VIRAL

Αυτή είναι η νέα θεωρία για το πώς δημιουργήθηκε η Γη (vid)

Μήπως τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά τελικά;;
Αυτή είναι η νέα θεωρία για το πώς δημιουργήθηκε η Γη (vid)

Ο πλανήτης μας σχηματίστηκε πριν από περίπου 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια. Στην αρχή, η Γη ήταν πολύ διαφορετική από αυτή που είναι τώρα.

Δεν υπήρχε ατμόσφαιρα και δεν υπήρχαν υδάτινα τμήματα στην επιφάνεια της Γης.

Είναι ευρέως αποδεκτό από τους ερευνητές ότι ο ήλιος, οι πλανήτες και οι δορυφόροι τους στο ηλιακό μας σύστημα σχηματίστηκαν από το ηλιακό νεφέλωμα. Μπορούμε να ορίσουμε το ηλιακό νεφέλωμα ως μια τεράστια μάζα σπειροειδούς σύννεφου που αποτελείται από σωματίδια σκόνης και διάφορα είδη θερμών αερίων.

Τα βασικά συστατικά στοιχεία του ηλιακού νεφελώματος ήταν αέρια υδρογόνου και ηλίου και υπήρχαν και άλλα βαρύτερα στοιχεία.

Το ηλιακό νεφέλωμα άρχισε να συστέλλεται περίπου 4,6 δισεκατομμύρια χρόνια πριν πιθανότατα εξαιτίας του κρουστικού κύματος που προκλήθηκε από αστρική έκρηξη στην κοντινή περιοχή. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας συστολής, η θερμοκρασία έπεσε κάτω και άρχισε να περιστρέφεται πολύ γρήγορα.

Ως αποτέλεσμα της ψύξης, της συρρίκνωσης και της ταχύτερης περιστροφής, το εξωτερικό μέρος του νέφους αποκολλήθηκε από το κύριο σώμα. Το ηλιακό σύστημα σχηματίστηκε από έναν από αυτούς τους αποσπασμένους δακτυλίους του νέφους αερίου.

Ο δακτύλιος ή ο δίσκος συρρικνώθηκαν περαιτέρω και το κέντρο του πυκνού σύννεφου θερμάνθηκε για να σχηματίσει τον ήλιο, ενώ τα εξωτερικά τμήματα του δακτυλίου συσσωματώθηκαν λόγω της βαρύτητας για να γίνουν πρωτοπλανήτες.

Κάπως έτσι δημιουργήθηκε περίπου και ο δικός μας πλανήτης ωστόσο πλέον υπάρχει και μία ακόμα θεωρία για το πώς δημιουργήθηκε η Γη.

Δείτε το βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=GCKBKhkG4vk

Οι μεγαλύτερες θεωρίες συνωμοσίας του μοντέρνου κόσμου (vid)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αυτή είναι η νέα θεωρία για το πώς δημιουργήθηκε η Γη (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.