VIRAL

Και όμως γίνεται! Δες πόσα δεν γνώριζες για το νερό

Ίσως να εκπλαγείς
Και όμως γίνεται! Δες πόσα δεν γνώριζες για το νερό

Το χρειάζεσαι, σε χρειάζεται και σε βοηθά να παραμείνεις νέος και υγιής!Ναι, το νερό είναι θαυματουργό και θα έπρεπε ήδη να το γνωρίζεις.

Ωστόσο, αν οι παραπάνω δύο λόγοι δεν σου αρκούν έχουμε κι άλλους!

Το νερό είναι πηγή ζωής και απαραίτητο σε όλους τους έμβιους οργανισμούς.Το νερό όμως είναι συναρπαστικό για πολλούς λόγους!

Σας παραθέτουμε μερικά από τα πιο παράξενα πράγματα, που ίσως δεν γνωρίζαμε για το νερό, και το κάνουν τόσο συναρπαστικό.

1. Υπάρχουν περίπου 1,5 δισεκατομμύρια κυβικά χιλιόμετρα νερού στη Γη – δηλαδή 1,5 δις τρισεκατομμύρια λίτρα ή 800 τρισ. Ολυμπιακές πισίνες.

2. Αν όλο αυτό το νερό ήταν ομοιόμορφα κατανεμημένο στην επιφάνεια της Γης, θα είχε βάθος 3.700 μέτρων.

3. Το 97% του νερού της Γης είναι αλμυρό. Το 2,1% είναι κλειδωμένο σε πολικές κεφαλές πάγου και λιγότερο από 1% είναι διαθέσιμο ως γλυκό νερό.

4. Το νερό είναι κολλώδες. Τα μόρια αγαπούν να κολλάνε στα πράγματα, ειδικά το ένα το άλλο. Είναι αυτό που του δίνει μια τόσο μεγάλη επιφανειακή έκταση.

5. Το νερό είναι το δεύτερο πιο συνηθισμένο μόριο στο σύμπαν. Το πιο συνηθισμένο είναι το αέριο υδρογόνο, το H2.

6. Το μεγαλύτερο γνωστό σύννεφο υδρατμών ανακαλύφθηκε από τους επιστήμονες της NASA γύρω από μια μαύρη τρύπα 12 δισεκατομμύρια έτη φωτός από τη Γη. Υπάρχουν 140 τρισεκατομμύρια φορές περισσότερο νερό σε αυτό από όλο το νερό στους ωκεανούς του κόσμου.

7. Όλo το νερό στη Γη έφτασε σε κομήτες και αστεροειδείς. Αυτό συνέβη μεταξύ 4,5 και 3,8 δισεκατομμύρια έτη πριν.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Και όμως γίνεται! Δες πόσα δεν γνώριζες για το νερό», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.