ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Πιρές στο Sportime.gr: «Αρσέν ευχαριστώ για όλα»

O «θρυλικός» μέσος της Άρσεναλ, Ρομπέρ Πιρές μιλάει στο sportime.gr αποχαιρετώντας τον προπονητή Βενγκέρ και δηλώνοντας αισιόδοξος για κατάκτηση του Europa League από τους Λονδρέζους
Πιρές στο Sportime.gr: «Αρσέν ευχαριστώ για όλα»

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΓΕΝΕΥΗ: Αναστάσης Καραμουσαδάκης

Υπήρξε από τις πιο ηγετικές μορφές στη μεσαία γραμμή της Άρσεναλ αλλά και τις εθνικής Γαλλίας. Μπορεί να μην ήταν ο σταρ που μάζευε όλα τα φλας πάνω του, όμως ήταν πολύτιμο εργαλείο στα χέρια κάθε προπονητή. Ο Ρομπέρ Πιρές συνέδεσε το όνομα του με το σύλλογο του Βορείου Λονδίνου, καθώς μέσα στην εξαετία που έμεινε στην Αγγλία κατάφερε να πανηγυρίσει 2 πρωταθλήματα Αγγλίας και 3 Κύπελλα, ενώ ήταν μέλος της ομάδας που τερμάτισε αήττητη τη σεζόν 2003-04 στην Πρέμιερ Λιγκ.

Έπειτα από 22 χρόνια στον πάγκο της Άρσεναλ ο Αρσέν Βενγκέρ ανακοίνωσε ότι στο τέλος της σεζόν θα αποχωρήσει από τα «κανόνια» και ο Ρομπέρ Πιρές μέσω του sportime.gr αποχαιρετά τον πρώην προπονητή του και αναφέρεται στην επανάσταση που έφερε στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Παράλληλα, ο νικητής του Μουντιάλ 1998 και Euro 2000 με την Εθνική Γαλλίας, έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης για την κατάκτηση του Europa League στον Αγγλικό σύλλογο, ο οποίος απόψε θα χρειαστεί να κάνει το πρώτο βήμα στα ημιτελικά απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε

Πως ένιωσες ακούγοντας τον Αρσέν Βενγκέρ να λέει ότι έπειτα από 22 χρόνια στον πάγκο της Άρσεναλ θα αποχωρήσει;

«Τα συναισθήματα μου είναι όμοια με αυτά που έχουν πολλοί άνθρωποι και πολλοί φίλαθλοι του ποδοσφαίρου κι όχι μόνο της ομάδας. Αισθάνομαι λυπημένος γι αυτό, όμως έτσι είναι η ζωή και το ποδόσφαιρο έχει πάντα μία αρχή και κάποια στιγμή έρχεται το τέλος».

Τι θα έλεγες στον Βενγκέρ αν τον έπαιρνες τηλέφωνο;

«Σε ευχαριστώ, σε ευχαριστώ για όλα Αρσέν. Προσέφερες πολλά και έδωσες κάτι καινούριο στην Άρσεναλ και γενικότερα στη Πρέμιερ Λιγκ. Έχτισες ένα νέο κλαμπ και έφερες μία επανάσταση και ένα νέο πνεύμα στο ποδόσφαιρο της Αγγλίας. Δυστυχώς έτσι είναι η ζωή».

Ποιες είναι οι προβλέψεις σου για το Europa League;

«Είναι μία καλή ευκαιρία για την Άρσεναλ να κερδίσει το τρόπαιο γιατί αν τα καταφέρει θα βρεθεί απευθείας στο Champions League της επόμενης σεζόν. Είναι η τελευταία ευκαιρία και είμαι σίγουρος ότι όλοι οι παίκτες θα είναι απόλυτα προσηλωμένοι στο επόμενο παιχνίδι και στον ημιτελικό με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Προσωπικά πάντα πιστεύω στην Άρσεναλ και στους παίκτες της».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πιρές στο Sportime.gr: «Αρσέν ευχαριστώ για όλα»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αναστάσης Καραμουσαδάκης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.