SPECIALS

Κόντρα σε όλες τις πιθανότητες (vid)

Πιθανότητες. Αριθμοί τοις εκατό. Τον Ρικάρντο Ροντρίγκεζ δεν τον απασχολούν τα ψηφία. Καταγράφει όσο του λένε, στα παλιότερα των υποδημάτων του. Και συνεχίζει. άλλοι. Διαμορφώνει το δικό του… ριζικό. Όπως ακριβώς έμαθε από βρέφος. Ο δρόμος του ξεκίνησε από την πόλη Σβαμέντιγκεν, μία από τις κακόφημες συνοικείες, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως το Μπρονξ της...
Κόντρα σε όλες τις πιθανότητες (vid)

Πιθανότητες. Αριθμοί τοις εκατό. Τον Ρικάρντο Ροντρίγκεζ δεν τον απασχολούν τα ψηφία. Καταγράφει όσο του λένε, στα παλιότερα των υποδημάτων του. Και συνεχίζει. άλλοι. Διαμορφώνει το δικό του… ριζικό. Όπως ακριβώς έμαθε από βρέφος.

Ο δρόμος του ξεκίνησε από την πόλη Σβαμέντιγκεν, μία από τις κακόφημες συνοικείες, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως το Μπρονξ της Ελβετίας. Και φτάνει μέχρι τη Ρωσία όπου ο Ροντρίγκεζ θα φορέσει τη φανέλα της Ελβετίας. Στο πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο της καριέρας του.

Για να φτάσει μέχρι εκεί, συνέβησαν πολλά.

Από την ημέρα που βρίσκονταν στη μήτρα της Μαρσέλα Ροντρίγκεζ, με καταγωγή από τη Χιλή.

Στον 8ο μήνα της κύησης, οι γιατροί ανακάλυψαν έναν σοβαρό πρόβλημα.

Ο Ροντρίγκεζ είχε διαφραγματική κήλη. Φανταστείτε μία τρύπα στο διάφραγμά του, η οποία επέτρεπε στα κοιλιακά περιεχόμενα (στομάχι, σπλήνας, συκώτι, έντερο) να μετακινούνται προς το στήθος του!

Οι γιατροί μελέτησαν την κατάσταση και αποφάνθηκαν πως οι πιθανότητες επιβίωσης του, μέσα από ένα χειρουργείο, είναι μοιρασμένες: 50-50%.

Πιθανότατα έλεγαν ψέματα.

Κάλεσαν έναν ιερέα να επισκεφθεί τη μητέρα. Όπως συνηθίζεται στις περιπτώσεις των μελλοθάνατων.

Ο παππούς του, ο Νέλσον, ουσιαστικά έδιωξε τον… απεσταλμένο του Θεού, εξηγώντας πως «ο εγγονός μου είναι δυνατός και θα καταφέρει».

Δεν είχε άδικο.

Απαιτήθηκαν δεκάδες εξετάσεις. Και προσοχή για τα επόμενα τρία χρόνια, αφού ο πιτσιρικάς Ρικάρντο δεν έπρεπε ούτε καν να αρρωστήσει!

Ένας θείος του, του τοποθέτησε μία εικόνα της Παναγίας στο κρεβάτι. Ο Ροντρίγκεζ δεν την αποχωρίστηκε από τότε. Την κουβαλά μαζί του ακόμη και τώρα.

Μαζί με τη μητέρα του και την εικόνα της Παναγίας.

Η μητέρα είναι εκείνη που ακολουθεί έναν άνθρωπο σε όλη τη ζωή του. Για τον αμυντικό της Μίλαν (και άλλοτε της Ζυρίχης και της Βόλφσμπουργκ), η σχέση του με τη Μαρσέλα προχωράει και άλλο.

Βλέπετε, «έφυγε» από τη ζωή, νικημένη από τον καρκίνο, το 2015. Ο γιος της μετέτρεψε την πλάτη του σε έναν… καμβά, αφιερωμένο σε αυτήν. Σχημάτισε τον αριθμό 68, το έτος που η Μαρσέλα γεννήθηκε, ενώ στη φανέλα του έχει τον ίδιο αριθμό.

Παράλληλα, στο λαιμό του έχει δύο γράμματα. Το «J» για τον πατέρα του, τον Χοσέ (σ.σ.: Jose) και το «Μ» για τη μητέρα του, Μαρσέλα.

Κατά τη διάρκεια των προκριματικών του Μουντιάλ, ο Ροντρίγκεζ αψήφησε και τον άγραφο κανόνα που αναφέρει πως οι αμυντικοί σπάνια μπορούν να είναι οι «ήρωες της ημέρας».

Αυτός ήταν! Και μάλιστα δύο φορές. Στον πρώτο αγώνα μπαράζ, με αντίπαλο τη Βόρεια Ιρλανδία, ήταν ο μοναδικός σκόρερ, με εύστοχο χτύπημα πέναλτι. Σε μία απόφαση που έφερε μπόλικη ιρλανδική «γκρίνια». Και στο δεύτερο, εμπόδισε τον (επίσης) αμυντικό των Βορειοιρλανδών, Τζόνι Εβανς να του… αρπάξει τη δόξα, διώχνοντας την κεφαλιά του επάνω στη γραμμή της εστίας της Ελβετίας!

https://twitter.com/i/status/929791440946941955

Μετά από εκείνα τα παιχνίδια, ο Ροντρίγκεζ νιώθει σαν να βρίσκεται στην κορυφή του κόσμου. Και άγεται με τον ίδιο τρόπο. Στα φιλικά προετοιμασίας πρόλαβε να σκοράρει δύο φορές. Η δεύτερη κόντρα στην Ισπανία. Με το τέρμα που θα δείτε παρακάτω.

Επόμενη στάση στο δρόμο της δόξας (του) το Παγκόσμιο Κύπελλο. Το ποδοσφαιρικό ραντεβού του πλανήτη στη Ρωσία. Επάνω στη… σκηνή θα έχει τη δυνατότητα να ανταμώσει με τους καλύτερους. Από την πρώτη στιγμή κιόλας. Βλέπετε, αντίπαλος της Ελβετίας στην 1η αγωνιστική θα είναι η πέντε φορές πρωταθλήτρια κόσμου, Βραζιλία.

Όχι και άσχημα για έναν άνθρωπο που υποχρεώθηκε να αμφισβητήσει τους πάντες από τη στιγμή που ήρθε σε τούτο τον κόσμο.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κόντρα σε όλες τις πιθανότητες (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Γκιουλένογλου

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.