ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Παπαχρήστου: «Έχω ζητήσει συγγνώμη 100 φορές»

Η εξομολόγηση της αθλήτριας στο Sportime
Παπαχρήστου: «Έχω ζητήσει συγγνώμη 100 φορές»

Για την κριτική που δέχεται και για τα λάθη του παρελθόντος της, τοποθετήθηκε η Βούλα Παπαχρήστου, στην έντυπη έκδοση του Sportime. Στις δηλώσεις που έκανε στην συνάδελφο Μαρία Καούκη, η πρωταθλήτρια του τριπλούν τόνισε πως έχει απολογηθεί αρκετές φορές για το περίφημο tweet, αλλά και το προσωπικό της παρελθόν.

Τόνισε μάλιστα δε, πως προτιμά να εστιάζει πλέον στο παρόν και την οικογένειά της.

ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΣΥΓΓΝΩΜΕΣ…

Αποθεώνουμε αθλητές, χωρίς να τους γνωρίζουμε προσωπικά. Χωρίς να έχουμε ιδέα ποιοι είναι και τι κάνουν στη ζωή τους. Συχνά συνδέουμε τα αποθεωτικά λόγια με την Ελλάδα, καθώς την εκπροσωπούν όταν αγωνίζονται. Κι έπειτα; Σου προκύπτει η ανάρτηση της Βούλας Παπαχρήστου και οι σχέσεις της με μέλη της Χ.Α., ο ναζιστικός χαιρετισμός του Γιώργου Κατίδη και θες να κόψεις τη γλώσσα σου και το χέρι σου, για κάθε καλή κουβέντα που έχεις πει και έχεις γράψει. Ο φασισμός είναι έγκλημα και τα επιπλέον λόγια είναι περιττά.

Το 2012 έγινε η πρώτη… γκέλα από τη Βούλα με την ανάρτηση για τα κουνούπια του Νείλου, τα ριτουίτ στις αναρτήσεις της Χρυσής Αυγής και σε αυτές του Ηλία Κασιδιάρη. Ακολούθησε ωμή και δίκαιη κατακραυγή από τον κόσμο, αλλά και η τιμωρία του αποκλεισμού της από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Ζήτησε «συγγνώμη» τότε και ένα χρόνο μετά έκανε και δεύτερο τραγικό λάθος υποστηρίζοντας ότι ο Κασιδιάρης λέει στη Βουλή ό,τι επιθυμεί να πει ο μέσος Ελληνας, ενώ παράλληλα δεν καταδίκασε την επίθεσή του στη Λιάνα Κανέλλη και τη Ρένα Δούρου, όταν ρωτήθηκε σχετικά με το θέμα.

Τα επόμενα χρόνια υπήρξαν κι άλλες δηλώσεις της σε συνεντεύξεις, στις οποίες ξεκαθάριζε ότι δεν είναι ρατσίστρια, ενώ άνθρωποι στο περιβάλλον της έλεγαν ότι άλλαξε πολύ, ειδικά μετά το γάμο της. Παράλληλα, ο σύζυγός της, ο ποδοσφαιριστής, Λάζαρος Χαριτωνίδης πέταξε «καρφί» προς τους Χρυσαυγίτες πολιτικούς το 2016, όταν η 29χρονη -σήμερα- Παπαχρήστου αγωνιζόταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Εγραψε τότε, στο λογαριασμό του στο Facebook: «Η τεράστια και επιτυχημένη προσπάθεια που κάνει η Βούλα με σκοπό το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ανήκει αποκλειστικά στην ίδια, στην οικογένεια μας και σε όσους πραγματικά την αγαπάνε και την στηρίζουν! Καμία ανοχή από μέρους μας σε αυτούς που θέλουν να καπηλευτούν αυτή την προσπάθεια!»

