Η εικόνα που παρουσιάζει η ΑΕΚ στα πλέι οφ της Basket League πιστώνεται στον Βαγγέλη Αγγέλου που κατάφερε να πείσει τους παίκτες να βάλουν το μπάσκετ ως προτεραιότητα στο μυαλό τους.

Και δεν ήταν εύκολο αυτό για τον Βαγγέλη Αγγέλου, ειδικά αν αναλογιστούμε τι συνέβη επί των ημερών του . Όμως ο έμπειρος προπονητής αποφάσισε να ακολουθήσει ένα διαφορετικό δρόμο από τον προκάτοχό του, Ηλία Παπαθεοδώρου. Να μην αναζητά δικαιολογίες, να αφήσει στην άκρη τα «ναι μεν αλλά…» και να αφοσιωθεί στο μπάσκετ. Να κάνει την ΑΕΚ να σκέφτεται μόνο αυτό.

Είναι προφανές ότι οι παίκτες αποδέχθηκαν τη λογική του Αγγέλου και τον ίδιο τον κόουτς φυσικά. Κι αυτό δε χρειάζεται να το πούμε εμείς ή κάποιος άλλος αφού η εικόνα στο παρκέ είναι αδιάψευστος κριτής.

Οι παίκτες έχουν βάλει τον εαυτό τους κάτω από την ομάδα, παρά τα οικονομικά ζητήματα (που κανείς δε διέψευσε) και όσα προβλήματα μπορούν να επιφέρουν. Κι αυτό συνέβη καθώς και ο προπονητής έβαλε την ομάδα πάνω απ’ όλους, ακόμα κι από τον εαυτό του, ακόμα κι από την… ανάγκη για βιογραφικό!

Μη ξεχνάμε ότι ο έμπειρος προπονητής αντιμετώπισε θέματα με τραυματισμούς παικτών (του Λάνγκφορντ ειδικά) αλλά και με απεργίες αφού οι παίκτες αντέδρασαν στις οικονομικές εκκρεμότητες. Άλλωστε είχαν «απειλήσει» ότι δε θα συμμετείχαν στη σειρά για την 3η θέση.

Τελικά ο Αγγέλου κατάφερε να «μαζέψει» την ομάδα. Να μετατρέψει όλες τις δυσκολίες σε κίνητρο. Να «πειράξει» τον εγωισμό των παικτών που μόνο κακούς δεν τους λες. Και η ΑΕΚ να παρουσιάσει μια εικόνα καλής και συγκροτημένης ομάδας.

Με παίκτες που απολάμβαναν κάθε στιγμή στο παρκέ και μακριά από την εικόνα της «στενοχωρημένης» και ψυχολογικά «ισοπεδωμένης» ομάδας της εποχής Παπαθεοδώρου.

Και βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε και το MUST ότι ο Αγγέλου πίστεψε στους παίκτες και το έδειχνε. Κι αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στην περίπτωση του Κώστα Γόντικα που δεν έπαιζε καλά- καλά ούτε στο διπλό της προπόνησης με τον πρώην προπονητή.

Πιθανότατα αν είχε γίνει η αλλαγή νωρίτερα να είχε άλλο αγωνιστικό όφελος ο Νίκος Ρογκαβόπουλος, να μην αποχωρούσε εξαιτίας της απαράδεκτης συμπεριφοράς προς το πρόσωπό του (συν τα οφειλόμενα που πάντως ήταν δεύτερο θέμα)… Και η ΑΕΚ να μην είχε χάσει ένα τόσο σημαντικό περιουσιακό στοιχείο.