SPECIALS

ΛεΜπρόν Τζέιμς: Η απόφαση, έκδοση τρίτη

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Την επόμενη σεζόν ο ΛεΜπρόν Τζέιμς θα αγωνιστεί στους…. Μην περιμένετε την απάντηση. Κανείς δεν τη γνωρίζει. Μην ακούτε τι λένε. Πιθανότατα, ούτε ο ίδιος ο Τζέιμς δεν το έχει πάρει ακόμη απόφαση. Δεν βιάζεται. Η μεταφορά των ταλέντων του μπορεί να περιμένει λίγο ακόμη. Πρώτα ο ΛεΜπρον θα πρέπει να αποφανθεί αν θα αφήσει...
ΛεΜπρόν Τζέιμς: Η απόφαση, έκδοση τρίτη

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Την επόμενη σεζόν ο ΛεΜπρόν Τζέιμς θα αγωνιστεί στους….

Μην περιμένετε την απάντηση. Κανείς δεν τη γνωρίζει. Μην ακούτε τι λένε. Πιθανότατα, ούτε ο ίδιος ο Τζέιμς δεν το έχει πάρει ακόμη απόφαση.

Δεν βιάζεται. Η μεταφορά των ταλέντων του μπορεί να περιμένει λίγο ακόμη.

Πρώτα ο ΛεΜπρον θα πρέπει να αποφανθεί αν θα αφήσει το συμβόλαιο των 35.607.968 δολαρίων.

Και έπειτα που θα αγωνιστεί την επόμενη σεζόν.

Οι λύσεις είναι πολλές. Δεν αποκλείεται να ακολουθήσει τον δρόμο του sign & trade, δηλαδή να υπογράψει ένα νέο συμβόλαιο με την προϋπόθεση να ανταλλαχθεί.

Δεν τον υποχρεώνει κανείς σε αυτό. Μπορεί να πάρει το… καπελάκι του και να φύγει. Για μία ακόμη φορά.

Τούτη θα είναι η δεύτερη φορά. Και η τρίτη έκδοση της απόφασή (του).

Η πρώτη ήταν… πασπαλισμένη από χρυσόσκονη. Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, σε ζωντανή σύνδεση, ανακοίνωνε την επόμενη ομάδα του. Τότε ήταν ο Μαϊάμι. Εκεί – σύμφωνα με τα λεγόμενά του – θα μετέφερε τα ταλέντα του.

Εκείνη την εποχή η προβολή που έλαβε, πέρασε σχεδόν απαρατήρητη. Λίγο αργότερα, η λάμψη… ξέφτισε.

Ο «Μπρον» δέχτηκε κριτική, μολονότι τα χρήματα που προέκυψαν κατέληξαν σε φιλανθρωπικό σκοπό.

Η δεύτερη φορά ήταν πιο μετρημένη. Ένα άρθρο στο Sports Illustrated επιβεβαίωσε πως ο ΛεΜπρόν επέστρεψε στο… σπίτι του.

Επειτα από τέσσερα χρόνια, ο τόπος μοιάζει να μην τον χωρά. Το… σπίτι είναι μικρό για τα «θέλω» του.

Τουλάχιστον αυτό φαίνεται, τούτη τη στιγμή.

Οι υπόλοιπες ομάδες μπορούν μόνο να χαμογελούν πονηρά. Και να προσπαθούν να τον σαγηνεύσουν με κάθε λογής τέχνασμα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, όλα επιτρέπονται.

Η αλήθεια είναι πως ο Τζέιμς δεν είναι στα… κυβικά όλων των ομάδων. Αν ρωτήσετε και τις 30 (μαζί και το Κλίβελαντ) με ένα στόμα και μία φωνή θα ρωτήσουν πως μπορούν να τον αποκτήσουν.

Δεν μπορούν, ωστόσο, να το καταφέρουν όλες. Αποκλείονται όσες δεν του προσφέρουν τη δυνατότητα να διεκδικήσει σοβαρά το πρωτάθλημα.

Σχεδόν το 70% της Λίγκας, δηλαδή.

Στα 33 του, γνωρίζει πως η επιλογή θα πρέπει να γίνει με προσοχή. Τα ποιοτικά χρόνια που του απομένουν δεν είναι τόσα πολλά για ένα λάθος. Παράλληλα, ο Τζέιμς θα κληθεί να αποφασίσει και ως πατέρας. Τα παιδιά του έχουν μεγαλώσει και ακόμη μία αλλαγή περιβάλλοντος δεν είναι ιδιαίτερα επιθυμητή.

Κανείς δεν μπορεί να ξέρει την ημερομηνία της γνωστοποίησης της απόφασής του. Το 2010 το έπραξε στις 8 Ιουλίου. To 2014 στις 11 Ιουλίου.

Ποιος ξέρει, ίσως επιλέξει μία ημερομηνία με μεγαλύτερη σημασία. Όπως είχε κάνει πριν από δύο χρόνια ο Κέβιν Ντουράντ. Ανήμερα της 4ης Ιουλίου ανακοίνωσε τη δική του ανεξαρτησία από την Οκλαχόμα. Και την άφιξή του στο Σαν Φρανσίσκο.

