ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Γκόμεζ στο Sportime.gr: «Ήταν σκληρό να χάνουμε στον τελικό του 2004»

Ο άλλοτε σέντερ φορ της Εθνικής Πορτογαλίας μιλάει στο sportime.gr για τον χαμένο τελικό του 2004 αλλά και για τον τελικό του Champions League
Γκόμεζ στο Sportime.gr: «Ήταν σκληρό να χάνουμε στον τελικό του 2004»

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΓΕΝΕΥΗ: Αναστάσης Καραμουσαδάκης

Αποτελεί έναν από τους πιο αναγνωρίσιμους επιθετικούς της Εθνικής Πορτογαλίας. Η καριέρα του σε Μπενφίκα και Φιορεντίνα μπορεί να μην ανταποκρίθηκε ποτέ στο μεγάλο του ταλέντο, όμως με την εθνική ομάδα της χώρας του κατάφερε σε 79 συμμετοχές να σημειώσει 29 γκολ μέσα σε 15 χρόνια που αγωνίστηκε με το εθνόσημο στο στήθος. Ο Νούνο Γκόμεζ μπορεί να έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση από το 2013, όμως ακόμα χαίρει της εκτίμησης των ανθρώπων του ποδοσφαίρου.

Το sportime.gr συνάντησε τον 41χρονο Πορτογάλο πρώην επιθετικό στο Match for Solidarity που διοργάνωσε η UEFA και τα Ηνωμένα Έθνη στην Ελβετία, με τον ίδιο να παίζει στο φιλανθρωπικό παιχνίδι και να δείχνει ότι διατηρείται σε καλή φόρμα μιας και σκόραρε κατά της ομάδας των φίλων του Ροναλντίνιο. «Αρχικά θα ήθελα να πω ότι αισθάνομαι περήφανος που ήμουν μέρος αυτού του παιχνιδιού», ήταν τα πρώτα του λόγια και πρόσθεσε: «Θα ήθελα να συγχαρώ την UEFA και τα Ηνωμένα Έθνη που το διοργάνωσαν. Επίσης, θα ήθελα να συγχαρώ και όλο αυτόν τον κόσμο που ήρθε να δει το ματς και να συμμετάσχει στη μάχη κατά της φτώχιας.

Αναφορικά με εμάς τους πρώην παίκτες, είχε πλάκα κι ήταν ωραίο να δούμε μερικούς παλιούς συναδέρφους, κάποιους συνεργάτες και πολλούς φίλους. Είμαστε όλοι χαρούμενοι να υποστηρίζουμε τέτοιους σκοπούς».

Ο ίδιος, όμως έδειξε ότι ακόμα μπορεί να βρει δίχτυα και σε ερώτηση αν σκέφτεται να επιστρέψει αφού γέλασε με νοσταλγία δεν σκέφτηκε πολύ την απάντηση του: «Το εύχομαι γιατί μου λείπει το γήπεδο και οι αγώνες. Δυστυχώς, όμως, όλα φτάνουν σε ένα τέλος κάποτε».

Το Champions League έχει μπει πλέον στην τελική ευθεία και σε λίγες ημέρες θα γνωρίζουμε τον επόμενο πρωταθλητή Ευρώπης με τον ίδιο να αποφεύγει να κάνει… προβλέψεις. «Δύσκολη ερώτηση. Δεν είναι εύκολο να προβλέψεις τον νικητή ενός τελικού γιατί είναι ένα ματς που γίνεται μεταξύ των δύο καλύτερων ομάδων», είπε και προσπάθησε να αναλύσει το ζευγάρι λέγοντας: «Η Λίβερπουλ απέκλεισε την Ρόμα που είχε στείλει εκτός συνέχειας την Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ απέκλεισε την Μπάγερν. Η Λίβερπουλ είναι σε καλή κατάσταση, όμως η Ρεάλ είναι πάντα το φαβορί. Είναι δύσκολο να πω κάτι και να προβλέψω».

«Η Ελλάδα άξιζε τη νίκη»

Καταλήγοντας η συζήτηση δεν γινόταν να μην πάει και πίσω στο 2004 τότε που η Ελλάδα στεφόταν πρωταθλήτρια Ευρώπης κατακτώντας τον τίτλο του Euro μέσα στην Πορτογαλία. Ο ίδιος είχε μπει ως αλλαγή στο 74’ αντί του Παουλέτα, όμως ακόμα και 14 χρόνια μετά δεν ξεχνάει όσα έγιναν και πως έφτασε η ομάδα της χώρας του να γνωρίζει μία απογοητευτική ήττα μπροστά στον κόσμο της. «Φυσικά και θυμάμαι τα πάντα από εκείνη την περίοδο», είπε με μία μικρή λύπη στο βλέμμα και πρόσθεσε «Ακόμα διατηρώ κάποιες καλές φιλίες με ανθρώπους από την Ελλάδα. Με κάποιους Έλληνες ήμουν και μαζί στην Μπενφίκα. Αναφορικά με τα παιχνίδια που έγιναν τότε, θυμάμαι καλά τον τελικό όταν παίξαμε αντίπαλοι μπροστά στον κόσμο μας. Η αλήθεια είναι ότι η ελληνική ομάδα άξιζε τη νίκη. Έβαλαν ένα γκολ με τον Χαριστέα, ενώ εμείς όχι. Για εμάς, όμως, ήταν πολύ σκληρό να αγωνιζόμαστε μπροστά στον κόσμο μας και να χάνουμε σε έναν τελικό». Καταλήγοντας ο Νούνο Γκόμες έδειξε να έχει συμβιβαστεί με όσα έγιναν τότε και πλέον με τα ευχάριστα συναισθήματα που του δημιούργησε το Euro του 2016. «Έστω και μετά από αρκετά χρόνια καταφέραμε να πάρουμε το τρόπαιο το 2016, οπότε είμαστε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και θα δούμε τι μπορούμε να καταφέρουμε εκεί».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γκόμεζ στο Sportime.gr: «Ήταν σκληρό να χάνουμε στον τελικό του 2004»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αναστάσης Καραμουσαδάκης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.