ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Η… τυπάρα που έβαλε γκολ και έπιασε πέναλτι στην Αγγλία μιλάει στο Sportime

Συνέντευξη του 27χρονου αμυντικού της Τσέστερφιλντ στο Sportime.gr
Η… τυπάρα που έβαλε γκολ και έπιασε πέναλτι στην Αγγλία μιλάει στο Sportime

Το ποδόσφαιρο, όπως και η καθημερινότητα, έχει πολλούς μικρούς ήρωες.

Δεν χρειάζεται να ονομάζεσαι Λιονέλ Μέσι ή Κριστιάνο Ρονάλντο για να μεταφέρεις χαρά στους φιλάθλους της ομάδας σου.

Το συναίσθημα, όταν φωνάζεις «γκολ», είναι το ίδιο. Είτε υποστηρίζεις τη Ρεάλ Μαδρίτης είτε την Τσέστερφιλντ.

Γιατί Τσέστερφιλντ; Το γιατί μπορείτε να το διαβάσετε ΕΔΩ.

***

Τώρα που επανήλθατε, προφανώς με ανοικτό το στόμα λόγω των επιτευγμάτων του Γουίλ Έβανς στις καθυστερήσεις του ματς με την Έμπσφλιτ, θα διαβάσετε τις δηλώσεις του πρωταγωνιστή στο Sportime.gr.

Ο 27χρονος αμυντικός της Τσέστερφιλντ «κουβαλά» κι άλλες ενδιαφέρουσες ιστορίες, τις οποίες θα έχετε την ευκαιρία να δείτε παρακάτω.

-Όταν ήσουν παιδί ή έφηβος, είχες υπάρξει ποτέ τερματοφύλακας;

«Όχι, δεν ήμουν ποτέ. Ο μεγαλύτερος αδερφός μου και ο πατέρας μας ήταν τερματοφύλακες, επομένως ίσως να το… πήρα απ’ αυτούς».

-Στα 20 σημείωσες το πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία της Χέρεφορντ Γιουνάιτεντ (σ.σ. το 2012 στα 12’’ του ματς με τη Μάκλσφιλντ Τάουν). Θα μπορούσες να μας περιγράψεις τη στιγμή;

«Για μένα προσωπικά ήταν μια σπουδαία στιγμή που έκανα το ρεκόρ. Είναι πάντα όμορφο να γράφεις ιστορία. Όλα συνέβησαν πολύ γρήγορα, δεν είχα πολύ χρόνο να σκεφτώ για το σουτ, απλώς το επιχείρησα και μπήκε. Νομίζω ότι ήταν ακόμη ‘κρύος’ ο τερματοφύλακας».

-Είσαι αμυντικός, αλλά τις προηγούμενες δύο σεζόν με την Άλντερσοτ Τάουν σημείωσες 7 γκολ! Είσαι σίγουρος ότι παίζεις στη σωστή θέση;

«Το να σημειώνεις γκολ είναι ένα μαγικό συναίσθημα. Δεν έχει σημασία πώς συμβαίνει αυτό, επομένως πάντα, σε κάθε ματς, προσπαθώ να σκοράρω».

-Μετά την αποβολή του Μπάρτον, ποιος πήρε την απόφαση να καθίσεις κάτω από τα δοκάρια;

«Την πήρα μόνος μου. Του είπα να μου δώσει τα γάντια του. ‘Θα καθίσω εγώ’».

-Υπήρξε κάποιος που σου έδωσε συμβουλή πριν από την εκτέλεση;

«Όχι κανένας δεν είχε την ευκαιρία να πει το παραμικρό, ήμουν απλά συγκεντρωμένος στον εκτελεστή. Κοιτούσε προς τ’ αριστερά και σκέφτηκα ότι προσπαθούσε να παίξει mind games. Τον ‘διάβασα’ σωστά και βούτηξα στα δεξιά μου».

-Τι σου είπαν οι συμπαίκτες και οι αντίπαλοι μετά το ματς;

«Όλοι ήταν φανταστικοί. Η υποστήριξη που είχα από τους συμπαίκτες και τους φιλάθλους ήταν απίστευτη. Ήταν ένα από τα καλύτερα ματς που έχω παίξει στη ζωή μου».

-Η Τσέστερφιλντ βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις, αλλά εσχάτως αρνείται να χάσει. Αισιοδοξείς για το μέλλον;

«Ελπίζω ότι με ένα παιχνίδι όπως αυτό, μπορεί να γυρίσει ο τροχός. Γιατί μέχρι τώρα η σεζόν ήταν σκληρή για μας. Χρειαζόμασταν κάτι δυνατό όπως αυτό, προκειμένου να ξεκινήσουμε να ελπίζουμε».

***

Λίγα λόγια για τον Γουίλ Έβανς:

Γεννήθηκε στις 9 Οκτωβρίου 1991 στο Κρίκλεϊντ της νότιας Αγγλίας και «γαλουχήθηκε» ποδοσφαιρικά στη Φέρφορντ Τάουν, την Κρίκλεϊντ και τη Σουίντον Τάουν.

Με τους «κοκκινολαίμηδες» υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο, ωστόσο για να καταγράψει επίσημη συμμετοχή έπρεπε να παραχωρηθεί δανεικός στη Χέρεφορντ, η οποία τον απέκτησε το 2012.

Στις 6 Μαρτίου 2012, ο Έβανς σημείωσε το πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία της Χέρεφορντ, όταν στο 12ο δευτερόλεπτο άνοιξε το σκορ επί της Μάκλσφιλντ Τάουν (σ.σ. αργότερα έβαλε και δεύτερο γκολ).

Το 2013 δόθηκε για λίγο στη Νιούπορτ Κάουντι και το ίδιο καλοκαίρι εντάχθηκε στο ρόστερ της Ίστλι (τότε αγωνιζόταν στην Conference South, εν συνεχεία στην Conference Premier και το 2015-16 στη Νational League).

O Γουίλ Έβανς άρχισε πια να καταγράφει «γεμάτες» σεζόν, με αποτέλεσμα τόσο στην Άλντερσοτ (2016-18), όσο και τώρα στην Τσέστερφιλντ να είναι αναντικατάστατος.

Πλέον, έχει αγωνιστεί σε περισσότερες από 250 επίσημες αναμετρήσεις, ενώ μετρά και 21 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

ΕΠΟΣ: Αμυντικός ισοφάρισε στο 90+5’ και έπιασε πέναλτι στο 90+9’! (video)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η… τυπάρα που έβαλε γκολ και έπιασε πέναλτι στην Αγγλία μιλάει στο Sportime», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μάνος Ανδρουλάκης

Ο Μάνος Ανδρουλάκης σπούδασε αθλητική δημοσιογραφία και το 2006 έκανε την αρχή σε εβδομαδιαία εφημερίδα του Ηρακλείου Κρήτης. Από το 2009 μέχρι το 2015 εργάστηκε στην ιστοσελίδα Contra.gr. Στο Sportime επιμελείται τους αγώνες του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού και θέματα γύρω από την «πράσινη» επικαιρότητα.