ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ντόρσεϊ στο Sportime: «Μακάρι να άλλαζα το παρελθόν μου»

Ο Αμερικανός άνοιξε την καρδιά του στο Sportime και δηλώνει πιο ώριμος από ποτέ
Ντόρσεϊ στο Sportime: «Μακάρι να άλλαζα το παρελθόν μου»

Κόντρα στον Παναθηναϊκό, ως παίκτης του Ολυμπιακού στις 22 Οκτωβρίου 2012 είχε δώσει τον τελευταίο του αγώνα στην Basket League. Την Δευτέρα (12/11) πάλι κόντρα στον Παναθηναϊκό αλλά ως παίκτης του Πανιωνίου, επέστρεψε στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο Τζόι Ντόρσεϊ είναι και πάλι στα λημέρια μας. Πιο έτοιμος και πιο ώριμος από ποτέ, όπως δηλώνει. Εχοντας αναγνωρίσει τα λάθη του παρελθόντος και μάλιστα «μακάρι να μπορούσα να άλλαζα πράγματα» όπως είπε στην συγκλονιστική εξομολόγησή του στο Sportime μετά τον αγώνα Πανιωνίου- Παναθηναϊκού στην Νέα Σμύνη.

Ειπε κι άλλα ωραία. Όπως τα πειράγματα του Τσάβι Πασκουάλ για την κοιλιά του. Αλλωστε είχαν συνεργαστεί και στην Μπαρτσελόνα και ο Ντόρσεϊ εκφράζει την εκτίμησή του στο πρόσωπο του Καταλανού προπονητή.

-Μετά από έξι χρόνια επέστρεψες στην Ελλάδα. Είναι ένα νέο ξεκίνημα;

Ο Πανιώνιος είναι μια νέα αρχή για εμένα. Ήμουν έξω για περισσότερο από ενάμιση χρόνο και θέλω να κάνω «restart» στην καριέρα μου. Είναι συναρπαστικό το συναίσθημα που νιώθω να παίζω κόντρα στον παλιό μου προπονητή στην Μπαρτσελόνα, τον Τσάβι Πασκουάλ. Ηταν προσωπικό μου στοίχημα να παίξω καλά κόντρα στην ομάδα του για να του αποδείξω ότι είμαι σε καλή κατάσταση. Πριν ξεκινήσει το παιχνίδι με πείραζε για την κοιλιά μου (σ.σ. γέλια). Πάντα μου έλεγε για την κοιλιά μου. Μάλιστα μου είπε ότι είμαι χοντρός, αλλά ξέρω ότι το είπε για το καλό μου, γιατί είμαστε καλοί φίλοι.

-Τι ήταν αυτό που σε ώθησε να πεις το «ναι» στον Πανιώνιο;

«Αγαπώ την Ελλάδα. Έπαιζα στον Ολυμπιακό και ερωτεύτηκα την χώρα από την πρώτη στιγμή που ήρθα. Όταν μου έγινε η πρόταση είπα «ναι» χωρίς να το σκεφτώ. Είχα καιρό να αγωνιστώ σε ομάδα και λέω είναι καλή ευκαιρία για εμένα, έστω και για δύο μήνες, να βρω πάλι τον καλό μου εαυτό. Οι οπαδοί του Πανιωνίου είναι παθιασμένοι με την ομάδα. Ηθελα να έρθω εδώ και να τους δείξω ότι πρέπει να πιστέψουν στην ομάδα γιατί θα κάνουμε κάτι καλό. Η ομάδα έχει «σφυγμό» και θα παλέψουμε κάθε παιχνίδι».

-Μετά από την πρώτη σου σεζόν στον Ολυμπιακό που ήταν τρομερή, σταδιακά είδαμε πτώση της απόδοσης σου. Τι πιστεύεις ήταν αυτό που έφταιξε γι αυτό;

«Η συμπεριφορά μου! Εύχομαι να μπορούσα να αλλάξω πολλά πράγματα από το παρελθόν μου. Εκανα πολλά λάθη. Εφυγα από την ομάδα, δεν διαχειρίστηκα σωστά όλη την κατάσταση. Ημουν μικρός τότε, πλέον έχω ωριμάσει. Μακάρι να μην είχαν συμβεί διάφορα πράγματα τότε. Τώρα κοιτάζω μπροστά και θέλω να κάνω ένα καινούργιο ξεκίνημα εδώ».

-Πως είναι η φυσική σου κατάσταση αυτή τη στιγμή;

«Είμαι στο 65 με 70% των δυνατοτήτων μου τη δεδομένη στιγμή. Μέρα με τη μέρα θα βελτιώνομαι και θα γίνω ακόμα καλύτερος. Το σημαντικότερο για εμένα είναι να βρω ξανά την αυτοπεποίθηση μου».

-Ποιος είναι ο βασικός στόχος του Τζόι Ντόρσεϊ;

«Υπάρχουν πολλά πράγματα στο μυαλό μου αυτή τη στιγμή. Ο ένας χρόνος απουσίας από τα παρκέ είναι μεγάλος. Είμαι ευλογημένος που ο Πανιώνιος μου έδωσε μια ευκαιρία κι εγώ από τη σειρά μου θέλω να δίνω το 100% των δυνατοτήτων μου για να κερδίζει η ομάδα μου».

Πανιώνιος – Παναθηναϊκός 67-88: Ζέσταμα εν όψει Εφές

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ντόρσεϊ στο Sportime: «Μακάρι να άλλαζα το παρελθόν μου»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μαντώ Καψάλη

Εργάζεται στο Sportime από το 2017 και από την πρώτη ημέρα της έκδοσης της εφημερίδας όπως κι από τότε που βγήκε στον αέρα η ιστοσελίδα Sportime.gr. Βασικό της αντικείμενο είναι το μπάσκετ χωρίς βέβαια να «κλείνεται» σε αυτό καθώς όσο ζεις, πρέπει να μαθαίνεις. Είναι τακτικό μέλος του ΠΣΑΤ και της ΕΣΗΕΑ