VIRAL

Θα ήθελες να ζήσεις για πάντα; Οι περισσότεροι λένε όχι

Εσύ τι θα επέλεγες;
Θα ήθελες να ζήσεις για πάντα; Οι περισσότεροι λένε όχι

Αν και θα υπέθετε κανείς το αντίθετο, δηλαδή στην πλειοψηφία τους οι άνθρωποι να θέλουν αν ζήσουν για πάντα, τελικά αποδεικνύεται  πως οι περισσότεροι δεν θα το επιθυμούσαν.

Οι επιστήμονες δουλεύουν σκληρά για να βρουν τρόπους να παρατείνουν την ανθρώπινη ζωή ή ακόμη και να εξαλείψουν τη θνησιμότητα γενικά. Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του έργου δεν μπορεί να προστατεύσει τους ανθρώπους από εξωτερικούς παράγοντες κινδύνου αλλά θα μπορούσαν ενδεχομένως να σταματήσουν τη φθορά των κυττάρων και τη γήρανση όπως την ξέρουμε.

Σύμφωνα με την έρευνα New Scientist Asks the Public που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο New Scientist, περισσότεροι από 2.000 ενήλικες στη Βρετανία δεν θα ήθελαν να ζήσουν για πάντα.

Πιο αναλυτικά, το 21%  δήλωσε  πιθανό έως σίγουρο πως θα αποδεχόταν την προσφορά της αθανασίας, ενώ το 30% είπε ότι υπάρχει μια πιθανότητα να εξέταζε τη δυνατότητα να ζήσει για πάντα.

Ωστόσο σχεδόν οι μισοί 44% δήλωσαν πως «πρέπει να αποδεχθούμε τη φυσική διάρκεια της ζωής».

Οι περισσότεροι μάλιστα που ρωτήθηκαν ανέφεραν πως τα πλεονεκτήματα και τα οφέλη των νέων τεχνολογιών θα είναι περισσότερα από τους κινδύνους, ενώ το 53% δήλωσε υπέρ της γενετικής και μηχανικής βιοτεχνολογίας.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Θα ήθελες να ζήσεις για πάντα; Οι περισσότεροι λένε όχι», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.