VIRAL

Αν ο ήλιος σβήσει για 24 ώρες (vid)

Τι θα συνέβαινε εάν ο ήλιος ξαφνικά δεν ανέτειλε;
Αν ο ήλιος σβήσει για 24 ώρες (vid)

Το έχεις αναρωτηθεί είμαστε σίγουροι!Και το έχουμε αναρωτηθεί όλοι…Τι θα συνέβαινε αν ο ήλιος έσβηνε..Για μια ώρα, για μία μέρα ή για ένα μήνα; Τι θα συνέβαινε τότε στην ανθρωπότητα;

Μια μόλις στιγμή πριν το σκοτάδι πέσει, το βόρειο σέλας θα μπορούσε να εμφανιστεί πιο έντονα και από το πουθενά λόγω αλλαγών στο μαγνητικό πεδίο γύρω από τη Γη και των διαταραχών στην ιονόσφαιρα.

Η πιο τρομακτική συνέπεια όλων θα ήταν η πλήρης και απόλυτη παύση της διαδικασίας φωτοσύνθεσης, με αποτέλεσμα τα φυτά και τα κυανοβακτήρια να μην παράγουν πλέον οξυγόνο.

Αυτό σύντομα θα οδηγούσε, σε μεγάλες δυσκολίες για κάθε ζωντανό ον.

Μετά από μόλις μια ώρα, θα άρχιζε ο αληθινός πανικός.Οι διακοπές ισχύος και επικοινωνίας θα συνέβαιναν σε ολόκληρο τον πλανήτη. Οι θερμοκρασίες θα έπεφταν παντού και η επιφάνεια της Γης αρχίζει να κρυώνει αργά. Από μέσα όμως, ο πλανήτης θα εξακολουθούσε να θερμαίνεται από τον τετηγμένο πυρήνα του.

24 ώρες μετά η αυγή δεν θα έρθει.

Ο πανικός και το χάος θα καλύπτουν ολόκληρο τον κόσμο. Οι κρατικές αρχές θα έχουν σχεδόν μηδενικό έλεγχο της κατάστασης. Η ανθρωπότητα θα προσπαθεί να καταλάβει τι συνέβη ενώ η θερμοκρασία στην επιφάνεια θα έχει ήδη πέσει μεταξύ 5 ° και 7 ° C.

Αν ο ήλιος δεν έκανε την εμφάνισή του σύντομα, η ζωή στον πλανήτη σύντομα θα ήταν απλώς αδύνατη. Και μην ξεχνάμε τη βαρύτητα του Ήλιου.

Αν ο Ήλιος παύσει να συγκρατεί τους πλανήτες και άλλα ουράνια σώματα στην τροχιά τους, τότε οι πλανήτες και οι αστεροειδείς απλώς θα κινηθούν ακανόνιστα με απροσδιόριστες συνέπειες.

Μεταξύ των πλανητών αυτών,  φυσικά θα ήταν και η Γη η οποία θα έβγαινε εκτός τροχιάς.

Φυσικά είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτό το σενάριο είναι φανταστικό. Ή μάλλον μια σκέψη για ένα ενδεχόμενο.

Όσο για το πραγματικό μέλλον του αστεριού μας, σε μερικά δισεκατομμύρια χρόνια, ο ήλιος θα μετατραπεί σε κόκκινο γίγαντα.Θα καταπιεί τον Ερμή και την Αφροδίτη και η Γη και ο Άρης θα ζεσταθούν με χιλιάδες βαθμούς.

Σε πέντε δισεκατομμύρια χρόνια, ο Ήλιος θα εκραγεί και θα πετάξει τον εξωτερικό φλοιό το αφήνοντας άδειο το κέντρο του Ηλιακού Συστήματος.

 Όσον αφορά την ανθρωπότητα, η μοίρα της παραμένει άγνωστη.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αν ο ήλιος σβήσει για 24 ώρες (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.