ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Μανόλο Χιμένεθ αποκλειστικά στο Sportime: «Στόχος να γυρίσει ο Ματέο»

Ο προπονητής της Λας Πάλμας μίλησε αποκλειστικά στο Sportime για τον Αργεντίνο άσο, την ΑΕΚ, την Εθνική Ελλάδος, καθώς και για το ματς με την Μπάγερν
Μανόλο Χιμένεθ αποκλειστικά στο Sportime: «Στόχος να γυρίσει ο Ματέο»

Φάκελο Λας Πάλμας, Εθνική ομάδα, Ματέο Γκαρσία και αρκετή ΑΕΚ εμπεριείχε η κουβέντα του Sportime.gr  με τον Μανόλο Χιμένεθ.

Ο Ισπανός πρώην προπονητής της Ένωσης, σε μια διαφορετική συνέντευξη κατέθεσε τις σκέψεις του αναφορικά με τους προσωπικούς του στόχους με την «Ουνιόν», τις αναμνήσεις από την Ελλάδα, τις επερχόμενες μεταγραφές τον Γενάρη, ενώ αποκάλυψε ποια είναι τα σχέδιά του για τον Αργεντίνο άσο του Άρη.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ανδαλουσιάνου κόουτς:

Για την πορεία της Λας Πάλμας

Είχαμε δυο ανεπιτυχή αποτελέσματα στην έδρα μας, μια ήττα και μια ισοπαλία. Ωστόσο παραμένουμε αισιόδοξοι. Ο στόχος ήταν η επιστροφή στις νίκες κόντρα στη Νουμάνθια και το καταφέραμε. Πιστεύω ότι μπορούμε να ανακάμψουμε και να πετύχουμε τον μεγάλο μας στόχο, ο οποίος είναι η άνοδος στην Πριμέρα Ντιβισιόν.

Για το ποιον παίκτη της ΑΕΚ θα επέλεγε και θα τον έβαζε απευθείας να παίξει στην «Ουνιόν»

Στο μυαλό μου έρχονται πολλοί, δεν μπορώ να πω κάποιο συγκεκριμένο. Μπάρκας, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Μάνταλος, Σιμόες, πολλές μονάδες δηλαδή από την περσινή ομάδα της ΑΕΚ θα τις έπαιρνα με κλειστά τα μάτια.

Πως βλέπει την ΑΕΚ φέτος και αν μπορεί την υπέρβαση κόντρα στην Μπάγερν

Μιλάμε για μια ομάδα, η οποία στηρίζεται στον επιτυχημένο κορμό της περασμένης σεζόν, προκρίθηκε στους ομίλους το καλοκαίρι πετυχαίνοντας έναν μεγάλο της στόχο, την επιστροφή στο Τσάμπιονς Λιγκ. Από εκεί και πέρα το ματς με τη Μπάγερν, κακά τα ψέματα είναι πολύ δύσκολο, αλλά δεν πρέπει να φοβίσει τους παίκτες.

Με κατάθεση ψυχής και επίδειξη επιμονής, δεν είναι απίθανο να έρθει ένα καλό αποτέλεσμα. Κυρίως αυτό που πρέπει να κάνουν οι παίκτες της είναι να διασκεδάσουν και να μην αγχωθούν σε κανέναν σημείο του αγώνα. Να δείξουν γενναιότητα. Μόνο έτσι θα τα καταφέρουν.

Για το αν θα επέστρεφε στην Ελλάδα, για να αναλάβει την εθνική, εφόσον του γινόταν πρόταση.

Καταρχάς να ξεκαθαρίσω πως έχω συμβόλαιο και μια αποστολή με την Λας Πάλμας. Ο στόχος είναι η άνοδος στην Πριμέρα Ντιβισιόν και προς το παρόν δεν μπορώ να πω ότι κοιτάω κάτι άλλο. Κατά δεύτερον, η εθνική, από όσο ξέρω, έχει προπονητή, τον κ. Σκίμπε και θα ήταν άδικο και άκομψο από μέρους μου προς έναν συνάδελφο να πω πως θα μπορούσα να πάρω τη θέση του.

Παρόλα αυτά, έχω να πω κάτι. Είμαι Ισπανός, αλλά νιώθω εξίσου Έλληνας. Αγαπώ την Ελλάδα, αγαπώ την ΑΕΚ και αυτή η χώρα είναι η δεύτερη πατρίδα μου, κομμάτι της ζωής μου.

Για τον Ματέο Γκαρσία, τις εμφανίσεις του και το φημολογούμενο ενδιαφέρον ομάδων

Ο Ματέο είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής. Τον παρακολουθώ. Η Λας Πάλμας τον παραχώρησε το καλοκαίρι στον Αρη ώστε να μπορέσει να παίξει περισσότερο και να μεγαλώσει ποδοσφαιρικά. Ηδη έχει δείξει δείγματα της αξίας του και είναι λογικό να προσελκύει βλέμματα από ομάδες. Δεν μου κάνει εντύπωση.

Υπάρχει άτομο από το τεχνικό τιμ του συλλόγου που παρακολουθεί στενά την πορεία του παίκτη και είμαστε σε ανοιχτή γραμμή μαζί του. Φυσικά και ένας από τους στόχους της διοίκησης είναι να τον φέρει πίσω το καλοκαίρι και να βρίσκεται μαζί μας, όταν η ομάδα ανέβει στην Πριμέρα Ντιβισιόν.

Για το αν έχει αρχίσει η διαδικασία αναζήτησης παικτών για τον Γενάρη και αν η Λας Πάλμας έχει «ψαχτεί» και στην Ελλάδα.

Η Λας Πάλμας έχει ένα πολύ καλό τμήμα σκάουτινγκ και παρακολουθεί πολλούς αγώνες και παίκτες σε όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Προς το παρόν βρισκόμαστε σε ένα στάδιο που εγώ υπολογίζω τους διαθέσιμους παίκτες και δεν κοιτάζω περιπτώσεις. Επίσης δεν μου έχει μεταφερθεί κάτι πολύ συγκεκριμένο από την Ελλάδα ή από άλλη χώρα ακόμα.

Ωστόσο, με το που μπούμε στον Νοέμβριο, τότε είναι λογικό ότι θα αρχίσουμε να ψάχνουμε πιο εντατικά για να βρούμε πιθανούς στόχους που θα μπορούσαν να ενισχύσουν την «Ουνιόν» τη μεταγραφική περίοδο του χειμώνα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μανόλο Χιμένεθ αποκλειστικά στο Sportime: «Στόχος να γυρίσει ο Ματέο»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.