ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Γκίκας στο Sportime.gr: «Πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ επενδύουν στον Προμηθέα»

Την περασμένη σεζόν ο Προμηθέας Πάτρας ήταν η «αποκάλυψη» της Basket League και είχε, μεταξύ άλλων και την υπογραφή του Νίκου Γκίκα. Ο 27χρονος γκαρντ μίλησε στο Sportime.gr για όλους και για όλα! Το βράδυ της Δευτέρας (1/10) ο Προμηθέας βραβεύτηκε με το βραβείο ήθους στο πλαίσιο της παρουσίασης της Basket League για τη σεζόν...
Γκίκας στο Sportime.gr: «Πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ επενδύουν στον Προμηθέα»

Την περασμένη σεζόν ο Προμηθέας Πάτρας ήταν η «αποκάλυψη» της Basket League και είχε, μεταξύ άλλων και την υπογραφή του Νίκου Γκίκα. Ο 27χρονος γκαρντ μίλησε στο Sportime.gr για όλους και για όλα!

Το βράδυ της Δευτέρας (1/10) ο Προμηθέας βραβεύτηκε με το βραβείο ήθους στο πλαίσιο της παρουσίασης της Basket League για τη σεζόν 2018-19. Σήμερα (3/10 18:00) οι Πατρινοί ρίχνονται στη “μάχη” για το θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον Άρη και ο αρχηγός των Πατρινών δεν βλέπει την ώρα να μπει στο παρκέ.

-Σήμερα ξεκινάει η σεζόν με το Κύπελλο Ελλάδας και σε λίγες μέρες το παρθενικό σας ευρωπαϊκό ταξίδι. Ποιες είναι σκέψεις και τα συναισθήματα σου;

«Πιστεύω όλοι οι παίκτες του Προμηθέα είμαστε ανυπόμονοι για να ξεκινήσει η σεζόν. «Βαρεθήκαμε» λίγο με την προετοιμασία και όλοι μας είμαστε «διψασμένοι» να παίξουμε. Πρώτα έχουμε  στο μυαλό μας τους αγώνες για το Κύπελλο, μετά το πρωτάθλημα και την Ευρώπη. Είμαστε μια πολύ καλή παρέα και επίσης μια πολύ καλή ομάδα. Έχουμε θέσει κάποιες βάσεις για τη νέα σεζόν και πιστεύω θα ανταπεξέλθουμε σε όλες τις προκλήσεις».

-Ποιες είναι οι «ευρωπαϊκές» σας προσδοκίες;

«Είναι νωρίς ακόμα να κάνουμε προβλέψεις. Είναι κάτι καινούργιο και δεν τον έχουμε κρύψει. Η διοίκηση και ο προπονητής θέτουν τους στόχους. Θέλουμε να δούμε πως θα πάει, να τεστάρουμε τις δυνάμεις μας απέναντι στις ταλαιπωρίες και στα ταξίδια, στις δυνατές έδρες, στους διπλούς αγώνες. Νομίζω καθώς θα παίζουμε θα δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας και  θα δούμε που μπορούμε να φτάσουμε».

-Την περασμένη σεζόν ο κόσμος ερχόταν στο γήπεδο τα σαββατοκύριακα. Πιστεύεις θα έρχονται και μεσοβδόμαδα για τους αγώνες σας στο Champions League;

«Ελπίζω ότι θα έρχεται ο κόσμος στο γήπεδο. Ο κόσμος της Πάτρας αγαπάει την ομάδα, έχει φτιαχτεί ένας πυρήνας φιλάθλων. Για την Πάτρα πλέον οι Τετάρτες θα έχουν Champions League! Δεν υπάρχει κάτι άλλο μπασκετικά τόσο δυνατό που μπορεί να δει κάποιος. Συνεπώς είναι ένα νέο ταξίδι για τον Προμηθέα στην Ευρώπη, νομίζω και ελπίζω ότι πρέπει θα το αγκαλιάσει ο κόσμος».

-Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι;

«Όλα αυτά τα χρόνια οι δικοί μου οι στόχοι συμβαδίζουν με αυτούς της ομάδας μου. Αν πηγαίνει καλά η ομάδα σίγουρα θα είμαι καλά κι εγώ. Και ισχύει και το αντίθετο, αν πηγαίνω καλά εγώ θα πηγαίνει καλά και η ομάδα».

-Πριν από μερικές εβδομάδες είχες ποστάρει στον προσωπικό σου λογαριασμό στο Instagram τα νέα γήπεδα- προπονητήρια του Προμηθέα. Ο Προμηθέας επενδύει στην τοπική κοινωνία και στα νέα παιδιά;

«Οι άνθρωποι του Προμηθέα αυτή τη στιγμή επενδύουν τρία εκατομμύρια ευρώ για να φτιάξουν τρία καινούργια γήπεδα. Ένα μπασκετικό πάρκο, με σάουνες, με γυμναστήρια, με ότι μπορεί να φανταστεί κανείς. Αυτό το έργο είναι πραγματικά εντυπωσιακό και όλα αυτά γίνονται με την «τρέλα» του προέδρου, του κ. Λιόλιου και το πόσα πολλά θέλει να κάνει. Πραγματικό ο πρόεδρος δείχνει το δρόμο που θέλει να ακολουθήσει όλος ο οργανισμός στο μπάσκετ».

-Τα παιδιά της Πάτρας επιλέγουν τις ακαδημίες του Προμηθέα;

«Τα παιδιά των ακαδημιών μας είναι πάρα πολλά. Είναι τόσα πολλά σε σημείο που αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να δεχτούμε άλλα παιδιά. Δεν υπάρχουν ώρες για να καλυφθούν οι ανάγκες. Αυτό είναι πάρα πολύ καλό για έναν άνθρωπο που δαπανάει λεφτά και με αυτά τα λεφτά παράγει έργο.

Κύπελλο μπάσκετ: Το πρόγραμμα του τριημέρου

Πάνοπλος ο Προμηθέας εν όψει Άρη

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γκίκας στο Sportime.gr: «Πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ επενδύουν στον Προμηθέα»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μαντώ Καψάλη

Εργάζεται στο Sportime από το 2017 και από την πρώτη ημέρα της έκδοσης της εφημερίδας όπως κι από τότε που βγήκε στον αέρα η ιστοσελίδα Sportime.gr. Βασικό της αντικείμενο είναι το μπάσκετ χωρίς βέβαια να «κλείνεται» σε αυτό καθώς όσο ζεις, πρέπει να μαθαίνεις. Είναι τακτικό μέλος του ΠΣΑΤ και της ΕΣΗΕΑ