SPECIALS

«Απολύσατε τον ασίσταντ; Φεύγω»!

Το Sportime παρουσιάζει την παράξενη ιστορία του νέου ξένου παίκτη του ΠΑΟΚ Τζαμάλ Τζόουνς
«Απολύσατε τον ασίσταντ; Φεύγω»!

Το Sportime παρουσιάζει την παράξενη ιστορία του νέου ξένου παίκτη του ΠΑΟΚ, Τζαμάλ Τζόουνς που είναι… αρκετά ευέξαπτος όπως θα διαπιστώσετε!

Ο ΠΑΟΚ αποφάσισε να πάει από Τζόουνς σε Τζόουνς και ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μετά τον Λάκι, ανακάλυψε τον Τζαμάλ, που μέχρι στιγμής έχει αγωνιστεί στην Α2 Ιταλίας και Γαλλίας, αλλά και σε μια μετριότατη φινλανδική ομάδα.

Αφού πρώτα τονίσουμε ότι η Α2 Ιταλίας είναι πιθανότατα η πιο ενδιαφέρουσα αγορά Αμερικανών (από εκεί πρωτοξεκίνησαν παίκτες όπως ο Νίκολας, ο Χάινς, ο Λάνγκφορντ και άλλοι) στα διάφορα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, θα πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι αναζητήσαμε αρκετά στοιχεία για τον Τζαμάλ Τζόουνς, στην προσπάθεια να λύσουμε την απορία μας για τον λόγο επιλογής ενός παίκτη με βιογραφικό σε χαμηλές κατηγορίες.

Κι ανακαλύψαμε αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα για την ζωή του! Που θα μπορούσαν να γίνουν και βιβλίο. Ο Τζόουνς έπαιξε μόλις δύο χρόνια στο κολέγιο. Ως πρωτοετής (2012-2013) στο Ole Miss δεν είχε μεγάλη συμμετοχή, κάτι σαν 5 λεπτά μέσο όρο ανά αγώνα και είχε 1.8 πόντους. Σαν να λέμε τίποτα… Το χειρότερο όμως ήταν ότι απομακρύνθηκε από την ομάδα σχετικά νωρίς για λόγους που αρχικά δεν έγιναν γνωστοί.

Βεβαίως υπήρξαν ρεπορτάζ σε αμερικανικά ΜΜΕ όπου αποκαλύφθηκε ότι ο Τζόουνς έμπλεξε όταν βρέθηκε σ’ ένα σπίτι όπου η… μαριχουάνα πήγαινε σύννεφο. Το ντουμάνι οδήγησε σε «ντου» της αστυνομίας όπου ένας συμπαίκτης του Τζόουνς στο κολέγιο συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών! Στον Τζόουνς πάντως δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες, αλλά το Ole Miss τον απομάκρυνε.

Ο νέος παίκτης του ΠΑΟΚ μετακόμισε στο Texas A&M αλλά έμεινε έξω μια σεζόν με βάση τους κανονισμούς κι απλώς έδωσε κάποιους αγώνες στα χαμηλά και συγκεκριμένα στο Lee Junior College!

Επέστρεψε ουσιαστικά στην δράση την περίοδο 2014-2015 (ως τριτοετής πλέον) έκανε σπουδαία σεζόν με το Texas A&M αλλά μετά το πέρας της σεζόν ξέσπασε εναντίον της ομάδας του στο… twitter!

Ο λόγος; Δεν μπορούσε να ανεχτεί ότι απολύθηκε ο ασίσταντ κόουτς Γκλιν Σίπριεν τον οποίο εκτιμούσε. Επιτέθηκε στην ομάδα του πολύ άγρια μάλιστα. Μπορείτε άλλωστε να δείτε και τα «τιτιβίσματα» που είχαν γίνει τότε!

 

Στη χρονιά του στο Texas A&M ο Τζόουνς είχε 13.4 πόντους- 4.1 ριμπάουντ και 1.3 ασίστ σουτάροντας με 37% στα τρίποντα στα περίπου 28 λεπτά που αγωνίστηκε.

Η G-LEAGUE ήταν ο επόμενος προορισμός με 13 αγώνες και μόλις 5.4 πόντους κατά μέσο όρο στο Ντελαγουέρ. Την ίδια σεζόν (2015-2016) είχε 13.1 πόντους και κοντά στο 40% στα τρίποντα στην Α2 Γαλλίας με την Λιλ που τερμάτισε στην 9η θέση της βαθμολογίας.

Την περίοδο 2016-2017 είχε 21.5 πόντους και 40% στα τρίποντα στη φινλανδική Κομπράτ (που τερμάτισε στη μέση της βαθμολογίας) ενώ την σεζόν που ολοκληρώθηκε είχε 14 πόντους- 4.2 ριμπάουντ και 2.2 ασίστ στην Α2 της Ιταλίας με την Βερόνα που ολοκλήρωσε την διαδρομή της στην 7η θέση της βαθμολογίας.

Πήρε Τζόουνς ο ΠΑΟΚ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο ««Απολύσατε τον ασίσταντ; Φεύγω»!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.