ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Κλάιφερτ στο Sportime.gr: «Στεναχωρήθηκα με τον αποκλεισμό της Μπαρτσελόνα»

Ο… κοινωνικός Πάτρικ Κλάιφερτ μιλάει στο Sportime.gr για τον αποκλεισμό της Μπαρτσελόνα, για τα φαβορί που βλέπει στο Μουντιάλ ενώ δεν διστάζει να κάνει χιούμορ για το… μέλλον του
Κλάιφερτ στο Sportime.gr: «Στεναχωρήθηκα με τον αποκλεισμό της Μπαρτσελόνα»

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΓΕΝΕΥΗ: Αναστάσης Καραμουσαδάκης

Αναμφίβολα πρόκειται για έναν από τους μεγάλους ποδοσφαιριστές που έβγαλε η ολλανδική σχολή. Ο Πάτρικ Κλάιφερτ, ο οποίος συμπεριλήφθηκε μέσα στο FIFA 100, μια λίστα με τους 125 καλύτερους εν ζωή ποδοσφαιριστές που επέλεξε ο Πελέ δεν ξεχνάει τις παλιές… αγάπες. Το Sportime.gr συνάντησε στη Γενεύη τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία των “Οράνιε”, ο οποίος βρέθηκε στην ομάδα του Ροναλντίνιο στο Match for Solidarity που διοργάνωσε η UEFA.

O 41χρονος, πλέον, Κλάιφερτ εξήγησε πόσο «πληγώθηκε» από τον αποκλεισμό της Μπαρτσελόνα από την Ρόμα, ντρίπλαρε με τέχνη όταν του ζητήθηκε να δώσει φαβορί για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ και του Μουντιάλ και… ξεδίπλωσε το χιούμορ του στην προοπτική να επιστρέψει στα γήπεδα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε

Πλέον το Τσάμπιονς Λιγκ μπαίνει στην τελική του ευθεία έχοντας δει μεγάλες εκπλήξεις. Ποιος θεωρείς ότι έχει τις περισσότερες πιθανότητες να το σηκώσει;

«Είναι δύσκολη ερώτηση αυτή. Η Ρόμα παίζει με τη Λίβερπουλ σε έναν ημιτελικό μεταξύ δύο ομάδων χωρίς μεγάλη εμπειρία σε αυτό το επίπεδο. Από την άλλη Μπάγερν και Ρεάλ έχουν πολλές παραστάσεις από τη διοργάνωση και ξέρουν πώς να παίρνουν το αποτέλεσμα που θέλουν. Δεν ξέρω τι να διαλέξω, οπότε μάλλον θα πω να… κερδίσει ο καλύτερος (γέλια)».

Υπάρχει κάποια ομάδα που θα υποστηρίξεις για να το πάρει;

«Όχι γιατί δεν έπαιξα σε κάποια εξ αυτών, οπότε ας κερδίσει ο καλύτερος κι ας κερδίσει το άθλημα».

Φαντάζομαι παρακολούθησες το παιχνίδι της Μπαρτσελόνα με την Ρόμα

«Φυσικά και είδα το παιχνίδι και στεναχωρήθηκα πολύ. Όταν το πρώτο παιχνίδι λήγει 4-1 και πηγαίνεις στο Ολίμπικο κι αποκλείεσαι είναι σκληρό. Μία ομάδα όπως η Μπαρτσελόνα που δεν έχει αλλάξει από το πρώτο παιχνίδι είναι δύσκολο να μένει εκτός. Ξέρεις ότι ο αντίπαλος θα ψάξει να βρει ένα γρήγορο γκολ και το κάνει με τον Τζέκο μόλις στο έκτο λεπτό, οπότε γνωρίζεις ότι θα έχεις δυσκολίες. Από την άλλη, όμως, πρέπει να δώσουμε και τα εύσημα στη Ρόμα γιατί όταν καταφέρνεις να ανατρέψεις το 4-1 κόντρα σε έναν σύλλογο όπως η Μπαρτσελόνα τότε αναμφίβολα έχεις κάνει κάτι εντυπωσιακό».

Ποιες ομάδες βλέπεις να είναι στα φαβορί στο ερχόμενο Μουντιάλ, ειδικά από τη στιγμή που είναι αμφίβολος για την εθνική Βραζιλίας ο Νεϊμάρ;

«Τώρα μιλάμε για έναν παίκτη ή για μία ολόκληρη χώρα; Ο Νεϊμάρ είναι από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου και μπορεί η έλλειψη αγώνων να τον επηρεάσει, όμως αν θέλει κάτι ξέρει πως θα το πετύχει. Δεν είναι μόνο η Εθνική Βραζιλία, όμως, γιατί εξαιρετικά δυνατές αναμένεται να παρουσιαστούν και ομάδες όπως οι Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία, Βέλγιο. Γενικότερα υπάρχουν πολλές χώρες που θα έχουν στη σύνθεση τους παίκτες που μπορούν να αλλάξουν τη ροή ενός αγώνα. Σε ένα Μουντιάλ είναι σημαντικό να παρουσιάζεσαι ανταγωνιστικός σε όλα τα ματς και φυσικά να έχεις λίγο την τύχη με το μέρος σου. Από εκεί και πέρα θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό κάθε παίκτης να είναι έτοιμος να δώσει το 100% των δυνάμεων του ακόμα κι αν μπαίνει ως αλλαγή».

Στο Solidarity Match είδαμε ότι διατηρείσαι σε καλή κατάσταση μήπως σκέφτεσαι να επιστρέψεις;

«(γέλια) Προς το παρόν μάλλον θα συνεχίσω να παίζω σε παιχνίδια για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Όταν μεγαλώσω λίγο ακόμα και πάρω κάποιες εμπειρίες θα το ξανασκεφτώ».

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κλάιφερτ στο Sportime.gr: «Στεναχωρήθηκα με τον αποκλεισμό της Μπαρτσελόνα»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αναστάσης Καραμουσαδάκης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.