Ματσιούλις: «Οι…γέροι της ΑΕΚ είναι καλύτεροι από κάποιους νέους»


Στέφανος Σύριγγας

Ματσιούλις: «Οι…γέροι της ΑΕΚ είναι καλύτεροι από κάποιους νέους»


Η ΑΕΚ έχει στο ρόστερ της μια πλειάδα από μεγάλους παίκτες. Μεγάλους και σε αξία, αλλά και σε ηλικία. Ο Γιόνας Ματσιούλις είναι 35. Την ίδια ηλικία έχουν και οι Σλότερ, Λοτζέσκι και Μαυροειδής, ενώ υπάρχουν και μεγαλύτεροι, καθώς οι Ζήσης και Λάνγκφορντ είναι στα 37.

Ο Ματσιούλις, πάντως, δεν θεωρεί πως η μεγάλη ηλικία των βασικών γραναζιών της μηχανής της ομάδας είναι πρόβλημα. Ο Λιθουανός μίλησε στην στην ιστοσελίδα 15min.lt για την παραμονή του στην ΑΕΚ.

Εκεί έκανε και ειδική αναφορά στον… μεγάλο μέσο όρο ηλικίας της ομάδας και τόνισε ότι η ηλικία δεν παίζει ρόλο: «Από τη μία πλευρά είμαστε όντως μεγάλοι σε ηλικία, αλλά από την άλλη πλευρά αυτοί οι παίκτες ήταν υγιείς πέρυσι και έκαναν πολύ καλές προπονήσεις. Δεν είχαμε τραυματισμούς. Κερδίσαμε το Κύπελλο Ελλάδας και φτάσαμε στο TΟΡ 8 του BCL χωρίς προβλήματα.

Για ένα άσχημο φεγγάρι τον Γενάρη δεν τερματίσαμε πρώτοι στον όμιλο. Ναι είμαστε μεγάλοι, αλλά η εμπειρία και η έξυπνη καθοδήγηση είναι αυτή που μας δίνει το αποτέλεσμα ότι αυτοί οι μεγάλοι σε ηλικία είναι καλύτεροι από κάποιους νέους. Ο Λάνγκφορντ θα γίνει 37 σε έναν μήνα, αλλά ακόμα έχει μέσο όρο 20 πόντους. Αυτός είναι γέρος;

Αφήστε όλους να είναι έτσι, και τότε θα δούμε. Ένας είναι γέρος, αλλά αν φροντίσει το σώμα του με τον τρόπο που κάνουμε όλοι στην ΑΕΚ, τότε θα είναι σε θέση να παίζει για πολύ καιρό».

Ο Λιθουανός αναφέρθηκε και στο ενδιαφέρον της Πετκίμ του Κεστούτις Κεμζούρα και εξήγησε το γιατί επέλεξε να αγνοήσει το τουρκικό φλερτ και να μείνει στην ΑΕΚ. «Κρατούσαμε το θέμα με την ΑΕΚ ανοιχτό όλο το καλοκαίρι. Ο Κεμζούρα μου έκανε πρόταση. Η οικογένειά μου είπε ότι αν δεν είμαστε στο Κάουνας και στη Ζαλγκίρις, τότε υπάρχει μόνο Αθήνα, έτσι και τα παιδιά να έχουν το μικρότερο δυνατό πολιτισμικό σοκ, όπου δεν έπρεπε να αλλάξουν περιβάλλον, χώρα, φίλους. Περίμενα εάν υπήρχε κάποιο κάλεσμα από την Ζαλγκίρις, όμως αυτό δεν έγινε. Έτσι αποφάσισα να επιστρέψω στην Αθήνα».

Ματσιούλις: «Σπίτι μας η Αθήνα»

Ο Ματσιούλις έσταξε μέλι και για την Αθήνα και τόνισε: «Νιώθουμε σπίτι μας την Αθήνα, η οικογένειά μου δεν ήθελε να μετακομίσουμε, είπαν είτε στο Κάουνας, είτε στην Αθήνα. Το κλαμπ είναι καλό, η πόλη είναι καλή, ο κόσμος το ίδιο και λαμβάνω πολλή υποστήριξη. Έχω καλούς φίλους από τότε που ήμουν στην Παναθηναϊκό, τόσο Έλληνες, όσο και ξένους. Όταν επέστρεψα στην Αθήνα, η μεγαλύτερη κόρη μου συνάντησε τους ίδιους συμμαθητές που είχε στο σχολείο. Η Αθήνα είναι μια πολύ ωραία πόλη για οικογένειες, μπορείς να κάνεις πολλές δραστηριότητες για παιδιά».


Sportime Extras