες ερωτικά μηνύματα ανάμεσα στον Γάλλο και την Ερικ Μπάρι.

Το διαζύγιο ήταν φυσικό επόμενο, όπως και η διαγραφή του τατουάζ που είχε κάνει η ηθοποιός στον καρπό της με το όνομα του (πρώην) συζύγου της.

Η… δυναστεία των Καρντάσιαν

Από πού να ξεκινήσει κανείς; Μάλλον από τον γάμο του Λαμάρ Οντομ με την Κλόε Καρντάσιαν. Η σχέση τους έχει πια διαλυθεί. Το σημείο «μηδέν» ήταν εκείνο το βίντεο, όπου ο άλλοτε φόργουορντ των Κλίπερς και των Λέικερς, μεθυσμένος, χρησιμοποίησε τον τρόπο, με τον οποίο απάτησε την Κλόε σε ένα αυτοσχέδιο τραγούδι ραπ.  Μη λησμονούμε  πως ο Οντομ ήταν θαμώνας ενός οίκου ανοχής πολυτελείας. Σε αυτό το μέρος, άλλωστε, υπέστη πολλαπλά εγκεφαλικά επεισόδια, τα οποία παραλίγο να του στοιχήσουν τη ζωή.

Η Κλόε Καρντάσιαν.

Πάμε σε μία άλλη Καρντάσιαν, την Κιμ. Την άλλη πλευρά του νομίσματος.  Εκείνη που αναφέρει πως η απιστία δεν είναι προνόμιο των αθλητών. O γάμος της με τον Κρις Χάμφρις, τότε μέλος των Νιου Τζέρσεϊ Νετς ήταν λαμπερός και κράτησε μόλις 72 ημέρες!

Η αιτία βρίσκεται στην απόφαση της Κιμ να απατήσει τον Χάμφρις με τον ράπερ (και μετέπειτα δεύτερο σύζυγό της) Κάνιε Γουέστ.

Την τριάδα συμπληρώνει η Κένταλ Τζένερ, η μικρή αδερφή της Κιμ και της Κλόε. Η σχέση της με το ΝΒΑ είναι ήδη μεγάλη:  πρώτα ήταν ο Μπλέικ Γκρίφιν και τώρα ο Μπεν Σίμονς. Αν και η σχέση με τον δεύτερο, τον γκαρντ της Φιλαντέλφια συνοδεύεται από ένα πελώριο ερωτηματικό, αφού η Κένταλ εντοπίστηκε σε ερωτικές περιπτύξεις με έναν άλλον άνδρα, σε ένα νυχτερινό μαγαζί του Λος Αντζελες…

Οι… κανόνες του Τζόρνταν

O Τζόρνταν με τη νέα συζυγό του, Ιβέτ Πριέτο.

Ο Air δεν είναι και… άγιος. Το 2002 μηνύθηκε από την άλλοτε ερωμένη του, για μία υπόθεση που εκτυλίχθηκε το 1991. Τότε ο Μάικλ Τζόρνταν, σύμφωνα με την καταγγελία, άφησε έγκυο την Κάρλα Κνάφελ και της πρόσφερε 5.000.000 δολάρια, προκειμένου να μην μιλήσει σε κανέναν γι’ αυτό.

Η παράνομη σχέση τους ξεκίνησε τρεις μήνες, αφού ο Τζόρνταν παντρεύτηκε την πρώτη σύζυγό του, Χουνίτα. Η Κνάφελ δεν άφησε τίποτα στην τύχη. Eμφανίστηκε σε ένα καζίνο του Λας Βέγκας, όπου ο Τζόρνταν έπαιζε «Black Jack» και της επιβεβαίωσε για την καταβολή των χρημάτων.

Μόνο που εκείνα τα 5.000.000 δολάρια δεν ήταν τα μοναδικά που έφυγαν από την τσέπη του. Το διαζύγιο με την Χουανίτα (του) κόστισε 168.000.000 δολάρια

Ο… μύθος του Ντελόντε Γουέστ

Είναι η ιστορία μπόνους. Μία αφήγηση, η οποία… τρεμοπαίζει ανάμεσα στο αληθινό και στο φανταστικό. Ο Ντελόντε Γουέστ διατηρούσε σχέση με τη μητέρα του ΛεΜπρόν Τζέιμς, Γκλόρια!

Και ήταν η αιτία για την κατάρρευση του ΛεΜπρόν και των Καβαλίερς στα πλέι οφ του 2010.

Η αλήθεια είναι πως τη σχέση επιβεβαίωσε ο Κάλβιν Μέρφι. Μέλος του Hall Of Fame, αλλά και διαβόητος για τις δικές του κακές… συνήθειες: στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί πως έχει βιαιοπραγήσει σε πέντε από τα δεκατέσσερα παιδιά του, τα οποία έχει αποκτήσει με εννιά διαφορετικές γυναίκες…

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Γκιουλένογλου

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.