ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Παπαϊωάννου: «Ας πει ο Τεννές γιατί έφυγε»

Η μεγάλη συνέντευξη του ιδιοκτήτη της Λαμίας στο Sportime
Παπαϊωάννου: «Ας πει ο Τεννές γιατί έφυγε»

Μία μεγάλη συνέντευξη του Πανουργιά Παπαϊωάννου φιλοξενήθηκε την Κυριακή (9/8) στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας Sportime.

Ο ιδιοκτήτης της Λαμίας μίλησε, μεταξύ άλλων, στον Γιάννη Χωριανόπουλο για τη μεταγραφή του Χασίμ Μαστούρ, το «διαζύγιο» με τον Μπάμπη Τεννέ, την έλευση του Μάκη Χάβου.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Γιατί έφυγε ο Μπάμπης Τεννές;

«Το γιατί έφυγε θα το πει ο ίδιος. Ισως βγει και το απαντήσει. Τη μέρα που έφυγε, είχαμε κλείσει ένα ραντεβού να βρεθούμε. Βρεθήκαμε στη Λαμία σε ένα καφέ για το πως θα διαχειριστούμε τα παιχνίδια που έρχονται.

Του λέω ‘κόουτς έχουμε δύο δύσκολα παιχνίδια μπροστά μας, πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε’. Και μου απαντάει: ‘Πρόεδρε φεύγω’. Ούτε άλλη κουβέντα είπε και έφυγε. Δεν υπήρξε τσακωμός και διαπληκτισμός όπως λέγεται. Δεν ξέρω αν το είχε αποφασίσει. Απ’ ότι φάνηκε, μάλλον, ναι».

Γιατί πήρατε τον Χάβο;

«Κάναμε κουβέντα και με άλλους προπονητές. Το ήθελε πιο πολύ να έρθει στην ομάδα. Την πιστεύει την ομάδα πιο πολύ».

Και σε τι ποντάρετε;

«Κοιτάξτε, δεν ποντάρω ότι είχα κάποιον που δεν ήξερε. Ο Μάκης ίσως καταφέρει και δώσει περισσότερη ψυχολογία στην ομάδα. Είναι θέμα ψυχολογικό στην ομάδα πρώτα απ’ όλα. Αφού είδα ότι την πιστεύει πολύ την ομάδα τον επέλεξα. Και οι άλλοι ήταν ισάξιοι προπονητές».

Θέλω ένα σχόλιο για τις πρώτες δύο αγωνιστικές και την παρουσία της ομάδας…

«Κρατάω και τα δύο πρώτα ημίχρονα, τα δύο δεύτερα ημίχρονα τα πετάω. Εξαφανιστήκαμε. Βέβαια, στη Λαμία στο ματς με τον Αρη, όποιος δει το πρώτο ημίχρονο θα δει και τη διαιτησία του Διαμαντόπουλου. Κάποιοι έγραψαν για τα σφυρίγματα του πως ήταν χειρουργικά και είχαν δίκιο.

Αφηνε τα σκληρά μαρκαρίσματα και σε εμάς έδινε κάρτες. Αλλά δεν είπα τίποτα. Ηταν 0-3 το σκορ τι να πω. Αντίθετα, ο διαιτητής με τον Παναθηναϊκό ήταν εξαιρετικός και σε αυτό το ματς, αυτό αξίζαμε, αυτό πήραμε».

Τον Μαστούρ πως τον φέρατε;

«Πρώτα απ’ όλα θέλω να πω πως θέλει στήριξη ο παίκτης, είναι ένα στοίχημα για εμάς. Προσπαθήσαμε να τον φέρουμε πολύ, σε μια άλλη ομάδα μπορεί να ερχόταν πιο εύκολα. Εμείς είμαστε τελευταίοι στη βαθμολογία και έγινε μεγάλη προσπάθεια να τον φέρουμε και πρέπει να τον στηρίξουμε. Πιστεύω θα επαληθευτώ και θα μιλάμε για τον Μαστούρ στο άμεσο μέλλον. Θα μιλάμε για την ποδοσφαιρική του αξία, δεν στέκομαι στο οικονομικό κομμάτι.