Ο ίδιος εκείνες τις ημέρες δημοσίευσε στο λογαριασμό του και μία φωτογραφία της Βούλας, η οποία ήταν αγκαλιά με την Κολομβιανή αθλήτρια, Κατερίνε Ιμπάργκουεν. Χαρακτήρισε τη συναθλήτρια της πρωταθλήτριας Ευρώπης του τριπλούν, τρομερή φίλη της οικογένειάς του και συμπλήρωσε με το εξής: «Ο αθλητισμός είναι αυτός… Οι υπόλοιποι επικριτές και ” ελληνάρες” μαλώστε για τα πολιτικά και το πού ανήκουμε!!».

Αυτό θα γίνεται πάντα όταν αγωνίζεται η Παπαχρήστου. Δεν θα εστιάζουν, παρά ελάχιστοι, στην αγωνιστική της επιτυχία και θα ανασύρουν από τη μνήμη τους το σκοτεινό της παρελθόν. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Κατίδη, ο οποίος πέρυσι  – με συνέντευξή του στο VICE – ζητούσε μια δεύτερη ευκαιρία, έπειτα από τις πολλές «συγγνώμες» που είχε πει και αναρωτιόταν πώς θα ήταν η καριέρα του σήμερα αν δεν είχε προβεί στο ναζιστικό χαιρετισμό. Κανείς μας δεν ξέρει αν οι δύο αθλητές έχουν μετανιώσει πραγματικά, όμως αυτό δηλώνουν και οι δύο.

Πομάσκι: «Η Βούλα έχει αλλάξει»

Ο Γιώργος Πομάσκι είναι ο κορυφαίος Ελληνας προπονητής των οριζόντιων αλμάτων. Από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου θα φύγει με δύο χρυσά μετάλλια, ένα του Μίλτου Τεντόγλου στο μήκος και ένα της Βούλας Παπαχρήστου στο τριπλούν.

Τη Βούλα την ξέρει σαν… κάλπικη δεκάρα, καθώς δουλεύει μαζί της σχεδόν 13 χρόνια. Κάποια στιγμή, μετά το περιστατικό του 2012 και τον αποκλεισμό της αθλήτριας, διέκοψαν τη συνεργασία τους για περίπου έξι μήνες. «Με αυτά τα παιδιά περνάω 10 ώρες την ημέρα. Τα βλέπω περισσότερο από την κόρη μου, η οποία έχει πέντε χρόνων παιδί κι έκανα μαζί της για πρώτη φορά μπάνιο στη θάλασσα, πέρυσι.

Η Βούλα είχε κάνει μια τρέλα μικρή. Είχε μια γνωριμία. Της μίλησα, άλλαξε πολύ. Ειδικά μετά το γάμο και το παιδί. Εγώ πια το έχω απορρίψει από το κεφάλι μου αυτό. Αναρωτιέμαι πόσο καλύτεροι είναι όλοι όσοι ασκούν κριτική. Πάντα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ότι κάποια στιγμή θα μας απογοητεύσουν τα παιδιά μας. Τι θα κάνουμε; Θα τα σκοτώσουμε; Οχι, θα τα σώσουμε από το λάθος που κάνουν. Θα τα επαναφέρουμε στο σωστό δρόμο. Σώζουμε μια ζωή έτσι, όπως σώζει ο γιατρός ζωές. Οπως σώζουμε αυτόν που πνίγεται. Οπως, προσπαθούμε να σώσουμε τους πρόσφυγες στη θάλασσα. Είναι υποχρέωσή μας να σώζουμε!», είπε ο δάσκαλος, Γιώργος Πομάσκι από το Βερολίνο στο Sportime κι αναρωτήθηκε: «Υπάρχει κοινωνία αλάνθαστων; Εγώ αν την ήξερα θα πήγαινα να ζήσω σε αυτή. Φροντίζουμε πάντα για τους νέους. Φροντίζουμε πριν από το λάθος, για να μη το διαπράξουν, αλλά και μετά το λάθος. Αν το διαπράξουν θα πρέπει να τους φέρουμε στο σωστό δρόμο. Θέλω όλοι να δουν τη Βούλα, τώρα. Τον άνθρωπο που είναι σήμερα. Εδώ και χρόνια έχει δείξει με τη συμπεριφορά της ότι έχει αλλάξει. Διορθώθηκε, γι’ αυτό λέω: ΄΄Δες τη σημερινή Βούλα!΄΄».

