ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Δεσποινίδες… Βασιλείου: Για πάντα μαζί, για πάντα… run together!

Το «μαζί» είναι η λέξη που τις περιγράφει καλύτερα. Η Ειρήνη και η Αννα Βασιλείου συναντήθηκαν για πρώτη φορά σχεδόν εννέα μήνες πριν από τις 18 Μαρτίου του 1990, όταν καλά – καλά δεν φαινόντουσαν στα φιλμ του υπέρηχου.
Δεσποινίδες… Βασιλείου: Για πάντα μαζί, για πάντα… run together!

Το «μαζί» είναι η λέξη που τις περιγράφει καλύτερα. Η Ειρήνη και η Αννα Βασιλείου συναντήθηκαν για πρώτη φορά σχεδόν εννέα μήνες πριν από τις 18 Μαρτίου του 1990, όταν καλά – καλά δεν φαινόντουσαν στα φιλμ του υπέρηχου.

«Είμαστε πάντα μαζί. Από την κοιλιά της μαμάς, αλλά και στον αθλητισμό. Δεν αγωνιζόμαστε μόνο σε ατομικό επίπεδο. Τρέχουμε και με την Εθνική στη σκυτάλη 4Χ400μ.», είπε στο Sportime η Ειρήνη και η Αννα συμπλήρωσε αμέσως: «Κάνουμε μαζί και τις προπονήσεις μας. Οταν η μία κουράζεται η άλλη την παρακινεί να συνεχίσει ως τέλος. Της μιλάει συνέχεια και τη βοηθάει για να μην τα παρατήσει. Αυτό είναι το πιο σημαντικό όταν λειτουργούν δυο άνθρωποι μαζί. Εννοείται ότι νιώθω τις νίκες της Ειρήνης σαν να είναι δικές μου».

Ειρήνη Αννα ΒασιλείουΑμέσως κατάλαβαν το στόχο και το μήνυμα που προσπαθεί να περάσει ο αγώνας «Run Together», που θα διεξαχθεί στις 14 Οκτωβρίου, στο ΟΑΚΑ. Θέλησαν να λάβουν μέρος, αλλά τελικά δεν θα μπορέσουν να ανέβουν στην Αθήνα εκείνες τις ημέρες, λόγω υποχρεώσεων. «Θέλαμε πάρα πολύ να τρέξουμε παρέα, όμως δυστυχώς προέκυψε κάτι», τόνισε η Ειρήνη. Δεν υπάρχει ατομική συμμετοχή, στη διοργάνωση. Τρέχουν όλοι ως ντουέτα, αδέρφια, φίλοι, ζευγάρια, γονείς με παιδιά. Οι δύο γίνονται μια ομάδα, μια γρήγορη παρέα, ένας χρόνος, ένα δίδυμο που διασκεδάζει. Γι’ αυτό το ήθελαν οι 28χρονες δίδυμες.

Εξηγούν ότι η παρακίνηση του ενός προς τον άλλο να αθληθεί είναι το μεγάλο μήνυμα του αγώνα: «Μας αναγνωρίζουν στην Κρήτη (εκεί εργάζονται σε μια εταιρεία και ένα φαρμακείο) και αυτό μας βοηθάει να παρακινήσουμε τα νέα παιδιά να έρθουν στο στάδιο», τόνισε η Αννα, ενώ η Ειρήνη ανέλυσε τη σκέψη της: «Βλέπουμε μαμάδες που φέρνουν τα παιδιά τους στο Παγκρήτιο κι έπειτα φορούν κι αυτές αθλητικά παπούτσια και τρέχουν. Αυτό είναι το μήνυμα. Να παρακινήσουμε το διπλανό μας να αθληθεί κι αυτός. Οταν τρέχεις μαζί με τον άλλο είναι πιο ωραία. Ο αθλητισμός θα μας βοηθήσει σε όλα κι εμείς τον αγαπάμε, δεν είναι το χόμπι μας. Προπονούμαστε τρεις ώρες την ημέρα. Δεν κερδίζουμε χρήματα από το στίβο, γι’ αυτό εργαζόμαστε και οι δύο στην Κρήτη».

Τα κορίτσια κάνουν πράξη το… run together με κάθε τρόπο. Οι δίδυμες αδελφές Βασιλείου αγαπούν πολύ τα ζώα και δεν τα θυμούνται μόνο σήμερα, που τιμώνται με την Παγκόσμια ημέρα των ζώων. Τα κορίτσια παίρνουν παρέα στις προπονήσεις τους και τα σκυλάκια τους. Οι δυο γίνονται αυτομάτως τέσσερις. «Εχω ένα μαλτεζάκι εγώ και η Αννα ένα γιορκσάιρ. Κορίτσια και αυτά. Ερχονται μαζί μας στις προπονήσεις. Τους αρέσει πολύ τρέχουν κι αυτά στο στάδιο».

Η ένωση των δύο κοριτσιών ξεπερνά τα όρια της καθημερινότητας και της δια ζώσης επαφής. Επιβεβαιώνουν τη μοναδική επικοινωνία που έχουν δυο δίδυμα αδέλφια. «Δεν χρειάζεται να μιλήσουμε για να καταλάβουμε η μία την άλλη. Χωρίς να μου πει κάτι η Ειρήνη τη νιώθω και χωρίς να είμαστε εκείνη τη στιγμή μαζί», επεσήμανε η Αννα και συμφώνησε η Ειρήνη: «Είναι σίγουρο ότι υπάρχει και ανεπτυγμένο το ένστικτο ανάμεσά μας. Είναι πολύ ωραίο συναίσθημα».

Λίγες ήταν οι στιγμές της ζωής τους που δεν τις μοιράστηκαν: «Η αλήθεια είναι ότι δεν ήμασταν μαζί μόνο στην Γ’ Λυκείου που διαλέξαμε διαφορετικές κατευθύνσεις, αλλά και στο πανεπιστήμιο. Εγώ πέρασα στην ΑΣΟΕ και η Αννα στη Φαρμακευτική. Ομως, φροντίζαμε και τότε να βρισκόμαστε σε κοινές παρέες και όχι μόνο στο σπίτι μας».

Παρά το γεγονός ότι εργάζονται βρίσκουν τρεις ώρες την ημέρα για να προπονηθούν και δηλώνουν αμφότερες τυχερές που έχουν εργοδότες με κατανόηση. Μπορούν και παίρνουν άδεια για τους αγώνες τους μαζί με ευχές γνήσιες για επιτυχία! Τώρα, συγκεντρώνονται για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του κλειστού στίβου, αλλά τονίζουν ότι: «Ο μεγάλος στόχος είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα γίνει το καλοκαίρι στην Ντόχα».

Ο Κώστας Παναγόπουλος αναζητά προπονητικό κέντρο για το στίβο στο Τόκιο

Οι αθλητές του σχεδιασμού του ΣΕΓΑΣ

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δεσποινίδες… Βασιλείου: Για πάντα μαζί, για πάντα… run together!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μαρία Καούκη

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.