VIRAL

Όταν η τεχνητή νοημοσύνη είναι πιο τρομακτική απ’όσο πίστευες (vid)

Από την Alexa που κάνει πολύ τρομακτικά σχόλια στο Siri που πλαισιώνεται με ρομπότ, αυτά είναι τα τρομακτικά πράγματα που λέει η Alexa & η Siri και είναι ανησυχητικά
Όταν η τεχνητή νοημοσύνη είναι πιο τρομακτική απ’όσο πίστευες (vid)

Οι εικονικοί βοηθοί, όπως η Alexa και η Siri, είναι μέρος της ζωής των περισσοτέρων πλέον, ωστόσο δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν πράγματα που όχι μόνο έχουν απασχολήσει τους χρήστες…αλλά τους έχουν τρομάξει!

Από την Alexa που κάνει πολύ τρομακτικά σχόλια στο Siri που πλαισιώνεται με ρομπότ, αυτά είναι τα τρομακτικά πράγματα που λέει η Alexa & η Siri και είναι ανησυχητικά.

Ενώ η ιδέα ενός κόσμου που ελέγχεται από μηχανές έχει αναλυθεί εδώ και πολύ απ πρόσφατα πολλά επιστημονικά μέσα έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για το εν λόγω ενδεχόμενο.

Το 2014, ο φυσικός Stephen Hawking αναφέρθηκε σχετικά λέγοντας:

«Η ανάπτυξη της πλήρους τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσε να σημάνει το τέλος της ανθρώπινης φυλής … Θα ξεκινούσε μόνη της και θα σχεδίαζε τον εαυτό της με έναν συνεχώς αυξανόμενο ρυθμό. Οι άνθρωποι, οι οποίοι περιορίζονται από την αργή βιολογική εξέλιξη, δεν θα μπορούσαν να ανταγωνιστούν και θα είχαν αντικατασταθεί».

Η εικονική βοηθός της Apple, η Siri χρησιμοποιεί ήδη προηγμένη μηχανική μάθηση για να αλληλεπιδράσει με το χρήστη της. Με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να προσαρμόζεται ακόμη και στα πρότυπα γλωσσών ενός χρήστη, να θυμάται τις προτιμώμενες αναζητήσεις και να προσαρμόζει τις προτιμήσεις του, επιτρέποντάς της να παρέχει στον χρήστη μια εξατομικευμένη υπηρεσία.

Τόσο που είναι ικανή να μας τρομάξει με τα όσα λέει…

Δείτε το βίντεο:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Όταν η τεχνητή νοημοσύνη είναι πιο τρομακτική απ’όσο πίστευες (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.