Ο Γιώργος Πομάσκι προσπαθούσε να την πείσει να πάρει το απολυτήριο Λυκείου. Ερωτηθείς αν τελικά τα κατάφερε, απάντησε: «Οχι. Προέκυψε η οικογένειά της μετά, συν τις προπονήσεις και δεν το πήρε». Το γεγονός αυτό, ότι η Βούλα δεν τελείωσε το σχολείο, αποκαλύπτει και την αμάθειά της για το φασισμό, χωρίς να τη δικαιολογεί. Η έλλειψη παιδείας και γνώσεων είναι αυτή που θρέφει το φασισμό και οι προπαγανδιστές της Χρυσής Αυγής είχαν βρει πρόσφορο έδαφος στην Παπαχρήστου. Να επισημάνουμε ότι χωρίς απολυτήριο Λυκείου χάνει και ένα από τα αθλητικά προνόμια, καθώς δεν μπορεί να διοριστεί σε δημόσια υπηρεσία.

«Εγώ πλέον δεν έχω κανένα παράπονο από τη Βούλα, αλλά ούτε και από τα άλλα μου παιδιά», είπε ο κόουτς Πομάσκι κλείνοντας.

Παπαχρήστου: «Μέσα από το λάθος μου μαθαίνω!»

Ο Γιώργος Πομάσκι, ο προπονητής της Βούλας Παπαχρήστου, δήλωσε ότι έχει αλλάξει η αθλήτριά του, το κορίτσι που κατέκτησε την Παρασκευή το βράδυ το χρυσό μετάλλιο στο τριπλούν, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου.

«Η ίδια η Βούλα τι λέει;», αναρωτηθήκαμε στο Sportime και η αλήθεια είναι ότι δυσκολευτήκαμε να την κάνουμε αυτή τη συζήτηση μαζί της. «Δεν θέλω να το ανοίξω πάλι αυτό το θέμα και να διαιωνίζεται. Εχω κουραστεί. Θέλω μόνο να αγωνίζομαι και να πηγαίνω καλά στους αγώνες. Να κάνω το καλύτερο δυνατό εκεί. Αυτό προσπαθώ. Δεν μπορώ άλλο. Οι πράξεις μιλούν από μόνες τους και καλύτερα από τα λόγια», απάντησε αρχικά.

Ομως τελικά μίλησε: «Εχω πει 100 φορές συγγνώμη. Τι άλλο να κάνω; Θέλουν να με κρεμάσουν στο Σύνταγμα; Να με σταυρώσουν; Ας με σταυρώσουν… Ολοι κάνουμε λάθη κι εγώ μέσα από το λάθος μου μαθαίνω ακόμη. Τότε, ήμουν χάλια με την κριτική. Τώρα, δεν με αγγίζει, έχω τη συνείδησή μου καθαρή. Εχω την οικογένειά μου, το παιδί μου. Εχω γίνει μητέρα, είμαι σύζυγος. Αυτούς δεν θέλω να μου πειράξει κανείς. Το παιδί μου είναι το παν και θέλω να το σεβαστούν. Εμένα πια δεν με κλονίζουν».

Επειτα, μίλησε με απέραντο θαυμασμό για τον προπονητής: «Είναι τεράστιος! Ολο διακρίσεις έχει. Για έξι μήνες δεν ήμασταν μαζί, αλλά τελικά μαζί δεν κάνουμε και χώρια δεν μπορούμε. Τον ευχαριστώ για όλα!»

 

Γιώργος Πομάσκι: Ο άνθρωπος που άλλαξε την προπονητική

Βούλα Παπαχρήστου: Xρυσό διά χειρός Ιακωβάκη (vid)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παπαχρήστου: «Έχω ζητήσει συγγνώμη 100 φορές»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.