SPECIALS

Ο Τάσος, ο Φον Δημητράκης, ο Άριαν και ο Λάζαρος

Oι παίκτες που έχουν αγωνιστεί και στις τρεις ομάδες του ΠΟΚ
Ο Τάσος, ο Φον Δημητράκης, ο Άριαν και ο Λάζαρος

Το να σε βρίζουν οι αντίπαλοι οπαδοί είναι λογικό στα πλαίσια του αθλητικού «ήθους». Κανένας δεν έγινε προφήτης στον τόπο του άλλου. Ειδικά όταν πρόκειται για αιώνιους αντιπάλους όπου τα πάθη είναι οξυμένα. 

Το να σε βρίζουν, όμως, οι οπαδοί τριών ομάδων (ταυτοχρόνως) αυτό κι αν είναι επίτευγμα. Το «κατάφερε» ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος – χωρίς, φυσικά, να το επιθυμούσε. Κι όμως, η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό συνιστά μια παράδοξη κατάσταση από τις ελάχιστες που μπορεί να παρατηρήσει κανείς στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Όχι, δεν είναι συνηθισμένο ένας παίκτης να έχει περάσει και από τις τρεις ομάδες του λεγόμενου ΠΟΚ. Μάλιστα, ο Λάζαρος έχει καταφέρει κάτι ακόμη πιο «άπιαστο»: έχοντας παίξει και στον ΠΑΟΚ συμπεριλαμβάνεται και στους τέσσερις μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Το να έχει πάει κάποιος παίκτης από μια μεγάλη ομάδα σε μια άλλη ανταγωνιστική της, αυτό είναι πλέον φυσιολογικό. Η τριπλέτα είναι που ξενίζει.

Ο πρώτος που είδε πώς είναι να σε αντιμετωπίζουν εχθρικά οι οπαδοί και των τριών μεγάλων ομάδων ήταν ο Τάσος Μητρόπουλος. Ο «Ράμπο» του Καραϊσκάκη για έντεκα χρόνια (1981-1992) ήταν ταυτισμένος με τα χρώματα του Ολυμπιακού. Ώσπου, επήλθε η ρήξη και πήρε μεταγραφή στην ΑΕΚ, στην οποία έμεινε για δύο χρόνια. Ως εδώ καλά. Το μεγάλο «μπαμ» έγινε όταν το 1994 αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα και να φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Βέβαια, την φόρεσε μόλις δύο φορές, καθώς οι εντονότατες διαμαρτυρίες των οπαδών του τριφυλλιού, ανάγκασαν τον ίδιο και τον Βαρδινογιάννη να ανακρούσουν πρύμναν.

Ο άλλος που παραλίγο να φορέσει και τις τρεις φανέλες ήταν ο Δημήτρης Σαραβάκος. Το αγαπημένο παιδί του Παναθηναϊκού (αγωνίστηκε για 10 χρόνια με τη φανέλα του), όμως βρέθηκε μια ανάσα από τον Ολυμπιακό την εποχή που πρόεδρος ήταν ο Γιώργος Κοσκωτάς. Έχουν γραφτεί και ειπωθεί πολλά για εκείνη την περίοδο και οι αντιδράσεις ήταν αρκετά έντονες. Τελικά, η μεταγραφή δεν έγινε ποτέ, αλλά οι τάσεις φυγής του Σαραβάκου επιβεβαιώθηκαν το 1994 όταν πήρε μεταγραφή στην ΑΕΚ (έπαιξε δύο χρόνια) για να κλείσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό.

Στο μπάσκετ

Παρόμοια παραδείγματα υπάρχουν και στο μπάσκετ. Ο Δημήτρης Παπανικολάου είναι τρανή περίπτωση, αλλά όχι η μόνη. Εχει προηγηθεί ο Άριαν Κόμαζετς και έχει επακολουθήσει ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης, ενώ από προπονητές το έχει πράξει ο Λευτέρης Σούμποτιτς και παλαιότερα οι Αναστασάτος και Μουρούζης.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Τάσος, ο Φον Δημητράκης, ο Άριαν και ο Λάζαρος», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.