Ο Κόμπι Μπράιαντ το έθεσε όσο πιο απλά μπορούσε, από την αναπαυτική καρέκλα της… συνταξιοδότησης: «Πρέπει να βρει τον τρόπο να κερδίσει και άλλους τίτλους».

Η μεταφορά των ταλέντων του δεν αρκεί. Χρειάζεται να ανταμώσει με περισσότερο ταλέντο.

Και αν αποχωρήσει από το Κλίβελαντ, θα τολμήσει να αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Αγρια Δύση;

Ο ΛεΜπρόν στους Λέικερς

Ο Τζέιμς θα είναι το τελευταίο κομμάτι του ντόμινο. Θα πρέπει να προστεθούν και άλλα, προτού… πέσει και ο ίδιος.

Οι Λέικερς αποτελούν έναν οργανισμό επιθυμητό για πολλούς αθλητές. Λαμπερό όσο (σχεδόν) κανείς άλλος. Η μεγαλύτερη αρένα όπου μπορεί ο ΛεΜπρόν να προσθέσει στην κληρονομιά του.

Αλλά όχι με αυτό το ρόστερ. Θα πρέπει να εμπλουτιστεί και με άλλους free agents. Ο Πολ Τζορτζ είναι μία επιλογή. Ο ΝτεΜάρκους Κάζενς μία άλλη. Μη λησμονούμε και τον Κάουι Λέοναρντ, ο οποίος πριν από μερικά 24ώρα απαίτησε από τους Σπερς ανταλλαγή, έχοντας στο μυαλό του τους Λέικερς!

Ο ΛεΜπρόν στους Σίξερς

Η πρώτη και βιαστική γνωμάτευση αναφέρει πως η άφιξή του στη Φιλαντέλφια θα εμποδίσει την εξέλιξη του Μπεν Σίμονς.

Η αλήθεια είναι πως οι Σίξερς διαθέτουν το… πακέτο που μπορεί να κάνει τον ΛεΜπρόν να σκεφτεί αυτή την επιλογή. Όταν όμως τη σκεφτεί για λίγη ώρα θα καταλήξει πως δεν είναι η καλύτερη.

O ΛεΜπρόν στους Ρόκετς

Το Super team έχει ήδη σχηματιστεί στο Χιούστον. Οι φετινοί τελικού της Δύσης απέδειξαν πως χρειάζεται άλλο ένα μέλος. Βέβαια υπάρχει μία απαραίτητη προϋπόθεση: η ανανέωση της συμφωνίας με τον Κρις Πολ. Ο οποίος το έχει… ξεκόψει: θα υπογράψει μόνο ένα maximum συμβόλαιο!

Κάτι που σημαίνει πως η έλευση του Τζέιμς θα βρει ήδη γεμάτο το salary cup των Ρόκετς. Χώρια που ίσως χρειαστεί η αποχώρηση αρκετών παικτών.

Ο ΛεΜπρόν (μένει) στο Κλίβελαντ

Υπάρχει και αυτό το ενδεχόμενο. Τίποτα δεν πρέπει να αποκλείεται. Οσο κακές και ας (λένε πως) είναι οι σχέσεις του με τον ιδιοκτήτη της ομάδας, Νταν Γκίλμπερτ. Δεν τους χωρίζουν μόνο αθλητικές διαφορές, αλλά και πολιτικές, με τον Γκίλμπερτ να είναι υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ.

Αν ο ΛεΜπρόν παραμείνει στο Κλίβελαντ, σημαίνει πως αρκετοί από τους συμπαίκτες του δεν πρόκειται να κάνουν το ίδιο. Οπότε…

Ο ΛεΜπρόν στην Οκλαχόμα

Κυκλοφόρησε και αυτό το σενάριο. Μακρινό και αυτό. Βλέπετε, για να πει το «ναι» στους Θάντερ, θα πρέπει να συναντήσει εκεί τον Ράσελ Γουέστμπρουκ, τον Στίβεν Ανταμς και τον Πολ Τζορτζ. Το ερωτηματικό αφορά τον τελευταίο. Ο οποίος μένει ελεύθερος και μάλλον θα φορέσει τη φανέλα των Λέικερς.

Για το τέλος αφήσαμε τα δύο πιο απίθανα σενάρια. Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς στη Βοστόνη. Και ο ΛεΜπρόν Τζέιμς στο Γκόλντεν Στέιτ!

Το πρώτο ίσως διαθέτει ένα μικρό υλοποιήσιμο κομμάτι. Το δεύτερο απέχει αρκετά από την πραγματικότητα. Ενδεχομένως να μην το σκεφτεί καν ο «Μπρον».

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][td_block_14 custom_title=”SPORTIME TOPS” category_id=”5028″ limit=”6″ tdc_css=””][/vc_column][vc_column width=”1/3″][td_block_7 custom_title=”SPORTMINUTE” category_id=”90″ limit=”7″ tdc_css=””][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΛεΜπρόν Τζέιμς: Η απόφαση, έκδοση τρίτη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Γκιουλένογλου

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.