ΤΣΙΛΙ TIME

Η Πόπη Τσαπανίδου είναι Πόντια, «καρντασίνα» και τίμια

«Δουλευταρού, ειλικρινής μαγκάκι από τα λίγα...». Ο Νίκος Τσιλιπουνιδάκης για την Πόπη Τσαπανίδου
Η Πόπη Τσαπανίδου είναι Πόντια, «καρντασίνα» και τίμια

Ήμουν απεσταλμένος του STAR στην Κεφαλονιά. Την περίοδο που το Ληξούρι σχεδόν είχε καταστραφεί από τους σεισμούς. Έκανα πολλούς φίλους εκεί. Άνθρωποι ζεστοί, φιλικοί που παρά την ατυχία είχαν όραμα, ελπίδα και αλληλοϋποστήριξη μεταξύ τους.

Κάθε βράδυ (επί δυο εβδομάδες) έπεφτα να κοιμηθώ και από το «κούνημα» πεταγόμουν και πήγαινα στο αυτοκίνητο. “Χεζμεντέν” μου έλεγε ο εικονολήπτης μου. Έτσι ακριβώς. Δυο εβδομάδες ξενυχτισμένος, κουρασμένος, αλλά εκεί, στο καθήκον.

Τρία πράγματα μου έδιναν δύναμη και ώθηση. Τα τηλέφωνα στη σύζυγο που δεν ήξερε πως αντέχω εκεί, η αγάπη των κατοίκων στο Ληξούρι και οι ζωντανές συνδέσεις κάθε πρωί με την ΠΟΠΗ Τσαπανίδου. Ναι, μην το γελάτε. Σε μια περίοδο αμφισβήτησης και αλλαγών, η ΠΟΠΗ ήταν η κινητήρια δύναμη.

Ήξερε τα θέματα, ήξερε τι περνούσαμε εκεί στο Ληξούρι και κάθε πρωί μας έφτιαχνε τη χαλασμένη διάθεση. Παρουσιάστρια του “Live you”. Η πρωινή ενημερωτική εκπομπή του STAR. Η ΠΟΠΗ είχε πάντα έναν καλό λόγο, σε βοηθούσε να αναδείξεις το ρεπορτάζ, είχαμε την εικόνα, το θέμα και πάντα σου έδινε την ώθηση για κάτι παραπάνω.

Ένα πρωί κατά τη διάρκεια της σύνδεσης ένας κάτοικος με πήρε αγκαλιά live. Η ΠΟΠΗ Τσαπανίδου και οι καλεσμένοι στο στούντιο έπαθαν πλάκα. Κι εγώ έχασα τα λόγια μου. Έκπληξη, για πέντε δευτερόλεπτα μόνο. Η ΠΟΠΗ το κατάλαβε και μου έδωσε πάσα.

Στήριξη, αντίληψη, ευγένεια… Αυτή είναι η Τσαπανίδου. Θυμάμαι να πλησιάζω τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για δηλώσεις κι εκεί που ήταν να φύγει, τον… γύρισα πίσω και μας μίλησε.

Δεν το περίμενε κανείς, ούτε οι συνάδελφοι που ήμασταν εκεί. Μόνο η ΠΟΠΗ έκανε παύση στον αέρα για να ακούγονται οι κατά ριπάς ερωτήσεις μου. Εγώ ερωτήσεις, εκείνος απαντούσε. Η ΠΟΠΗ περίμενε.

Στο τέλος, ακολούθησα τον πρωθυπουργό στο πλοίο που θα τον μετέφερε απέναντι για τη συνέντευξη Τύπου. Η ΠΟΠΗ περίμενε. “Ξέρεις τι πρέπει να κάνεις”, μου είπε από το τηλέφωνο την ώρα του break. Δεν ήξερα, αλλά βρήκα. Άλλη μια ζωντανή σύνδεση πάνω από το καράβι.

Οι τηλεθεατές έβλεπαν το πανέμορφο τοπίο στο Ληξούρι. Άλλη εικόνα. Μακριά από τις καταστροφές και το κλάμα. Άλλη σύνδεση. Περιέγραψα αναλυτικά όλα αυτά για να αντιληφθείτε ποσό αξιόλογη είναι. Ως άνθρωπος, ως επαγγελματίας. Η ΠΟΠΗ, εκτός από κουκλάρα, είναι έξυπνη, ετοιμόλογη, αυθεντική.

Περπατούσε μέσα στον σταθμό και όλοι έσπευσαν να της μιλήσουν, να τη χαιρετήσουν, να γουστάρουν την παρουσία της. Όλοι; Ε όχι. Ήταν κανα-δυο που δεν τη γούσταραν. Δεν την ένοιαζε. Έκανε τη δουλειά της, δεν έδινε χώρο σε εκείνους που ήξερε ότι δεν την συμπαθούν. Μακριά και αγαπημένοι, έλεγε. Εκτυφλωτική, μαγική γυναίκα.

Ο λόγος που ανακοίνωσε την αποχώρησή της από το STAR μέσα από τα social media, φτωχός. Φτωχότερο το STAR που την έχασε. Δεν ξέρω αν θα πάει ΑΝΤ1 ή στον ενημερωτικό τομέα του νέου καναλιού που χτίζει με πολύ μεράκι ο Δημήτρης Μιχαλέλης, αλλά το σίγουρο είναι ένα: Η ΠΟΠΗ Τσαπανίδου δεν μασάει, ρε, από πόλεμο ίντριγκες και κακοήθειες.

Είναι Πόντια, “καρντασίνα” και τίμια. Πολύ τίμια. Αντέχει στα δύσκολα, είναι υπομονετική μέχρι να της θίξεις την τιμιότητα που σε αντιμετώπιζε.

Είναι ο άνθρωπος που στις πιο δύσκολες συζητήσεις ξέρει πώς να κινηθεί από ένστικτο. Δεν θα αφήσει καμία προσβολή να πέσει κάτω και δεν θα παρατήσει κανέναν συνεργάτη της στην τύχη του. Δουλευταρού, ειλικρινής μαγκάκι από τα λίγα…

Γι’ αυτό είχα την ανάγκη να γράψω όλα αυτά μετά την αποχώρησή της από το STAR. Ποπάρα, για το κλείσιμο θα σου έγραφα το ίδιο που μου είπες όταν με είδες στο Κολωνάκι μετά τους σεισμούς. Ξέρεις εσύ…

Ποιοι επιφανείς Ελληνες είναι υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η Πόπη Τσαπανίδου είναι Πόντια, «καρντασίνα» και τίμια», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Τσιλιπουνιδάκης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.