Το θετικό είναι πως πιστεύει και αυτός. Στην κουβέντα που κάναμε αυτό δείχνει, είναι και ο πατέρας του στη Λαμία και θα μείνει μάλιστα για λίγο καιρό πριν επιστρέψει στην Ιταλία. Θέλει και λίγο βοήθεια και λίγο τύχη».

Εχουν γραφτεί και ειπωθεί πολλά για αυτή τη μεταγραφή, για τον Ραϊόλα… 

«Εχω μια φιλία, μια προσωπική σχέση με έναν φίλο μου στην Ιταλία, που είναι και φίλος του Ραϊόλα. Ο Μαστούρ είναι παίκτης της Λαμίας, τον πήραμε ελεύθερο. Υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό στο γραφείο που έχει τα δικαιώματά του, κάτι που είναι σύνηθες σε πολλές περιπτώσεις μεταγραφών.

Αλλά ο παίκτης ανήκει στη Λαμία και το θέμα δικαιωμάτων υπάρχει μόνο αν αποφασίσουμε να τον πουλήσουμε. Αλλά δεν έχουμε τέτοιες σκέψεις και σκοπούς. Τον πήραμε γιατί πρώτα τον χρειάζεται η Λαμία».

Ποιος είναι ο στόχος της ομάδας φέτος;

«Φέτος, θα δεις ομάδες που θα είναι αρχικά στη μέση της βαθμολογίας και στη συνέχεια θα παλεύουν για τη σωτηρία, θα είναι στο… μάτι του κυκλώνα για τον υποβιβασμό. Και το αντίστροφο. Είναι δύσκολη σεζόν, έχουν δώσει σε εμάς και σε άλλες τρεις ομάδες τις πιθανότητες υποβιβασμού. Πιστεύω θα διαψευστούν. Ναι μεν υπάρχουν οι πιθανότητες στο ποδόσφαιρο αλλά ποτέ δεν είσαι σίγουρος για τίποτα. Φέτος μας έχουν φαβορί να πέσουμε. Σίγουρα ο στόχος είναι η σωτηρία και από εκεί και πέρα ότι καλύτερο έρθει».

Πόσο δύσκολο είναι να είστε πρόεδρος σε μια ομάδα, που δεν είναι σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη;

«Ο κόσμος αγαπάει την ομάδα αλλά και για αυτό που κάνω. Η Λαμία δεν είχε αυτό που είχαν άλλες επαρχιακές ομάδες. Δηλαδή βάση υποδομών στο ποδόσφαιρο. Είχε μείνει πίσω. Δεν ήταν τυχαίο πως δεν την είχε πάρει κανείς. Χρειάζονται λεφτά, δε γίνεται τίποτα χωρίς λεφτά. Τη μισή μου μέρα την αφιερώνω στην ομάδα. Κανείς δεν ήταν διατεθειμένος να βάλει λεφτά στη Λαμία. Σε άλλα σπορ, υπήρχαν άλματα προόδου αλλά στο ποδόσφαιρο όχι».

Και τι θέλετε να πετύχετε; Ομάδες από την επαρχία στο παρελθόν, όπως η Ξάνθη, ο Αστέρας έχουν παίξει τελικό Κυπέλλου… 

«Ναι αυτός είναι ένας στόχος για το μέλλον. Να καταφέρουμε ότι πέτυχαν Ξάνθη, Αστέρας, η πορεία του ΠΑΣ. Είναι ομάδες επαρχιακές που έχουν δύναμη. Σίγουρα δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε πρωτάθλημα αλλά στο μέλλον η 5άδα είναι ένας στόχος. Το πρωτάθλημα δυναμώνει, βλέπετε φέτος τον Αρη, του χρόνου ελπίζω να είναι και ο Ηρακλής στη Super League. Είναι όμορφο να είναι στην πρώτη κατηγορία αυτές οι ομάδες, είχαν λείψει.

Αλλά χρειάζονται και επαρχιακές ομάδες. Βλέπετε, πάμε στις 14 ομάδες και μιλούν κάποιοι για 12. Εγώ ως Λαμία είμαι κάθετα αντίθετος σε αυτό. Δε γίνεται να είναι στη Super League μόνο ομάδες από Αθήνα και Θεσσαλονίκη αλλά χρειάζονται και 5-6 επαρχιακές. Με 12 ομάδες δεν υπάρχει ποδόσφαιρο στην επαρχία».

