SPECIALS

Νίκολα Μιλουτίνοφ: Πως έγινε ο κορυφαίος στη Euroleague και τι τρέχει με το ΝΒΑ

Ο «Μίλου» ήρθε στα μέρη μας το 2015. «Ένας λευκός μπασκετμπολίστας, ύψους 211 εκατοστών αργεί να ωριμάσει», ήταν η διαπίστωση που άκουσαν στον Πειραιά. Και αυτό επαναλαμβάνουν στην ομάδα του Ολυμπιακού μέχρι σήμερα.
Νίκολα Μιλουτίνοφ: Πως έγινε ο κορυφαίος στη Euroleague και τι τρέχει με το ΝΒΑ

Το μπασκετικό ριζικό του Νίκολα Μιλουτίνοφ το έγραφε ξεκάθαρα. Στα μπαγκάζια του, μόλις έφτασε στην Αθήνα, «κουβαλούσε» μία διαπίστωση, κάτι που ισχύει για παίκτες της δικής του… κοψιάς. Και στον Ολυμπιακό το γνώριζαν από την πρώτη στιγμή.

Έκαναν υπομονή. Αποφάσισαν να τον στηρίξουν, ακόμη και στα πολύ δύσκολα. Τότε που στο Στάδιο «Ειρήνης και Φιλίας» επικρατούσε.. μουρμούρα για τα χαμένα καρφώματα και τις λάθος επιλογές του. Θέλησαν να εμπιστευθούν το ταλέντο του.

Αλλά και την επιλογή τους. Το κόστος και την απόσβεσή της.

Πλέον τον απολαμβάνουν στο παρκέ. Να είναι κυρίαρχος. Κομβικός στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Με τον Σέρβο να υποχρεώνει την Euroleague να αναρωτιέται αν μπορεί να είναι ο MVP τούτης της σεζόν.

Ο «Μίλου» ήρθε στα μέρη μας το 2015. «Ένας λευκός μπασκετμπολίστας, ύψους 211 εκατοστών αργεί να ωριμάσει», ήταν η διαπίστωση που άκουσαν στον Πειραιά. Και αυτό επαναλαμβάνουν στην ομάδα του Ολυμπιακού μέχρι σήμερα.

Λένε πως ένας σέντερ στο… καλούπι του Μιλουτίνοφ αρχίζει να αποδίδει στην ηλικία των 24 ετών.

Τότε έχει πάρει μπροστά το κορμί του. Το μυαλό του. Το μπάσκετ του. Ένας σέντερ αργής… ωρίμανσης, ο οποίος τελικά άξιζε τον κόπο.

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ διανύει το 24ο έτος της ζωής του. Οι υπολογισμοί έπεσαν διάνα. Κάτι που σημαίνει πως τα καλύτερα είναι μπροστά του.

Μα δεν θα ήταν τίποτα, αν ο ίδιος δεν δούλευε. Ασταμάτητα, μέρα – νύχτα και χειμώνα καλοκαίρι.

Αυτό το καλοκαίρι, όπως και τα προηγούμενα, ο Σέρβος έλαβε το αυστηρό προπονητικό πρόγραμμα.

Το τήρησε κατά γράμμα. Με τον Ολυμπιακό να του δίνει το ελεύθερο να δουλέψει με όποιον επιθυμεί, αρκεί να ακολουθεί αυτό το… δόγμα.

Όχι μόνο για την ενδυνάμωσή του. Αλλά και για το μπασκετικό κομμάτι.

Ο Μιλουτίνοφ έχει ωριμάσει. Αυτό είναι ολοφάνερο. Έμαθε που και πως πρέπει να βάζει το κορμί. Ποια στιγμή θα πρέπει να… κόψει προς το καλάθι. Και φυσικά διδάχθηκε να έχει πάντα το νου του σε οποιαδήποτε πιθανή πάσα.

Είναι δεδομένο πως το πρόγραμμα του έχει πάντα ορισμένα όρια.

Στον Ολυμπιακό το έμαθαν – με σκληρό τρόπο – πέρσι. Όταν ένας μεγαλόσωμος αθλητής τραυματίζεται, αργεί να βρει ρυθμό.

Πλέον οι «ερυθρόλευκοι» δουλεύουν μαζί του, έχοντας αυτόν τον γνώμονα στο νου τους. Γι’ αυτό και το καλοκαιρινό πρόγραμμά του διέθετε τον τομέα της ενδυνάμωσης.

Μια ματιά στους αριθμούς του, αρκεί να σας πείσει. Δεν είναι τόσο οι τρεις παραπάνω πόντοι σε σχέση με πέρσι (11 έναντι 8.8), ούτε τα 2.5 έξτρα ριμπάουντ (5.7 έναντι 8.1), αλλά περισσότερο ο (σχεδόν) διπλασιασμός των κερδισμένων φάουλ (2 έναντι 3.6).

Ένα δείγμα πως ο «Μίλου» μεγάλωσε, αποτελεί μέρος του παιχνιδιού του Ολυμπιακού και πλέον τολμάει περισσότερο!

Το NBA τον περιμένει

Τα δικαιώματά του ανήκουν στους Σαν Αντόνιο Σπερς. Τα απέκτησαν τον Ιούνιο του 2015 και έναν μήνα αργότερα ο Μιλουτίνοφ υπέγραψε το πρώτο συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό.

Και από τότε δεν έχουν σταματήσει να τον παρακολουθούν. Όπως και τις προηγούμενες σεζόν, έτσι και φέτος – και σε κάθε πιθανή ευκαιρία – η ομάδα από τον Τέξας τον βλέπει από κοντά. Παρακολουθεί την εξέλιξή του και είναι δεδομένη πως θα είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένη από αυτήν.

Το καλοκαίρι – και αν ο Μιλουτίνοφ δεν έχει να (μας) ανακοινώσει κάτι εξαιρετικά νωρίς, θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τα τέλη Ιουλίου για να μάθουμε αν οι Σπερς θα τον πάρουν κοντά τους ή θα τον αφήσουν για πέμπτη σεζόν στον Πειραιά.

Η αλήθεια είναι πως φέτος το ενδεχόμενο της μετακίνησής του στο NBA φαντάζει πιο πιθανό από ποτέ.

Μία λυτρωτική κίνηση για τον Ολυμπιακό θα ήταν η παραχώρησή των δικαιωμάτων τους σε μια άλλη ομάδα, η οποία δεν θα θέλει να τον εντάξει στο ρόστερ της.

Μόνο που οι Σπερς δεν συνηθίζουν να ανταλλάσσουν δικαιώματα. Πόσο μάλιστα ενός αθλητή με προοπτική. Γι’ αυτό και το κάλεσμά του στο τέλος της φετινής σεζόν φαντάζει ολοένα και πιο πιθανό.

[vc_row][vc_column width=”2/3″][td_block_14 custom_title=”SUNDAY’S FILES” tag_slug=”sunday-s-files” limit=”6″ tdc_css=””][/vc_column][vc_column width=”1/3″][td_block_7 custom_title=”SPORTMINUTE” category_id=”90″ limit=”7″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Νίκολα Μιλουτίνοφ: Πως έγινε ο κορυφαίος στη Euroleague και τι τρέχει με το ΝΒΑ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Γκιουλένογλου

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.