VIRAL

Σας αρέσει να μασάτε συχνά τσίχλα; Δεν θα πιστέψετε σε τι δε βοηθά!

Όσοι μασούν συστηματικά τσίχλα, «πασχίζουν» για να θυμηθούν κάποιον αριθμό ή γεγονότα που συνέβησαν πρόσφατα, σύμφωνα με βρετανική επιστημονική μελέτη
Σας αρέσει να μασάτε συχνά τσίχλα; Δεν θα πιστέψετε σε τι δε βοηθά!

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που όλη την ημέρα μασούν τσίχλα, για διάφορους λόγους, από την προσπάθειά τους να έχουν δροσερή αναπνοή μέχρι και να καταπολεμήσουν το στρες!

Ωστόσο, όσοι μασούν συστηματικά τσίχλα, «πασχίζουν» για να θυμηθούν κάποιον αριθμό ή γεγονότα που συνέβησαν πρόσφατα, σύμφωνα με βρετανική επιστημονική μελέτη. Όσοι δεν έχουν όμως αυτή τη συνήθεια, μπορούν να ανακαλέσουν άμεσα όποια πληροφορία επιθυμούν.

Αυτά είναι τα συμπεράσματα που κατέληξαν ειδικοί από το Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ στη Βρετανία, οι οποίοι έθεσαν στο μικροσκόπιό τους 3.000 μαθητές. Στο πλαίσιο της μελέτης, οι ειδικοί χώρισαν τα παιδιά σε δύο ομάδες. Στην πρώτη ομάδα τα παιδιά, κατά τη διάρκεια του πειράματος, μασούσαν τσίχλα και στη δεύτερη τα παιδιά δεν μασούσαν. Όπως αποδείχθηκε, σύμφωνα με τους γιατρούς, το μάσημα της τσίχλας εμποδίζει τα παιδιά να συγκεντρωθούν και να ανακαλέσουν πληροφορίες.

Οι ερευνητές εξήγησαν το αποτέλεσμα που προέκυψε, υποστηρίζοντας ότι οι κινήσεις των σιαγόνων κατά τη μάσηση επιδρούν στην ικανότητα του εγκεφάλου να λειτουργήσει συνδυαστικά.

Πολύ περισσότερο, κατά τη γνώμη των επιστημόνων, στις διαδικασίες της μνήμης επιδρούν αρνητικά οποιεσδήποτε ρυθμικές μη συνειδητές κινήσεις, όπως το κούνημα των ποδιών ή το χτύπημα των δακτύλων.

ΠΗΓΗ:madata.gr

Τι συμβαίνει όταν πεθαίνει ένας πλανήτης; (vid)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σας αρέσει να μασάτε συχνά τσίχλα; Δεν θα πιστέψετε σε τι δε βοηθά!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.