Θέλω να μου πείτε και για τις μεταγραφές Μπαντή και Σκόνδρα…

«Ο Μπαντής είναι έμπειρος τερματοφύλακας. Σίγουρα και ο Σαράνοφ είναι έμπειρος αλλά ήθελα τρεις να διεκδικήσουν τη θέση κάτω από το τέρμα και όποιος είναι ο καλύτερος θα την παίρνει. Αυτή είναι η εντολή, που έχω δώσει.

Την επιλογή Μπαντή την κάναμε γιατί μετά τα πρώτα δύο ματς και τις επιλογές που έγιναν φοβηθήκαμε μην.. καούν ψυχολογικά ο Σαράνοφ και ο Μελίσσας.

Ο Σκόνδρας είναι αξιόλογο παιδί, εγώ ο ίδιος κυνήγησα τη μεταγραφή του.  Ημασταν χωρίς προπονητή όταν έγινε, τον πιστεύω πολύ. Είδα αδυναμίες αμυντικά στα πρώτα δύο ματς και ο Σκόνδρας θα βοηθήσει.

Με 6 γκολ στην άμυνα στα πρώτα δύο παιχνίδια, κάτι δεν πήγαινε καλά και έπρεπε να γίνουν μικρές διορθώσεις.

Ρόστερ έχουμε ποιοτικό, το θέμα είναι να ομογενοποιηθεί για να παράξει ποδόσφαιρό. Σε μια εβδομάδα έχουν έρθει αρκετοί νέοι παίκτες».

Για το τέλος…

«Θέλω να πω πως παίκτης δε θα φύγει κανείς. Είναι εγνωσμένης αξίας όλοι. Αυτοί που τα βγάζουν είναι κύκλοι που θέλουν να κάνουν κακό στην ομάδα. Προσπαθούν, όχι από τη Λαμία αλλά θέλω να πω πως έχουν γνώση οι φύλακες. Είμαι στενοχωρημένος με κάποια δημοσιεύματα. Ούτε τσακώθηκα με κάποιον ούτε βρίστηκα. Να φανταστείτε έδωσα συνέντευξη και έλεγα πως διαμαρτυρόμαστε για το ματς με τον Αρη και κάποιοι έγραφαν ότι έλεγα για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Τώρα μίλησα για το ματς με τον Αρη και θυμήθηκα τον διαιτητή Διαμαντόπουλο. Καλώ τον κ. Γραμμένο να κάνει κάτι για τη διαιτησία. Αν πρέπει να πληρώνονται αυτοί οι άνθρωποι στην ΚΕΔ, θα πρέπει να το δει».

Τι… πλήρωσε ο Τεννές

ΠΑΕ Λαμία: «Ψέμα οι αποχωρήσεις παικτών»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παπαϊωάννου: «Ας πει ο Τεννές γιατί έφυγε»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιάννης Χωριανόπουλος

Για χάρη της δημοσιογραφίας δεν τελείωσε ποτέ το Ιστορικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Κέρκυρας. Πρώτο δημοσιογραφικό «σπίτι» η εφημερίδα Derby από τον Ιούνιο του 2001 έως και το καλοκαίρι του 2009. Ασχολήθηκε (Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας γαρ) με τα λεγόμενα (αλλά ποτέ) μικρά σπορ και στη συνέχεια με το ρεπορτάζ του υγρού στίβου αλλά και του Παναθηναϊκού. Επόμενος σταθμός ο Sport FM και η SportDay το 2009, με υγρό στίβο και Πανιώνιο ενώ από τον Ιανουάριο του 2013 η είσοδος στο δύσκολο αλλά συνάμα συναρπαστικό ρεπορτάζ της ΑΕΚ. Από τον Οκτώβριο του 2015 Αρχισυντάκτης, έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα. Διευθυντής Σύνταξης πλέον στο sportime.gr και την e-Sportime, τον συναρπάζουν οι μεταγραφές. Έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων και συνεργάτης σε αρκετά περιοδικά (Sportive, Περιοδικό της ΕΟΕ κ.ά).