VIRAL

Αυτή είναι η λέξη του 2018 σύμφωνα με το Λεξικό της Οξφόρδης – Και είναι ελληνική!

Το Λεξικό της Οξφόρδης επέλεξε ελληνική λέξη ως λέξη του 2018
Αυτή είναι η λέξη του 2018 σύμφωνα με το Λεξικό της Οξφόρδης – Και είναι ελληνική!

Ελληνική είναι η λέξη που ψηφίστηκε ως η λέξη της χρονιάς από το Λεξικό της Οξφόρδης, αλλά δεν σημαίνει κάτι καλό!

Το Λεξικό της Οξφόρδης επέλεξε τη λέξη «τοξικό»(toxic) ως λέξη του 2018, αναφέροντας μια αύξηση στις αναζητήσεις σε μηχανές αναζητήσεων για τη συγκεκριμένη λέξη.

Το Λεξικό συγκεκριμένα ανέφερε ότι υπήρξε αύξηση κατά 45% στον αριθμό των φορών που οι χρήστες έψαξαν τη λέξη «τοξικό»στην ιστοσελίδα του.

Αποτέλεσμα εικόνας για toxic

Η συγκεκριμένη λέξη επιλέχθηκε από έναν μικρό κατάλογο με όρους όπως «incel», «gas» και «techlash» ενώ η επικεφαλής στο αμερικανικό τμήμα του λεξικού, Κάθριν Κόνορ Μάρτιν ανέφερε πως το η επιτυχία της λέξης βρίσκεται στη χρήση της σε διαφορετικά ζητήματα.

«Τόσα πολλά διαφορετικά πράγματα είναι δεμένα με τη λέξη», ανέφερε η Κάθριν Κόνορ Μάρτιν.

«Η λέξη του έτους είναι μια λέξη ή μια έκφραση που κρίνεται ότι αντικατοπτρίζει το ήθος, τη διάθεση ή τις ανησυχίες του περασμένου έτους και έχει μόνιμο δυναμικό ως όρος πολιτιστικής σημασίας», ανέφερε το λεξικό Oxford και συμπλήρωσε:

«Το 2018, η λέξη «τοξικό» πρόσθεσε πολλές χορδές στο δηλητηριασμένο τόξο του, καθιστώντας την, τον περιγραφικό δείκτη για τα πιο συζητημένα θέματα του έτους».

Φλόριντα: Έκοψαν κλήση στον… Φρεντ Φλιντστόουν  (vid)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αυτή είναι η λέξη του 2018 σύμφωνα με το Λεξικό της Οξφόρδης – Και είναι ελληνική!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.