Το 2019 δεν αποκλείεται να βρει την ΑΕΚ σε νέο γήπεδο, καθώς όπως όλα δείχνουν, η ΚΑΕ είναι στην τελική ευθεία για να πάρει την εγκατάσταση των Λιοσίων!

Το σπίτι της πάλης στα Άνω Λιόσια, δείχνει πως περνάει στα χέρια της, καθώς τις τελευταίες εβδομάδες, οι επισκέψεις του Μάκη Αγγελόπουλου στον χώρο, έφεραν τον παράγοντα στο να αποφασίσει να «τρέξει» τις διαδικασίες με αυτή την εγκατάσταση, αντί για το Γαλάτσι, που επίσης ήταν στη λίστα.

Όμως, όπως και στην περίπτωση του Παναθηναϊκού με το ποδηλατοδρόμιο, το ίδιο πρόβλημα υπάρχει – και πιο σοβαρό- με τα Λιόσια. Γιατί δεν φιλοξενεί μία ομοσπονδία, αλλά εννέα και μάλιστα σε πολύ πιο εντατικούς ρυθμούς, καθώς εκεί υπάρχουν αποθήκες, γραφεία και γυμνάζονται τα κλιμάκιά τους! Παράλληλα, κάθε σαββατοκύριακο σχεδόν, διοργανώνουν εκεί τους εθνικούς αγώνες τους, καθώς δεν υπάρχει άλλος χώρος κατάλληλος.

Το κλειστό εφ’ όσον παραχωρηθεί στην ΑΕΚ, θα γίνει με στόχο την εκμετάλλευση εμπορικών χρήσεων, ψυχαγωγικών, ενώ θέλει να δημιουργήσει και εγκαταστάσεις για τις υποδομές, αλλά και την Ερασιτεχνική.

Το aek365.com αναφέρει πως οι διαβουλεύσεις με τους επικεφαλής του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου είναι στην τελική ευθεία, κάτι που αν επιβεβαιωθεί, σημαίνει πως το Σπίτι της Πάλης, θα γίνει σπίτι της ΑΕΚ!

Ποιοι στεγάζονται στο κλειστό

Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο απλά. Το κλειστό, χωρητικότητας 9.300 θέσεων, εδώ και οκτώ χρόνια, φιλοξενεί 9 ομοσπονδίες, πέντε εκ των οποίων, είναι Ολυμπιακές και στεγάζουν τις εθνικές ομοσπονδίες. Πάλη, Τάε κβον ντο, πυγμαχία, τζούντο και καράτε είναι στο Ολυμπιακό πρόγραμμα και γυμνάζονται εκεί, ενώ υπάρχουν ακόμη και οι ομοσπονδίες του κικ μπόξινγκ, του ζίου ζίτσου, του κουνγκ φου και το παγκράτιο.

Το θέμα είναι πως όλες οι ομοσπονδίες, χρησιμοποιούν όλους τους χώρους και κάθε σαββατοκύριακο κάνουν αγώνες εκεί, δίνοντας ζωή μετά από πολλά χρόνια, σε ένα παρατημένο κλειστό.

Την χρονιά που φεύγει έγινε προ-τουρνουά πρόκρισης για Ολυμπιακούς Αγώνες και παγκόσμιο πρωτάθλημα (πάλης), ενώ όλες οι ομοσπονδίες έχουν βγάλει πρόγραμμα για το 2019, καθώς σχεδόν κάθε σαββατοκύριακο υπάρχουν εθνικές διοργανώσεις που πρέπει να γίνουν και παράλληλα έχουν διεκδικήσει και διεθνής διοργανώσεις, για τις οποίες έχει εγκριθεί η ανάληψή τους!

Όλα αυτά θα πάνε στα σκουπίδια προφανώς αν γίνει η μεταβίβαση του κλειστού στην ΑΕΚ, κάτι το οποίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.

Όμως, όπως προκύπτει μέχρι στιγμής, οι ομοσπονδίες που στεγάζονται εκεί (γραφεία, αποθήκες, κλιμάκια, προπονητήρια), δεν έχουν την παραμικρή ιδέα για το τί τρέχει με την ΑΕΚ και το έμαθαν από τα δημοσιεύματα!

Ετοιμάζουν διαμαρτυρία στον Πρωθυπουργό!

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sportime.gr, εντός της ημέρας, όλες οι ομοσπονδίες θα αποστείλουν επιστολή διαμαρτυρίας στον υφυπουργό, αλλά και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, καθώς δεν είναι μόνο ότι ξαφνικά βρίσκονται προ τετελεσμένων γεγονότων, αλλά δεν έχουν την παραμικρή ενημέρωση πως η ΑΕΚ ενδιαφέρεται να πάρει το κλειστό.

Αν γίνει αυτό, θα πρέπει να μάθουν ποια θα είναι η μοίρα τους, αλλά ήδη με όσες ομοσπονδίες έχουμε επικοινωνήσει, τονίζουν πως δεν σκοπεύουν να το αφήσουν να περάσει έτσι εύκολα.

Χαρακτηριστική είναι και η δήλωση του σπουδαίου Ολυμπιονίκη, Κώστα Θάνου, στο Sportime.gr: «Στεγάζονται 9 ομοσπονδίες, με γραφεία, προπονητήρια, κλιμάκια, αποθήκες. Δώσαμε ζωή σε ένα παρατημένο στάδιο και κάναμε παγκόσμια πρωταθλήματα. Δεν έχουμε την παραμικρή ενημέρωση για ότι υπάρχει τέτοια περίπτωση. Ο κόσμος πληρώνει από την τσέπη του για αυτά τα στάδια και θέλουν να τα δώσουν σε ανώνυμες εταιρίες; Και εμείς δεν έχουμε καμία ενημέρωση! Δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι. Έχουμε βγάλει αγωνιστικό πρόγραμμα για όλο το 2019. Πότε και που θα γίνουν οι διοργανώσεις; Περιμένουμε επίσημη ενημέρωση».