ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Νικοπολίδης: «Ένα παιχνίδι χαράς και απόλαυσης»

Ο Αντώνης Νικοπολίδης υπήρξε συμπαίκτης του Ροναλντίνιο για ένα ματς και μίλησε για την εμπειρία να παίζει με θρύλους» όπως ο Βραζιλιάνος
Νικοπολίδης: «Ένα παιχνίδι χαράς και απόλαυσης»

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΓΕΝΕΥΗ: Αναστάσης Καραμουσαδάκης

Το παιχνίδι κατά της φτώχειας που διοργάνωσε η ΟΥΕΦΑ στη Γενεύη είχε και έντονο ελληνικό χρώμα. Δεν ήταν μόνο το Eleven Campaign του Έλληνα σκηνοθέτη, Μιχάλη Μονεμβασιώτη που βρέθηκε στο «Stade De Geneve» αλλά ελληνική εκπροσώπηση είχαμε και στο παιχνίδι με τους «θρύλους» του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Οι «θρύλοι» των παιδικών μας χρόνων «ξαναζωντάνεψαν»

Ο Ροναλντίνιο επέλεξε τον Αντώνη Νικοπολίδη να υπερασπιστεί την εστία της ομάδας του, με τον έλληνα κίπερ να δείχνει ότι διατηρείται σε καλή κατάσταση. Ο παλαίμαχος διεθνής τερματοφύλακας μίλησε στο Sportime.gr για την εμπειρία να έχει συμπαίκτες παίκτες όπως οι Ροναλντίνιο, Καφού, Μεντιέτα, Κλάιφερτ, Ντζορκαέφ και πολλοί ακόμα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην Εθνική Ελπίδων την οποία καθοδηγεί στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Αγωνίστηκες σε ένα ματς που σκοπό είχε την αλληλεγγύη, μαζί με ανθρώπους που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Πώς ήταν η εμπειρία;
«Ήταν τιμή για εμένα που η UEFA και τα Ηνωμένα Έθνη με κάλεσαν να συμμετέχω σε ένα τέτοιο παιχνίδι, για τέτοιο σκοπό. Δεν είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται κάτι τέτοιο και με καλούν και φυσικά και πάντα είναι τιμή για κάποιον να λάβει μέρος. Πέρα από το σκοπό συναντά σπουδαίους ποδοσφαιριστές, παίζει μαζί τους σε ένα παιχνίδι χωρίς σκοπιμότητες. Ένα παιχνίδι χαράς και απόλαυσης».

Πώς είναι να παίζεις με θρύλους όπως ο Ροναλντίνιο, ο Φίγκο και οι υπόλοιποι; Όχι μόνο ως αντίπαλος, αλλά και ως συμπαίκτης.
«Είναι αυτό που είπα πριν. Μια στιγμή χαράς, ανεμελιάς. Είναι σαν παιδιά κι αυτοί κι αυτό σε κάνει χαρούμενο, σου φέρνει πίσω τις αναμνήσεις. Χαίρεσαι, απολαμβάνεις τις στιγμές. Είναι μοναδικές στιγμές, είναι ποδοσφαιριστές με ευαισθησίες και είναι καλό να ενεργοποιούνται κι αυτοί για να βοηθούν».

H Εθνική ελπίδων, στην οποία είσαι προπονητής, έχει σε μερικούς μήνες μπροστά της μερικά καθοριστικά ματς…
«Η ομάδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε στάδιο προετοιμασίας, θα λάβει μέρος σε ένα τουρνουά στην Ουκρανία στη μνήμη του Λομπανόφσκι, στις 29 και 1 Ιουνίου και είναι για εμάς μια καλή ευκαιρία να δούμε κι άλλα παιδιά, τα οποία θα πάρουν την ευκαιρία ούτως ώστε να δούμε αν μπορούμε και σε ποιους να στηριχθούμε γιατί πιστεύουμε ότι η πορεία αυτής της ομάδας θα κρατήσει».

Θα δούμε κι άλλους παίκτες από τη δική σας ομάδα να εντάσσονται στην Εθνική;
«Η Εθνική ομάδα των ανδρών ξεκινά κι αυτή τις υποχρεώσεις της, οπότε ο καθένας θα πρέπει να δει το ρόστερ, να δει τους παίκτες του και ο προπονητής της Εθνικής θα πρέπει να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, γιατί βασικά αυτός είναι ο πιο μεγάλος σκοπός, να περάσει η εθνική στο Euro. Εμείς είμαστε εκεί για να του δείχνουμε ότι υπάρχουν κι άλλοι παίκτες που πρέπει να κοιτάξει, νομίζω ότι το κάνει, παίρνει ποδοσφαιριστές. Είναι στην επιλογή του βέβαια, το αν θα επιλέξει κάποιον παίκτη ξανά από εμάς. Είναι τιμή για εμάς όποτε το κάνει…»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Νικοπολίδης: «Ένα παιχνίδι χαράς και απόλαυσης»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αναστάσης Καραμουσαδάκης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.